Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
22.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,36

3

Natisni članek

FIFA SP 2018

Četrtek, 28. 6. 2018, 22.00

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 15. DAN (SKUPINSKI DEL - 3. KROG)

Damir Skomina je končal skupinski del tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,36

3

Damir Skomina | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

S tekmama med Tunizijo in Panamo (2:1) ter Anglijo in Belgijo (0:1), na kateri je pravico delil Damir Skomina, se je končal skupinski del svetovnega prvenstva v Rusiji. V skupini G je prvo mesto pred Anglijo osvojila Belgija. Pravcato dramo pa smo pred tem videli v skupini H, iz katere je ob prvih Kolumbijcih napredovala še Japonska, ki je Senegal prehitela zaradi manjšega števila kartonov na tem prvenstvu.

V tekmi, ki je odločala o prvem mestu v skupini G, bi se zmagi obe reprezentanci verjetno najraje izognili, saj je prvo mesto prineslo veliko težjo vejo drevesa izločilnih delov letošnjega prvenstva. Zmagovalec je v tekmi, v kateri sta oba selektorja na igrišče poslala rezervni postavi (igrala nista niti najboljša strelca prvenstva Harry Kane in Romelu Lukaku), postala Belgija.

Fotogalerija
1 / 34

Do treh točk in prvega mesta je prišla z golom Adnana Januzaja v drugem polčasu. V osmini finala jo čaka Japonska, ki ne bi smela biti prevelik zalogaj, zato pa se težje delo za Belgijce obeta v četrtfinalu, ko naj bi naleteli najprej na Brazilce, pozneje pa še na eno državo izmed četverčka, ki ga tvorijo Argentina, Francija, Portugalska in Urugvaj. Angleže v osmini finala čaka Kolumbija, v četrtfinalu pa zmagovalec para med Švedsko in Švico.

Na tej tekmi je bil drugič na letošnjem svetovnem prvenstvu na delu slovenski sodnik Damir Skomina, ki ni imel veliko dela.


Kaj takega pa še nikoli: Potnika v osmino finala so določili kartoni!

Pred zadnjim krogom skupine H sta bila v najboljšem položaju Senegal in Japonska. Afričani so igrali s Kolumbijci, Azijci pa z že odpisanimi Poljaki. Kar nekaj časa je kazalo na to, da bosta napredovala Senegal in Japonska, nato pa so se v zadnji tretjini tekme stvari močno zapletle.

Razočarani nogometaši Senegala po dramatičnem razpletu skupine H. | Foto: Reuters Razočarani nogometaši Senegala po dramatičnem razpletu skupine H. Foto: Reuters

Najprej je Kolumbija, ki je v prvem polčasu ostala brez poškodovanega zvezdnika Jamesa Rodrigueza, po golu branilca Barcelone Yerryja Mine prišla do vodstva proti Senegalu, nato pa je Japonska v 74. minuti prejela gol na tekmi proti Poljski in na vrsti je bilo računanje.



Kolumbija je skočila na prvo mesto, medtem ko sta se Japonska in Senegal točkovno izenačila na drugem mestu. Imata tudi identično razliko v zadetkih (4:4), prav tako pa sta remizirala na medsebojni tekmi, kar je pomenilo, da je o potniku v izločilne dele odločal fair play. Manj kartonov, štiri rumene, so prejeli Japonci, medtem ko so jih Senegalci videli šest in Afričani, ki so kot zadnji branili čast svoje celine, so na neverjeten način ostali brez napredovanja.

Sportal Kotaleči se Neymar, Nemčija, ki je že drugič v zgodovini klecnila v Rusiji, in besna Jelena

Znani pari osmine finala:

Francija - Argentina (30. junij, 16.00)
Urugvaj - Portugalska (30. junij, 20.00)
Španija - Rusija (1. julij, 16.00)
Hrvaška - Danska (1. julij, 20.00)
Brazilija - Mehika (2. julij, 16.00)
Japonska - Belgija (2. julij, 20.00)
Švedska - Švica (3. julij, 16.00)
Anglija - Kolumbija (3. julij, 20.00)

Skupina G:

Skupina H:

Najboljši strelci:

- Kane (Anglija)
- Lukaku (Belgija), Ronaldo (Portugalska)
- Costa (Španija), Čerišev (Rusija)
- Coutinho (Brazilija), Dzjuba (Rusija), Granqvist (Švedska), Hazard (Belgija), Heung-Min Son (Južna Koreja), Jedinak (Avstralija), Modrić (Hrvaška), Musa (Nigerija), Salah (Egipt), Stones (Anglija), Suarez (Urugvaj)
1 - ...

Ne spreglejte