Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2024,
22.37

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Kaiserslautern Fortuna Düsseldorf Borussia Mönchengladbach Stuttgart Bayer Leverkusen nemški pokal

Torek, 12. 3. 2024, 22.37

3 tedne, 4 dni

Nemški pokal, četrtfinale

Senzacija v Nemčiji! Tretjeligaš po Bayernu šokiral še Borussio.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Saarbrücken | Tretjeligaš Saarbrücken se je petič v klubski zgodovini prebil med štiri najboljše v pokalu. Zmagoviti zadetek je v sodnikovem podaljšku dosegel Kai Brünker. | Foto Reuters

Tretjeligaš Saarbrücken se je petič v klubski zgodovini prebil med štiri najboljše v pokalu. Zmagoviti zadetek je v sodnikovem podaljšku dosegel Kai Brünker.

Foto: Reuters

Bayerju iz Leverkusna, Fortuni iz Düsseldorfa in Kaiserslauternu se je kot zadnji v polfinalu nemškega pokalnega tekmovanja pridružil tretjeligaš Saarbrücken. V deževnem vremenu je z zadetkom v izdihljajih srečanja z 2:1 izločil Borussio Mönchengladbach. Dvoboj bi moral biti odigran že prejšnji mesec, a je bil zaradi močnega naliva prestavljen. Tako se nadaljuje pravljična pokalna sezona Saarbrückna, ki je na poti do polfinala, kjer se bo udaril s Kaiserlauternom, izločil Karlsruhe, Bayern, Eintracht Frankfurt in Borussio M.!

RB Leipzig Benjamin Šeško Union Berlin
Sportal Šeško Unionu zabil že tretji gol, Bayer ne popušča

V Leverkusnu je potekal ''finale pred finalom'' pokalnega tekmovanja. Po izpadih Bayerna, Borussie Dortmund in branilca naslova RB Leipziga stavne hiše največje možnosti za osvojitev lovorike pripisujejo Bayerju, te možnosti pa so po zmagi nad Stuttgartom (3:2), po kateri so se "lekarnarji" prebili v polfinale, še zrasle.

Sebastian Hoeness (desno) je izgubil trenerski dvoboj s Xabijem Alonsom. Njegov Stuttgart je dvakrat vodil, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. | Foto: Reuters Sebastian Hoeness (desno) je izgubil trenerski dvoboj s Xabijem Alonsom. Njegov Stuttgart je dvakrat vodil, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. Foto: Reuters

Varovanci Xabija Alonsa v tej sezoni, v kateri so odigrali 30 tekem (20 v prvenstvu, 4 v pokalu in 6 v Evropi) sploh še niso doživeli poraza. Zelo dobro pa gre v tej sezoni tudi Stuttgartu, ki ga vodi Sebastian Hoeness. Gostje so pogrešali najboljšega strelca Stuttgarta Serhoua Guirassyja, napadalca iz Gvineje, ki je nedavno nastopil na afriškem pokalu narodov, a je nato zbolel.

Ko sta se Stuttgart in Bayer pred dvema mesecema pomerila v prvenstvu, se je dvoboj končal z remijem (1:1). Tudi tokrat je dišalo po remiju, ki bi se zaradi pokalnega igralnega formata prelevil v podaljšek, a je nato Jonathan Tah v zadnji minuti odločil zmagovalca in poskrbel, da pravljica neporaženega Bayerja traja že tako dolgo.

Navijači Saarbrückna imajo opravka s sanjsko sezono v pokalnem tekmovanju. | Foto: Reuters Navijači Saarbrückna imajo opravka s sanjsko sezono v pokalnem tekmovanju. Foto: Reuters

Polfinale bo na sporedu 3. aprila, finale bo 25. maja. Bayer se bo za finale potegoval s Fortuno, Saabrücken pa s Kaiserslauternom.

Nemški pokal, četrtfinale

Torek, 30. januar:

Sreda, 31. januar:

Torek, 6. februar:

Sreda, 7. februar:

Torek, 12. marec:

Ne spreglejte