Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2024,
21.54

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

zimski prestopni rok Leonardo Bonucci Eric Dier Lukas Klostermann nogometna tržnica Borussia Dortmund Manchester United Jadon Sancho

Četrtek, 11. 1. 2024, 21.54

3 mesece, 2 tedna

Nogometna tržnica, 11. januar

Sancho se vrača v Dortmund, legendarni Italijan pri Fenerbahčeju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Jadon Sancho | Jadon Sancho se vrača k Borussii Dortmund v elitno nemško nogometno ligo. | Foto Reuters

Jadon Sancho se vrača k Borussii Dortmund v elitno nemško nogometno ligo.

Foto: Reuters

Manj kot tri leta po tem, ko je za 85 milijonov evrov odšel k angleškemu Manchester Unitedu, se Jadon Sancho vrača k Borussii Dortmund v elitno nemško nogometno ligo. Leonardo Bonucci, legenda italijanske nogometnega velikana Juventusa, bo kariero bržkone končal pri turškemu Fenerbahčeju, Bayern pa je pripeljal Angleža Erica Dierja.

Luka Menalo
Sportal Celjani kopičijo nekdanje zmaje, Olimpija prečrtala Nukića in "zagrozila" najboljšemu strelcu

Krilni igralec Jadon Sancho, ki je bil tudi stalni angleški reprezentant, a zadnji nastop opravil oktobra 2021, je bil večji del sezone izven Unitedove ekipe, potem ko se je javno sprl s trenerjem Erikom ten Hagom.

Triindvajsetletnik je na družbenih omrežjih septembra lani objavil, češ da so njega naredili za grešnega kozla ob neprepričljivih igrah rdečih vragov.

Že pred tem Sancho ni upravičil silnih milijonov, ki so jih zanj odšteli pri Unitedu. Na 82 tekmah je dosegel 12 golov. Zdaj upa, da mu bo v Dortmundu uspelo priti na staro raven pripravljenosti, kar ga je pred leti pripeljalo do statusa enega najbolj nadarjenih evropskih nogometašev.

"Jadon je igralec, ki dela razliko. Veselim se, da ga bom kmalu spet gledal v rumeno-črnem," je dejal športni direktor Dortmunda Sebastian Kehl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borussia Dortmund (@bvb09)

Nemški mediji so poročali, da bo Sanchovo igranje Dortmund stalo približno štiri milijone evrov, pri čemer se je nogometaš dogovoril za bistveno zmanjšanje plače, ki je v Angliji znašala skoraj 350.000 evrov na teden.

V prvem obdobju igranja za Dortmund je Sancho na 137 tekmah dosegel 50 golov in dodal 64 podaj. Osvojil je nemški pokal in superpokal. Trenutno je BVB peti na lestvici, šest točk za mesti, ki vodijo v ligo prvakov. V ligi prvakov pa je prišel v osmino finala, kjer ga čaka PSV Eindhoven.

Bonucci si bo delil slačilnico z Zajcem

Leonardo Bonucci, legenda italijanske nogometnega velikana Juventusa, bo kariero bržkone končal pri turškemu Fenerbahčeju. Z njim je podpisal pogodbo do konca sezone, potem ko je imel neuspešno avanturo pri berlinskem Unionu, pri katerem je preživel le tri mesece. Pri klubu iz Istanbulu sicer igra tudi slovenski reprezentant Miha Zajc.

Po poročanju AFP, vodstvo Fenerbahčeja verjame, da jim bo 36-letni branilec, ki je z Italijo leta 2021 postal evropski prvak, pomagal, da po desetih letih spet osvojijo naslov turškega prvaka. Trenutno vodijo na prvenstveni lestvici.

Bonucci, ki je s svojimi izjavami na družbenih medijih dal slutiti, da bo po koncu sezone končal kariero, je v svoji karieri poleg Juventusa igral kar za nekaj italijanskih klubov, med drugim tudi za Inter in Milan. Veliko vlogo pri prestopu v Istanbul naj bi odigral njegov prijatelj, reprezentant BiH, Edin Džeko, ki v letošnji sezoni prav tako igra za Fenerbahče.

Bayern pripeljal še enega Angleža

Okrepitev iz Anglije je dobil serijski nemški prvak Bayern. Eric Dier je postal član bavarskega velikana.

Branilec, ki je prišel iz Tottenhama za približno pet milijonov evrov, bo poskusil zapolniti vrzel v obrambi po odhodih Noussairja Mazraouija na afriško ter Kim Min-jaeja na azijsko prvenstvo. Pri Bavarcih v napadu že blesti Anglež Harry Kane.

Klostermann še naprej s Kamplom in Šeškom

Nemški reprezentant Lukas Klostermann ostaja soigralec slovenskih nogometašev Kevina Kampla in Benjamina Šeška v Leipzigu. Klostermann je podaljšal pogodbo s klubom vse do leta 2028, je danes potrdil športni direktor Rouven Schröder. 

Pogodba 27-letnemu Klostermannu poteče poleti. Pojavljati so se začeli namigi, da bo počakal pol leta, potem pa zapustil klub iz Saške, saj naj bi se zanj zanimala Eintracht Frankfurt in italijanska Fiorentina, a očitno si je Nemec premislil.

V Leipzigu je nogometaš že 10 let, prišel pa je iz Bochuma. Že pred Klostermannom sta pogodbe z Leipzigom podaljšala Yussuf Poulsen in Kevin Kampl, ki ju papirji na ekipo vežejo do leta 2026, pa tudi Willi Orban (2027).

Preberite še:

AC Milan
Sportal Velikan se je ogrel za slovenskega dragulja, omenja se 50 milijonov
Ne spreglejte