Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 5. 2020,
9.30

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Birger Verstraete Köln nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 3. 5. 2020, 9.30

3 leta, 11 mesecev

Birger Verstraete

Nogometaš Kölna: Naivno bi bilo nadaljevati sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Birger Verstraete | Birger Verstraete si služi nogometni kruh pri Kölnu. | Foto Reuters

Birger Verstraete si služi nogometni kruh pri Kölnu.

Foto: Reuters

Po potrjenih treh okužbah z novim koronavirusom v vrstah nemškega nogometnega kluba Kölna se je v intervjuju oglasil belgijski nogometaš Kölna Birger Verstraete in dejal, da bi bilo po nedavnih dogodkih naivno nadaljevati sezono,

Nemčija Koronavirus
Sportal Na tekmah v Nemčiji bo le 98 ljudi. Kdo vse pride v poštev?

V pogovoru za belgijski časnik Het Laatste Niews je 26-letni nogometaš Birger Verstraete dejal, da bi morala biti skrb za zdravje nogometašev na prvem mestu. Zavrnil pa je trditev, da s tremi okuženimi predstavniki kluba nihče od preostalih igralcev ni prišel v stik. Po njegovih navedbah naj bi bil okužen fizioterapevt moštva.

"Fizioterapevt je član osebja, ki je tako mene kot soigralce zdravil več tednov, z enim od dveh okuženih igralcev pa sem vadil v paru tudi sam," je dodal Verstraete.

Ne razmišlja o nogometu

"Ukrepi po testih so bili nepremišljeni, pravila lige pa ohlapna," še pravi. Zdi se mu bizarno, da igralci niso v karanteni in da nadaljujejo s treningi pred morebitnim nadaljevanjem bundeslige.

Nemško prvenstvo se je prekinilo po 25. krogu. Köln je trenutno na desetem mestu. | Foto: Reuters Nemško prvenstvo se je prekinilo po 25. krogu. Köln je trenutno na desetem mestu. Foto: Reuters

"Ne razmišljam o nogometu. Bolj razmišljam o tem, da se je virus razširil. Naivno bi bilo nadaljevati sezono," je za konec intervjuja dejal Belgijec, ki ga skrbi predvsem za svojo družino in dekle. Obenem je prepričan, da bi v anonimni anketi velika večina nogometašev glasovala za predčasni konec sezone.

Minister podpira nadaljevanje bundeslige

Horst Seehofer meni, da bi lahko nadaljevali bundesligo še ta mesec. | Foto: Reuters Horst Seehofer meni, da bi lahko nadaljevali bundesligo še ta mesec. Foto: Reuters V soboto zvečer se je o tem opredelil tudi nemški minister za šport in notranje zadeve Horst Seehofer. Pravi, da podpira nadaljevanje bundeslige. "Menim, da je ponovni začetek lige v maju mogoč," je dejal za nemški Bild tri dni pred zasedanjem nemških oblasti o nogometu in športu nasploh.

Seehofer, ki pri tem vprašanju igra pomembno vlogo, saj vodi več resorjev, je poudaril, da se morajo nogometaši držati številnih pogojev in pravil. "Seveda obstaja nevarnost, da sezona ne bo izpeljana. Če se pojavi okužba z novim koronavirusom v klubu, morajo namreč vsi v karanteno za dva tedna, vključno z moštvom, s katerim so igrali prvenstveno tekmo," je še dodal nemški notranji minister.

Trije okuženi že v karanteni

V soboto je klubski zdravnik Kölna Paul Klein potrdil, da bodo preostali nogometaši še naprej trenirali, trije okuženi, ki sicer ne kažejo znakov covida-19, pa so že v karanteni, kar je med drugim protokol bundeslige v dogovoru s strokovnjaki iz zdravstva. Po dveh tednih jih bodo še enkrat testirali, preden se bodo lahko vrnili k vadbi, je poročala dpa.

Bayern
Sportal V Nemčiji in Španiji začenjajo testiranja nogometašev. V Angliji drive-in ogledi tekem?
Bundesliga
Sportal V Nemčiji začeli testirati nogometaše, prihodnji teden sledi Španija
FC Köln
Sportal V Nemčiji se zna zaplesti: štirje klubi "čisti", Köln ne
Ne spreglejte