Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
21.32

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,51

5

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Petek, 3. 8. 2018, 21.32

5 let, 8 mesecev

Mandariću se z iskanjem novega trenerja Olimpije ne mudi

"Nisem vedel, da obstaja toliko trenerjev, ki jih zanima vodenje Olimpije" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,51

5

Milan Mandarić | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

"Kar zadeva trenerja, moramo odpreti oči in ušesa, da pripeljemo takšnega, ki ga ne bomo menjali," pravi predsednik ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija Milan Mandarić, ki je po tem, ko je odslovil trenerja Ilijo Stolico, seveda deležen nenehnih vprašanj, kdo bo sedel na klop slovenskih prvakov.

Olimpija si je v četrtek v Belfastu priigrala napredovanje v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa, moštvo pa je vodil Aleksandar Linta.

"Dominirali smo in v zaključku igrali toliko, kot smo morali, da napredujemo. To je bila glavna naloga. Žal mi je za Domžale, ki so izpadle, čestitam pa Mariboru, ki je napredoval. Lepo bi bilo, če bi v Evropi ostale vse tri ekipe, ampak to je nogomet," je o tekmi na brniškem letališču povedal Mandarić, nato pa moral preiti k najbolj pereči temi.

"Do nadaljnjega bomo podprli Aleksandra"

"Nismo še našli novega trenerja. Pri Stolici je bilo vse pod nekim pritiskom, prehitro, tako da tokrat ne bomo hiteli. Do nadaljnjega bomo podprli Aleksandra. Čakajo nas štiri tekme v 14 dneh, tako da ne bi bilo v redu, da na hitro iščem trenerja in da ne podprem mož, ki so prevzeli odgovornost v tem položaju," je odgovarjal na poizvedovanja novinarjev in v smehu dodal: "Nisem vedel, da obstaja toliko trenerjev, ki jih zanima vodenje Olimpije. Kar sami se ponujajo."

Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja

"Kdorkoli bo prišel, mora razumeti vizijo Olimpije"

"Kar zadeva trenerja, moramo odpreti oči in ušesa, da pripeljemo takšnega, ki ga ne bomo menjali. To je namreč boleče, če vam povem iskreno. Ni boleče le finančno, tu je pritisk in stres. Ko začrtate neko vizijo, se ta konča z menjavo trenerja," je še potarnal Mandarić in nadaljeval: "Kdorkoli bo prišel, mora razumeti vizijo Olimpije. Da tako dobimo nagrado za ta stres, ki se je zgodil s to menjavo."

Crusaders Olimpija
Sportal Uefa polni slovenske blagajne, Olimpija največji zaslužkar

Vse je bilo lepo zamišljeno, a pri delu se ni dogajalo to, kar bi bilo treba

O nekdanjem trenerju Stolici je povedal: "Večina mi je rekla, da je to fantastičen, mlad, ambiciozen trener, zdaj pravijo, da ni bil v redu. Nočem govoriti slabo o njem, ker je dober človek, vse je bilo lepo zamišljeno, a pri delu se ni dogajalo to, kar bi bilo treba. Tako da nisem imel izbire. Ni lahko, ampak klub je večji od predsednika, igralcev, trenerja."

Crusaders Olimpija
Sportal Kapetan Olimpije pohvalil trenerja: Dober človek je, ni mu lahko #video

"Naša želja je, da bi za Olimpijo igrali pretežno Slovenci"

Sedem Slovencev je nastopilo v prvi postavi Olimpije v Belfastu, kar je razveseljivo, pravi predsednik: "Velikokrat me ljudje sprašujejo, kje so Slovenci, reči moram, da to zame ni pritisk, ampak je tudi moja želja, da bi jih igralo čim več. Slovenci imajo dobro mentaliteto, še posebej mlada generacija od 16 do 18 let. Sploh še nismo pokazali, koliko nadarjenih mladih Slovencev smo pripeljali med mladince in kadete. To so zvezde prihodnosti, naša želja je, da bi za Olimpijo igrali pretežno Slovenci."

Razkril je tudi, da si je Slovenca želel tudi na mestu trenerja: "A Slovenec ni želel priti." Pri tem je omenil Slavišo Stojanovića. "Toda ne bom več o tem govoril, sčasoma boste izvedeli, kaj se dogaja glede novega trenerja," je sklenil.

Denis Klinar
Sportal Zahović pripeljal v Maribor pomembnega člena šampionske Olimpije
Rok Kronaveter
Sportal Pri Olimpiji priznali: Da, Stolica in Kronaveter sta se sprla

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte