Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 2. 2024,
20.40

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Stuttgart Bayer Leverkusen Borussia Dortmund Bayern München RB Leipzig Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 4. 2. 2024, 20.40

2 meseca, 2 tedna

Nemško prvenstvo, 20. krog

Šeško Unionu zabil že tretji gol, Bayer ne popušča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
RB Leipzig Benjamin Šeško Union Berlin | Benjamin Šeško je v 48. minuti dosegel prekrasen gol z glavo.  | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je v 48. minuti dosegel prekrasen gol z glavo.

Foto: Guliverimage

Nogometaše Borussie Dortmund je na uvodni tekmi 20. kroga bundeslige ustavil Heidenheim (0:0). V soboto je vodilni in neporaženi Bayer Leverkusen z dvema goloma Nathana Telle premagal zadnjeuvrščeni Darmstadt, prvi zasledovalec Bayern München pa s 3:1 Mönchengladbach. RB Leipzig je črni niz prekinil proti berlinskemu Unionu. Temu je Benjamin Šeško že jeseni zabil dva gola, dva pa tudi tokrat. Drugi je bil sicer zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Leipzig je zmagal z 2:0.

Šeško po golu za 2:0. | Foto: Guliverimage Šeško po golu za 2:0. Foto: Guliverimage V nedeljo je RB Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla, ki sta oba začela v prvi enajsterici, gostil berlinski Union, ki ga zaradi kazni, na nedavnem gostovanju v Münchnu je udaril zvezdnika Bayerna Leroyja Saneja, ni vodil Hrvat Nenad Bjelica. V težavah je bil tudi trener rdečih bikov Marco Rose. Po treh zaporednih porazih se je naposlušal kritik, a športni direktor Rouven Schröder je sporočil, da še vedno uživa polno podporo vodstva. Leipzig je po slabših rezultatih padel na peto mesto.

Se pa očitno zdaj vrača na pravo pot, Berlinčane je premagal z 2:0.  Rdeči biki so hitro pritisnili in Lois Openda je zadel že v 11. minuti. Že ob koncu prvega dela je imel lepo priložnost tudi Šeško, a je takrat še branil vratar gostov Alexander Schwolow. Drugi gol na tekmi je zabil Benjamin Šeško, ki je Unionu dva gola dal že jeseni. V 48. minuti je po prostem strelu in podaji Davida Rauma v kazenski prostor zadel z glavo. Pozneje je zadel še enkrat, a je bil gol po ogledu s sistemom VAR razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 72. minuti so Berlinčani ostali z desetimi po rdečem kartonu Christopherja Trimmla. Leipzig je brez težav zadržal prednost do konca, že v sodnikovem dodatku je Xavi Simons stresel še okvir gola. Za Leipzig je bila to prva zmaga v koledarskem letu 2024.

Bayer ne popušča, Bayern mu sledi

 Nathan Tella je za zmago Bayerja zabil dvakrat, klub iz Leverkusna ostaja brez poraza. | Foto: Reuters Nathan Tella je za zmago Bayerja zabil dvakrat, klub iz Leverkusna ostaja brez poraza. Foto: Reuters Nogometaši Bayerja iz Leverkusna in Bayerna iz Münchna so v 20. krogu nemškega prvenstva zabeležili zmagi, s čimer razlika med vodilnima kluboma ostaja dve točki. Bayer ima 52 točk, Bayern pa 50.

Nogometaši iz Leverkusna so gostovali pri zadnjeuvrščenem Darmstadtu in zanesljivo slavili z 2:0. Oba zadetka za lekarnarje je dosegel Nathan Tella. Bayer je imel ves čas pobudo in lepše priložnosti, s tremi točkami pa je ohranil razliko do prvih zasledovalcev. To so nogometaši Bayerna, ki so imeli na domačem igrišču več težav z Borussio Mönchenglabach. Gostje so na Allianz Areni povedli v 35. minuti, ko je zadel Nico Elvedi, še pred polčasom pa je izenačil Aleksandar Pavlović. V izenačenem drugem polčasu je Bayern prikazal nekaj več in po 24. golu v sezoni Harryja Kana tudi povedel. Prednost so varovanci Thomasa Tuchla do konca še povišali prek Matthijsa de Ligta za končnih 3:1.

Nogometaši Bayerna iz Münchna bodo morali nekaj tednov igrati brez Kanadčana Alphonsa Daviesa. Levi bočni branilec si je ob zmagi proti Mönchengladbachu poškodoval koleno. Bavarski velikan ima v zadnjem času veliko težav s poškodbami, saj manjkajo Serge Gnabry, Kingsley Coman, Konrad Laimer, Joshua Kimmich in Dayot Upamecano. Obenem je poškodovan še rezervni vratar Daniel Peretz, na azijskem pokalu pa še vedno igra Južni Korejec Kim Min-jae.

Na tretjem mestu je Stuttgart, ki ima po zmagi proti Freiburgu v gosteh z 2:1 12 točk zaostanka za vrhom. Stuttgart je od 18. minute igral z nogometašem več na zelenici, še pred tem pa je povedel z 2:0 po golih Deniza Undava in Chrisa Führicha.

Borussia Dortmund je pričakovala več, a so bili borbeni nogometaši Heidenheima vsaj enakovredni, ob koncu tekme pa so imeli celo priložnost za zmago, a je Kevin Sessa z glavo iz neposredne bližine za las zgrešil podajo pred gol. Tako ostaja Heidenheim edino moštvo med 54 v bundesligi, ki ga Dortmund še ni premagal, saj se je prva medsebojna tekma jeseni končala z 2:2.

Nemško prvenstvo, 20. krog:

Petek, 2. februar:

Sobota, 3. februar:

Nedelja, 4. februar:

Zaostala tekma 18. kroga:

Sreda, 7. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

24 – Kane (Bayern)
17 – Guirassy (Stuttgart)
13 – Openda (Leipzig),Undav (Stuttgart)
11 – Demirović (Augsburg)
10 – Boniface (Bayer)
9 – Fullkrug (Drotmund), Wind (Wolfsburg), Ducksch (Werder Bremen)
8 – Sane (Bayern), Beier (Hoffenheim)
...
5 – Šeško (Leipzig) 

Kingsley Coman
Sportal Coman po poškodbi kolena na daljši prisilni počitek
Benjamin Šeško Leipzig Stuttgart
Sportal Šeško zabil gol, a bo tekmo skušal pozabiti
Vitor Roque
Sportal Lyon jezen na Londončane, nogometaše zasenčil Lewis Hamilton
Ne spreglejte