Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2018,
9.27

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,64

Natisni članek

FIFA SP 2018 Zgodbe, ki jih piše SP

Petek, 29. 6. 2018, 9.27

5 let, 12 mesecev

Zgodbe, ki pišejo SP (10.)

Neverjetno naključje na fotografiji iz leta 2005: danes znani osebnosti v družbi Davida Beckhama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,64
David Beckham | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V britanskih medijih je zaokrožila simpatična fotografija iz leta 2005, na kateri nekdanji kapetan angleške reprezentance David Beckham pozira v družbi fanta in dekleta. In to ne kateregakoli. Namig: on na tem svetovnem nogometnem prvenstvu igra eno od osrednjih vlog, ona pa je njegova življenjska sopotnica.

Fant na fotografiji je nihče drug kot Harry Kane, kapetan angleške nogometne reprezentance in s petimi zadetki trenutno vodilni na lestvici strelcev na tem mundialu. Dekle, ki se smehlja v družbi nekdanjega kapetana Treh levov, Davida Beckhama, pa ni nihče drug kot Kaneova zaročenka in mati njegove prvorojenke Kate Goodland.

VAR
Sportal Soba v Moskvi, ki bo za vedno spremenila nogomet. Na bolje.

David Beckham je leta 2005 poziral s Harryjem Kanom (na Beckhamovi desni) in njegovo življenjsko sopotnico Kate Goodland (na levi). Posnetek je nastal na odprtju Beckhamove nogometne akademije.  | Foto: Getty Images David Beckham je leta 2005 poziral s Harryjem Kanom (na Beckhamovi desni) in njegovo življenjsko sopotnico Kate Goodland (na levi). Posnetek je nastal na odprtju Beckhamove nogometne akademije. Foto: Getty Images

Fotografija je nastala 14. marca 2005, ko se je Beckham v Londonu udeležil odprtja svoje nogometne akademije. Tam je očitno naletel tudi na nadobudnega Kaneja, ki je na nogometni šoli pilil svoje športno znanje.

Na fotografiji, ki jo je posnel fotograf agencije Getty Images in zdaj pridno kroži po spletu, je tudi dekle s kitkami, zdaj Kaneoova življenjska sopotnica, ki jo je očitno že takrat privlačila najpomembnejša postranska stvar na svetu.

Harry in Kate 13 let pozneje ... | Foto: Getty Images Harry in Kate 13 let pozneje ... Foto: Getty Images

Šest let pozneje ...

Da bi Beckham pred 13 leti poskušal igrati kupida, je težko verjeti, Harry in Kate, ki sta bila na nižji stopnji izobraževalnega procesa celo sošolca, kar pomeni, da se resnično poznata že vse življenje, sta se namreč začela sestajati šele sedem let po nastanku skupne fotografije.

Adnan Januzaj
Sportal Belgijci premagali Angleže, a imajo sedaj nekoliko težjo pot na SP
Damir Skomina
Sportal Damir Skomina je končal skupinski del tekmovanja

Vse od takrat njuna zveza cveti. Januarja lani se jima je rodila hčerka Ivy Jane, zdaj pa pričakujeta drugega otroka. Kane je svojo damo, sicer inštruktorico fitnessa, lani med počitnicami na Bahamih prosil za roko, fotografijo čustvenega trenutka pa delil s sledilci na družbenih omrežjih.

 

She said YES! 😘❤️💍🏖

A post shared by Harry Kane (@harrykane) on

Družina si je svoje gnezdece ustvarila v razkošnem dvorcu v Londonu, kjer živijo skupaj z labradorcema Wilsonom in Bradyjem. Štirinožca nosita imeni igralcev ameriškega nogometa Russella Wilsona in Toma Bradyja.

 

🖤🖤🖤 #thebrits @kategoodersxx

A post shared by Harry Kane (@harrykane) on

 

Family 👨‍👩‍👧💖

A post shared by Harry Kane (@harrykane) on

Pet golov in tekma za počitek

Zvezdniški napadalec londonskega Totenhama, ki sinoči na tekmi proti Belgiji, ta je odločala "zgolj" o prvem oz. druge mestu v skupini G, obe reprezentanci sta si namreč že po prvih dveh tekmah zagotovili mesto v osmini finala, ni igral, je pred začetkom izločilnih bojev vodilni na lestvici strelcev letošnjega prvenstva.

Tekmo z Belgijo je spremljal z rezervne klopi.  | Foto: Getty Images Tekmo z Belgijo je spremljal z rezervne klopi. Foto: Getty Images

Kane je na tem mundialu zadel že petkrat, gol manj pa sta na svoj račun pospravila Belgijec Romelu Lukaku in Portugalec Cristiano Ronaldo.

Kane je v dresu reprezentance dosegel 18 golov, od tega kar tri na tekmi s Panamo, ki je proti Angliji izgubila z 1:6.  | Foto: Getty Images Kane je v dresu reprezentance dosegel 18 golov, od tega kar tri na tekmi s Panamo, ki je proti Angliji izgubila z 1:6. Foto: Getty Images

Lahko ujame Rooneya?

Mesto najboljšega med strelci za Supermana, kot ga kličejo navijači, ali Hurikana, kot se glasi skovanka imena in priimka Harry Kane, ni nič novega. Že dvakrat je bil najboljši strelec angleške lige.

Ali bo postal tudi najboljši strelec v zgodovini angleške reprezentance, bo pokazala prihodnost. Za zdaj ta primat s 53 goli še vedno ohranja Wayne Rooney, dolgoletni napadalec Anglije in njen nekdanji kapetan. Kane, ki bo 28. julija dopolnil 25 let, ima časa še na pretek. V dresu Treh levov je zadel že 18-krat.

Messi
Sportal Ena lepših zgodb letošnjega mundiala, za katero je poskrbel Leo Messi

Ne spreglejte