Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2023,
10.45

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Palmeiras Endrick brazilska nogometna reprezentanca Carlo Ancelotti Real Madrid

Nedelja, 17. 12. 2023, 10.45

4 mesece, 2 tedna

Real Madrid

Ancelotti še ne bo podaljšal, na obisku Endrick #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Carlo Ancelotti Real Madrid | Carlo Ancelotti še ne bo podaljšal z Realom Madridom. | Foto Reuters

Carlo Ancelotti še ne bo podaljšal z Realom Madridom.

Foto: Reuters

Carlo Ancelotti si namerava vzeti čas za odločitev glede podaljšanja pogodbe z Realom Madridom. Želijo si ga tudi pri brazilski nogometni zvezi, da bi na klopi brazilske reprezentance nasledil Titeja. Medtem je v Madrid na obisk prišel brazilski talent Endrick, ki bo za Real lahko zaigral šele naslednje poletje, ko bo dopolnil 18 let. Bodoči soigralci so ga sprejeli z objemi.

Carlo Ancelotti je z Realom vezan do konca te sezone. Nekdanji predsednik Nogometne zveze Brazilije (CBF) Ednaldo Rodrigues je v preteklosti 64-letnega Italijana imenoval kot prvo željo zveze za novega selektorja selecaa. Na vprašanje, ali mu bo Real za božično darilo podaril podaljšanje pogodbe, je Ancelotti v soboto odvrnil, da je časa za pogodbo še veliko. "Kot sem že dejal, imamo še čas za premislek o podaljšanju pogodbe," je dejal na novinarski konferenci pred tekmo z Villarrealom.

"Če smo že pri božičnih darilih, mi lahko moji igralci tega podarijo z zmago na tekmi nad Villarrealom. Kar si najbolj želim ob koncu leta, sta zmagi na preostalih tekmah, da lahko mirno vstopimo v božične praznike," je dodal. Real je trenutno na drugem mestu lestvice španskega prvenstva. Z nedeljsko tekmo bi lahko vsaj do ponedeljka prevzel vodstvo pred trenutno vodilno Girono, ki se bo v ponedeljek pomerila z Alavesom.

Endrick na obisku v Madridu
Endrick v dresu Palmeirasa. | Foto: Reuters Endrick v dresu Palmeirasa. Foto: Reuters Na sobotnem treningu je trenerja Ancelottija in svoje bodoče soigralce prvič obiskal 17-letni brazilski napadalec Endrick. Zdajšnji član Palmeirasa se bo Realu pridružil julija naslednje leto, ko bo dopolnil 18 let. Fifa namreč mladoletnim nogometašem prepoveduje, da igrajo zunaj svoje domovine. Real Madrid se je za prestop Endricka s Palmeirasom dogovoril že decembra leta 2022, ko je že debitiral za člansko reprezentanco Brazilije (na svetovno prvenstvo je vstopil na tekmi s Kolumbijo). Odškodnina naj bi znašala 70 milijonov evrov. 

Girona
Sportal Girona ostaja hit španskega prvenstva
Ne spreglejte