Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2023,
20.53

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Manchester United Jordi Alba Marcus Rashford Mihael Klepač NŠ Mura El Chadaille Bitshiabu nogometna tržnica

Torek, 18. 7. 2023, 20.53

9 mesecev, 2 tedna

NOGOMETNA TRŽNICA, 18. JULIJ

Rashford še lep čas rdeči vrag, korejski zvezdnik v Bayern, Alba k Messiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Kim Min-jae | Kim Min-jae se iz Napolja seli na Bavarsko | Foto Guliverimage

Kim Min-jae se iz Napolja seli na Bavarsko

Foto: Guliverimage

Na nogometni tržnici je pestro. Kdo se seli, kdo je podaljšal sodelovanje?

Roman Pilipčuk
Sportal Uradno: Pilipčuk ni več trener Celja

Večkratni zaporedni nemški prvak Bayern München je danes uradno potrdil govorice zadnjih dni, da bo južnokorejski nogometaš Kim Min-jae v prihodnje nosil njegov dres. Bavarci in Azijec so se dogovorili za petletno sodelovanje, pogodba velja do 30. junija 2028.

Min-jae se v München seli iz italijanskega prvaka Napolija. "Igrati za Bayern so sanje vsakega nogometaša. Zelo se veselim vsega, kar me čaka v Münchnu. Nov začetek zame,” je ob selitvi dejal 26-letnik.

Marcus Rashford podaljšal pogodbo z Manchester Unitedom

Marcus Rashford je za pet let podaljšal pogodbo z Manchester Unitedom, za katerega je na 359 tekmah za člansko zasedbo od leta 2015 dosegel 123 golov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Za reprezentanco Anglije je petindvajsetletni napadalec od leta 2016 na 53 tekmah zabil 16 golov.

Marcus Rashford | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Manchester Unitedu sem se pridružil kot sedemletni fant z velikimi sanjami. Ista želja, strast, ponos in vztrajnost me še vedno vodijo na tekmah, na katerih s ponosom nosim majico moje vedno najljubše ekipe," je dejal po podpisu pogodbe z ekipo iz Old Trafforda.

Alba v Miami

Ameriško nogometno moštvo v ligi MLS Inter Miami je po argentinskemu superzvezdniku Lionelu Messiju in Špancu Sergiu Busquetsu v svoje vrste zvabil še enega nekdanjega člana Barcelone. Na Floridi bo poslej igral tudi nekdanji španski reprezentant in dolgoletni bočni obrambni igralec katalonskega velikana Jordi Alba.

Jordi Alba se selo v Miami. | Foto: Reuters Jordi Alba se selo v Miami. Foto: Reuters

"Jordi Alba bo danes podpisal pogodbo za naš klub," je navzočim novinarjem na današnjem treningu sporočil lastnik Miamija Jorge Mas.

Alba je bil med letoma 2012 in 2023 član Barcelone, v tem času pa je osvojil šest naslov španskega prvaka in evropske lige prvakov 2015. Štiriintridesetletni levi bočni obrambni igralec je za špansko izbrano vrsto odigral 93 tekem, bil je član zmagovite zasedbe na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini 2012.

Inter Miami je trenutno zadnjeuvrščena ekipa v ligi MLS, na dosedanjih 22 tekmah je dosegla pet zmag, tri neodločene izide in doživela 14 porazov.

Fofana se seli k Ronaldu

Dosedanji kapetan francoskega nogometnega prvoligaša Lensa Seko Fofana bo športno pot nadaljeval v savdijskem klubu Al Nasru, kjer že igrata portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in hrvaški reprezentant Marcelo Brozović, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Seko Fofana se seli v Savdsko Arabijo. | Foto: Guliverimage Seko Fofana se seli v Savdsko Arabijo. Foto: Guliverimage

Osemindvajsetletni reprezentant Slonokoščene obale je kot zvezni igralec za Lens v treh sezonah zbral 112 nastopov in 21 golov, pred tem pa je bil še v ekipah Udinese, Bastia in Fulham. Fofana je bil dve leti tudi član Manchester Cityja, a zanj ni nastopil.

Po dveh letih in pol zapušča Muro in se za odškodnino seli v Švico

Hrvaški nogometaš Mihael Klepač je po dveh letih in pol zapustil slovenskega prvoligaša Muro, je soboški klub sporočil na spletni strani. Petindvajsetletnik se v zameno za odškodnino seli v Švico k Yverdonu, so še zapisali črno-beli.

Mihael Klepač po dveh letih in pol zapušča Muro in se seli v Švico. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mihael Klepač po dveh letih in pol zapušča Muro in se seli v Švico. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V pretekli sezoni je bil Klepač s sedmimi zadetki in sedmimi podajami drugi strelec in prvi asistent Mure. Pol leta pred iztekom pogodbe si je zaželel novega izziva, v zameno za odškodnino se seli k Yverdonu, so Muraši sporočili na spletni strani.

"Za mano je lepo obdobje, v katerem sem se z Muro veselil naslova državnih prvakov in igral v Evropi. V zadnjih dveh letih in pol smo imeli tako vzpone kot padce, a vedno so nam ob strani stali navijači. Sporočam vam, da še naprej podpirajte Muro, z mojim odhodom pa ste dobili enega navijača več," je v izjavi za klub dejal Klepač.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NŠ Mura (@ns_mura)

Klepač je k Muri prišel 1. januarja 2021 in v tem času odigral 82 tekem ter se 15-krat vpisal med strelce. Pred tem je krilni nogometaš nosil še dres Aluminija iz Kidričevega, v Bosni in Hercegovini je bil član Željezničarja, v domovini pa je igral za Dugopolje, Rudeš, Varaždin in Osijek.

El Chadaille Bitshiabu | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Bitshiabu k Leipzigu Kampla in Šeška

Nemški nogometni prvoligaš RB Leipzig, katerega član je vrsto let tudi Slovenec Kevin Kampl, na novo pa se mu je pridružil še slovenski reprezentant Benjamin Šeško, je podpisal pogodbo s komaj 18-letnim El Chadaillom Bitshiabujem iz PSG.

Kar 1,96 metra visoki obrambni igralec je z novim delodajalcem sklenil sodelovanje do 30. junija 2028, so danes sporočili iz saškega kluba.

Po poročanju medijev bo Leipzig za prestop odštel med 14 in 15 milijonov evrov ter bonuse.

Bitshiabu je sedma nova okrepitev Leipziga v poletnem prestopnem roku po Loisu Opendu (Lens), Fabiu Carvalhu (Liverpool/posoja), Christophu Baumgartnerju (Hoffenheim), Šešku, Nicolasu Seiwaldu (oba RB Salzburg) ter vratarju Leopoldu Zingerleju (Paderborn).

Preberite še:

Dušan Tadić
Sportal Kapetan srbske nogometne reprezentance odhaja v Turčijo

 

Ne spreglejte