Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2020,
16.17

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Dinamo Zagreb Nenad Bjelica

Četrtek, 16. 4. 2020, 16.17

4 leta

sprememba v zagrebu

Uradno: Bjelica in Dinamo vsak svojo pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Nenad Bjelica | Nenad Bjelica ni več trener Dinama. | Foto Sportida

Nenad Bjelica ni več trener Dinama.

Foto: Sportida

Nogometni klub Dinamo in trener prve ekipe Nenad Bjelica sta danes dosegla dogovor o prekinitvi poslovnega sodelovanja, so danes sporočili iz zagrebškega nogometnega kluba. Bjelica odhaja iz Dinama po tem, ko ni sprejel predlaganega zmanjšanja plače, ki jih je za trenerje in igralce načrtovala uprava kluba.

Petar Stojanović
Sportal Hrvati namigujejo, da bi lahko Ljubljančan kmalu pospravljal kovčke

Iz Dinama so danes še sporočili, da se zahvaljujejo Bjelici za dosedanje sodelovanje in rezultate, ki jih je imel kot trener prve ekipe. Bjelica je imel pogodbo z Dinamom do konca leta 2021. Za vsako sezono je bil plačan 1,5 milijona evrov.

Slovo Bjelice je bila pričakovana, potem ko je Dinamo pred nekaj tedni odpustil celoten strokovni štab trenerja prve ekipe, tudi zaradi zavračanja predloženega zmanjšanja plač igralcem in trenerjem. Finančnih podrobnosti prekinitve sodelovanja z Bjelico niso razkrili. Novičarski portal index.hr je danes neuradno poročal, da gre za približno milijon evrov odpravnine.

Bjelica je zasedel Dinamovo trenersko klop maja 2018. V zgodovini kluba in spominu navijačev bo ostal zabeležen kot prvi trener, ki je po 49 letih popeljal Dinamo v spomladanski del katerega izmed evropskih nogometnih tekmovanj. Dinamo je v tej sezoni prispel do osmine finala evropske lige.

Simon Rožman
Sportal Takšna kriza, da je Simon Rožman posojal denar igralcem

Prihaja Jovičević?

Po nadaljevanju nogometnega hrvaškega prvenstva, ki je začasno prekinjeno zaradi novega koronavirusa, se Dinamu nasmiha tretji zaporedni naslov prvaka, potem ko je bil z Bjelico prvak v preteklih dveh sezonah.

Hrvaški mediji ugibajo, da bo novi trener prve ekipe dosedanji trener Dinamovih mladih nogometašev Igor Jovičević, ki je letos imel več uspehov v mladinski ligi prvakov. Gre za sina enega najbolj znanih obrambnih igralcev Dinama iz druge polovice prejšnjega stoletja Čeda Jovičevića, ki je preminil pred nekaj dnevi. Na Jovičevićev položaj naj bi prispel Ivan Prelec, ki je prvi trener puljskega moštva Istra 1961, piše danes Jutarnji list.

Maksimir
Sportal Pred stadionom Maksimir podtaknjen požar

Dve tretjini sprejeli znižanje

Medtem je tudi dve tretjini nogometašev Dinama sprejelo predlog uprave o zmanjšanju plač. Načelni dogovor naj bi dosegli tudi s slovenskim reprezentantom Petrom Stojanovićem, je danes poročal Večernji list.

Klubska uprava je predlagala, da bi se igralci odpovedali tretjini svojih prihodkov. Tretjino bi prejemali, medtem ko čakajo na razplet krize z novim koronavirusom, pravico do preostale tretjine pa naj bi uresničili najpozneje šest mesecev po prvi uradni tekmi.

Bo nasledil Zlatka Dalića? | Foto: Reuters Bo nasledil Zlatka Dalića? Foto: Reuters

Hrvaški mediji tudi špekulirajo, da je Bjelica eden najbolj resnih kandidatov za trenerja hrvaške nogometne reprezentance, ko se bo poslovil sedanji selektor Zlatko Dalić.

Preberite še:

Igor Jovićević
Sportal Na vrhu zagrebškega Dinama po novem stari znanec Celja?
Ne spreglejte