Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
14.08

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Branko Ilić Nik Kapun NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Liga Europa

Petek, 3. 8. 2018, 14.08

5 let, 8 mesecev

Iz tabora Olimpije po remiju v Belfastu

Kapetan Olimpije pohvalil trenerja: Dober človek je, ni mu lahko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Crusaders Olimpija | Aleksandar Linta je na dvoboju v Belfastu debitiral v vlogi (začasnega) prvega trenerja Olimpije. | Foto SPS/NK Olimpija Ljubljana

Aleksandar Linta je na dvoboju v Belfastu debitiral v vlogi (začasnega) prvega trenerja Olimpije.

Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Slovenski prvak Olimpija je na gostovanju pri Crusadersu v Belfastu uresničil cilj. Ubranil je prednost s prve tekme (5:1) in se po remiju (1:1) proti prvaku Severne Irske uvrstil v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo. Edini zadetek za zmaje je dosegel Nik Kapun, ki se podobno kot soigralci še navaja na novega (začasnega) trenerja Aleksandra Linto.

Zmaji so se iz Belfasta vrnili z remijem (1:1), ki jim je prinesel vstopnico za nastop v 3. krogu, kjer se bodo pomerili s finskim prvakom HJK Helsinki. To je bila prva tekma, na kateri je vlogo prvega trenerja Olimpije opravljal Aleksandar Linta. Srbski strokovnjak je vskočil na vroči stolček po odhodu svojega donedavnega šefa Ilije Stolice, ki se je z zmaji po skromnih rezultatih razšel v začetku tedna.

Branko Ilić in Nik Kapun o trenerju Linti:

Olimpija išče novega trenerja. Predsednik Milan Mandarić, ki zaradi zdravstvenih težav ni odpotoval v Glasgow, bi lahko v kratkem izbral novega. Dokler ga ne bo, bo odgovorno vlogo na zeleno-beli klopi opravljal Linta.

Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja

"Prej je bil drugi, zdaj je prvi trener. Je zelo profesionalen in dober človek. V teh dneh se je veliko pogovarjal z nami. Čeprav ni v najlepšem položaju, saj je izgubil glavnega trenerja, ga lahko pohvalim. Profesionalno so naredili svoj posel, čeprav jim ni bilo lahko," je pohvalil strokovno vodstvo Olimpije, ki sodeluje z igralci po odhodu Stolice. O tem, ali bi mu bilo všeč, če bi Linta ostal v Ljubljani in nadaljeval delo kot prvi trener, se ni hotel izreči. "Nisem oseba, ki bi odločala o tem, kdo naj bo trener Olimpije, kdo pa ne," se je izkušeni Ljubljančan izognil odgovoru.

Kapetan NK Olimpija Branko Ilić o tekmi v Belfastu:

Kapun: Ni vedno lahko menjati trenerja

Nik Kapun je v Belfastu dočakal strelski prvenec v Evropi. | Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana Nik Kapun je v Belfastu dočakal strelski prvenec v Evropi. Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana Da so se igralci Olimpije po hitrem odhodu trenerja Stolice znašli v nenavadnem položaju, je potrdil tudi Nik Kapun. "Situacija je malce čudna. Igralci se moramo navaditi na novega trenerja, ki pa ima podobne zahteve in taktično podoben slog igre. Ni vedno lahko menjati trenerja, naše delo pa je, da se čim prej prilagodimo in igramo uspešno," je po tekmi v Belfastu v mikrofon Planet TV povedal eden izmed sedmih Slovencev, ki so začeli dvoboj v Belfastu od prve minute.

Na tekmi se je vpisal med strelce. To je bil njegov prvi zadetek v evropskih tekmovanjih. "Opazil sem, da sem sam, se obrnil in streljal v dolgi kot. Žal mi je, da mi ni uspelo doseči še kakšnega, a bo že v nedeljo nova tekma. Poskušal se bom dokazati takrat," upa, da bo strelsko uspešen tudi na nedeljskem srečanju Prve lige Telekom Slovenije proti Celju.

Nik Kapun o tekmi v Belfastu:

"V Belfast smo prišli po napredovanje. Hoteli smo zmagati, a se nam žal ni izšlo. Smo pa dobili tisto, kar smo hoteli," je Severno Irsko vendarle zapuščal z zadovoljnim obrazom.

Fotogalerija
1 / 7
Steven Gerrard
Sportal Legendarni Anglež izločil in pohvalil Hrvate, pred tekmo zabodena navijača Osijeka
Lovro Bizjak
Sportal Fant, ki vztrajno trka na vrata selektorja in tujine
Maribor Čikura
Sportal Milanič ne razume, zakaj se to dogaja #video
Crusaders Olimpija
Sportal Olimpija pričakovano

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte