Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 2. 2016,
2.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Krško Tomaž Petrovič Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Velenje

Nedelja, 28. 2. 2016, 2.51

8 let

Nenavadna zmešnjava v 1. SNL: zmagali, a ne v svojih dresih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Krškega so v Velenju dočakali zgodovinski trenutek. Prvič, odkar tekmujejo v 1. SNL, so zmagali v gosteh. Zmago nad Rudarjem si bodo zapomnili tudi po tem, da niso igrali v svojih dresih.

Prvoligaški derbi začelja v Velenju je pripadel gostom iz Krškega. Zmagali so, čeprav so zadnjo tretjino srečanja odigrali z igralcem manj. V 63. minuti se je med strelce vpisal Luka Volarič, poskrbel za edini zadetek na srečanju in Krško popeljal do prve zmage na gostovanju, odkar tekmuje v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Novinci v prvoligaški druščini so zmago proslavili z zvestimi navijači. Ti so se v slovensko prestolnico lignita odpravili v velikem številu in bili nogometašem Krškega v veliko podporo. Na štadionu Ob jezeru se med tekmo niso mogli načuditi nenavadnim prizorom, ko so ljubljence spremljali v nevsakdanjih dresih. Kaj jih je tako zmedlo?

Rudar bi lahko zmagal za zeleno mizo ...

Krški nogometaši že od nekdaj prisegajo na belo in zeleno barvo, tokrat pa so nosili rdeče drese, na katerih sploh ni bilo njihovega klubskega grba. V to so bili primorani, saj so prispeli v Velenje z nepopolno zbirko dresov. Sodniki so ocenili, da bi se gostitelji v zeleno-črnih dresih preveč "tepli" z zeleno-belimi dresi gostov. Ker je manjkala garnitura povsem belih gostujočih dresov, sta se morali ekipi dogovoriti za drugačno rešitev.

"Pred tekmo smo bili priča šoku in zmedi. Naša druga garnitura dresov je bila zeleno-bela, morala pa bi biti čisto bela. Lahko se zahvalimo gostiteljem, da so nam šli na roko in posodili stare rdeče drese. Lahko bi nas premagali za zeleno mizo. Moramo pohvaliti vodstvo Rudarja za pošteno potezo in res lepo gesto," se je trener Krškega Tomaž Petrovič zahvalil Rudarju za razumevanje in pomoč.

Če Velenjčani, največji tekmeci za obstanek v 1. SNL, ne bi pristali na možnost, da gostom posodijo svoje drese, se srečanje sploh ne bi odigralo. Tako pa so Krčani dvoboj v Velenju odigrali v rdečih dresih, na katerih sta izstopala grb NK Rudar in napis osrednjega pokrovitelja Premogovnik Velenje. Gledalci so tako rekoč spremljali dvoboj med "zelenim" in "rdečim" Rudarjem, zmagal pa je nekdo tretji. Krško.

Če ne bodo premagali Krke, bo zmaga v Velenju hitro pozabljena

V Velenju je prvo uradno tekmo za Krško odigral Enis Đurković. Delodajalcu je prinesel srečo, saj se je že po krstnem nastopu veselil zgodovinskega trenutka, prve zmage Krškega na gostovanju v zgodovini 1. SNL.

Nekdanji napadalec Triglava, Olimpije, Radomelj in Celja ni prvič v karieri nastopil na tekmi, na kateri so bili udeleženci primorani nositi drese svojih tekmecev. "Ko sem igral še za Triglav, smo pred štirimi leti gostili Muro. Gostje niso imeli dresov, tako da smo jim posodili naše rezervne, na katerih smo z lepilnim trakom prekrili naše priimke," je pobrskal po spominu 26-letni Gorenjec.

V Krškem nosi dres s številko 89, v Velenju pa je bilo drugače. Oblekel je rdeči dres s številko 9, ki pa delegatu in sodnikom ni povzročal težav, saj so pred srečanjem skrbno zabeležili, kdo si je izbral kateri dres in katero številko, to pa tudi upoštevali v končnem zapisniku.

"Kapo dol navijačem. Bili so izvrstni," se je novopečeni napadalec Krškega zahvalil privržencem še vedno aktualnega drugoligaškega prvaka, ki je v spomladanski del vstopil z dragoceno zmago. "Zasluženo smo prišli do treh točk. Rudar si ni priigral niti ene večje priložnosti, bili smo boljši, čeprav smo imeli več kot 30 minut igralca manj. Zdaj sledi tekma s Krko. Če je ne bomo premagali, bomo hitro pozabili na zmago v Velenju," je opozoril Đurković, ki se že veseli novega izziva.

Krško bo prihodnji konec tedna v vlogi gostitelja, kar pomeni, da bo ponovno obleklo dres v njegovih najbolj prepoznavnih barvah. Rdeča je preteklost, Krčani bodo ponovno zeleno-beli, pripetljaj iz Velenja pa le še spomin na anekdoto, ki jo bodo lahko pripovedovali vnukom.

Ne spreglejte