Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2022,
16.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Natisni članek

evropska liga Arsenal EFL Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 12. 9. 2022, 16.00

1 leto, 7 mesecev

Ni še jasno, kdaj se vračajo tekme premier lige

Zaradi pogreba kraljice preložena tudi evropska tekma Arsenala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Arsenal Gabriel Jesus | Po ligaški tekmi bo Arsenal v četrtek ostal še brez tekme v evropski ligi. | Foto Reuters

Po ligaški tekmi bo Arsenal v četrtek ostal še brez tekme v evropski ligi.

Foto: Reuters

Minuli konec tedna zaradi smrti kraljice Elizabete II. so v Angliji odpovedali celoten sedmi krog državnega nogometnega prvenstva, odpadle so tudi tekme nižjih lig, ki pa se bodo v torek vendarle nadaljevale. Ni še jasno, kdaj se bo nadaljevala premier liga. Je pa zdaj prestavljena še četrtkova tekma Arsenala v evropski ligi.

žoga liga prvakov
Sportal Policija na pogrebu kraljice, tekma lige prvakov prestavljena

Ligaški program je bil pretekli konec tedna prestavljen v znak spoštovanja po smrti kraljice, a tekme sredi tedna, predvidene za torek in sredo, se bodo nadaljevale po urniku, so sporočili iz EFL. Večinoma gre za tekme druge, tretje in nižjih lig v obeh konkurencah. "Pred tekmami bo potekala minuta molka v čast kraljice, igralci bodo nosili črne trakove, zastave bodo spuščene na polovico drogov, na stadionih pa bodo predvajali himno," so v izjavi za javnost zapisali pri EFL.

"V skladu z nacionalnim policijskim načrtom bodo liga in klubi še naprej sodelovali pri vseh izzivih, ki se lahko pojavijo v zvezi s policijskim nadzorom določenih tekem. Posebne okoliščine se bodo upoštevale za vsako tekmo posebej v skladu s standardnimi protokoli svetovalne skupine za varnost tekem," so še zapisali. Zaradi velike obremenitve policije ob kraljičinem državnem pogrebu, ki bo prihodnji ponedeljek, tudi osmi krog ne bo izveden v celoti. Nedeljska obračuna med Chelseajem in Liverpoolom ter Manchester Unitedom in Leedsom sta bila zaradi pomanjkanja policijskih sil preložena.

Tekma med Brightonom in Crystal Palaceom je bila zaradi načrtovane stavke preložena že pred tem. Kljub temu, da je stavka zdaj odpovedana, se tekma na južni angleški obali ta vikend ne bo odigrala.

Kraljičin državni pogreb bo prihodnji ponedeljek. | Foto: Reuters Kraljičin državni pogreb bo prihodnji ponedeljek. Foto: Reuters

Tekma druga kroga evropske lige v skupini A med londonskim Arsenalom in PSV Eindhovnom, ki je bila predvidena za četrtek ob 21. uri, je zaradi smrti kraljice in pogrebnih aktivnosti preložena za nedoločen čas. Kot pri številnih drugih športnih dogodkih s povečanjem varnostnega tveganja je tudi pri tej tekmi razlog pa prestavitev pomanjkanje policijskih sil, za varovanje prireditve.

Ne spreglejte