Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2020,
14.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Natisni članek

Petar Stojanović Dinamo Zagreb Bologna

Petek, 10. 4. 2020, 14.25

4 leta

Petar Stojanović

Hrvati namigujejo, da bi lahko Ljubljančan kmalu pospravljal kovčke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Petar Stojanović | Petar Stojanović je od leta 2016 za Dinamo odigral 145 tekem. Jeseni ga je od napredovanja v ligi prvakov delilo le nekaj minut (na domačem srečanju s Šahtarjem). | Foto Getty Images

Petar Stojanović je od leta 2016 za Dinamo odigral 145 tekem. Jeseni ga je od napredovanja v ligi prvakov delilo le nekaj minut (na domačem srečanju s Šahtarjem).

Foto: Getty Images

Pri zagrebškem Dinamu se pripravljajo velike spremembe. Najboljši hrvaški klub bi lahko v kratkem zapustil tudi Petar Stojanović. Slovenski reprezentant je pred kratkim podaljšal zvestobo modrim, a bi lahko nedavni dogodki, po katerih se je trener Nenad Bjelica znašel na izhodnih vratih, pospešili njegov odhod v tujino. Zanj se resno zanima Bologna.

Dinamo Zagreb
Sportal Kaos v Zagrebu: Zdravko Mamić prekrižal trenerja Dinama, navijači vračajo udarec

Čeprav se v zadnjih tednih na Apeninskem polotoku, kjer je novi koronavirus vzel mnoga življenja, ne govori veliko o nogometu, klubi vseeno razmišljajo o aktivnostih v poletnem prestopnem roku.

Hrvaški mediji v en glas poudarjajo novico, kako se je prvoligaški klub Bologna ogrel za slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića. O tem je pred dnevi poročal italijanski športni dnevnik Corriere dello Sport, po zapletih, ki so sledili med vodstvom kluba, trenerskim štabom in igralci zaradi različnih pogledov na varčevalni ukrep, znižanje prejemkov, pa na Hrvaškem poleti pričakujejo velike spremembe v taboru Dinama. Te ne obsegajo le prihoda novega trenerja, ampak tudi odhod številnih igralcev, med katerimi se izpostavlja tudi 24-letnega Ljubljančana.

Petar Stojanović je standardni član slovenske nogometne izbrane vrste. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Petar Stojanović je standardni član slovenske nogometne izbrane vrste. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Desni bočni branilec, ki se je leta 2016 iz Maribora preselil v Zagreb, tam pa sodeloval pri številnih uspehih modrih, nenazadnje je lani zaigral tudi v osmini finala lige Europa, bi tako lahko nadaljeval kariero pri še eni slovenski sosedi. Bologna zaseda 11. mesto, vodi pa jo srbski trener Siniša Mihajlović, ki bije boj z levkemijo in je na dobri poti do popolnega okrevanja.

Nenad Bjelica
Sportal Drama v Zagrebu: Dinamo odpustil trenerje. Razlog? Zavrnitev znižanja plač.
Ne spreglejte