Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
8.15

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Arthur Stuttgart Borussia Dortmund Bayer Leverkusen Bundesliga nemški pokal

Četrtek, 7. 12. 2023, 8.15

4 mesece, 3 tedne

NEMŠKI POKAL, 3. KROG

Po Leipzigu in Bayernu izpadla še Borussia Dortmund, nov podvig tretjeligaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Saarbrücken | Veselje nogometašev Saarbrückna po zmagi nad Eintrachtom iz Frankfurta. | Foto Reuters

Veselje nogometašev Saarbrückna po zmagi nad Eintrachtom iz Frankfurta.

Foto: Reuters

Znani so četrtfinalisti nemškega pokalnega tekmovanja. Že drugi krog je postregel z velikima presenečenjema, saj sta izpadla tako RB Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla kot Bayern München, ki ga je senzacionalno izločil tretjeligaš Saarbrücken. Slednji je bil v 3. krogu usoden za še enega bundesliga, Eintracht iz Frankfurta. Vodilna ekipa bundeslige Bayer iz Leverkusna je izločila Paderborn, Stuttgart pa je v derbiju osmine finala premagal Borussio Dortmund.

München Allianz Arena Bayern
Sportal Bayer Leverkusen prekinil zmagoviti niz, a znova ni izgubil

Pokalna tekmovanja znajo postreči s senzacijami. Tretjeligašu Saarbrücknu sta v tej sezoni uspeli dve zapored. Najprej je v 2. krogu šokiral nemškega prvaka Bayern, v osmini finala pa je doma z 2:0 premagal še Eintracht iz Frankfurta. To je bil četrti zaporedni poraz Eintrachta v vseh tekmovanjih, ki se tako nahaja v rezultatski krizi. V sredo sta njegovo mrežo na razprodanem Ludwigsparkstadionu zatresla Kai Brünker in Luca Kreber.

Vratar Saarbrückna Tim Schreiber je proti Eintrachtu ohranil nedotaknjeno mrežo. | Foto: Reuters Vratar Saarbrückna Tim Schreiber je proti Eintrachtu ohranil nedotaknjeno mrežo. Foto: Reuters

V derbiju večera je Stuttgart na stadionu, kjer bo Slovenija prihodnje leto začela svoje nastope na Euru 2024 proti Danski, izločil Borussio Dortmund z 2:0. Znova je v polno zadel najbolj vroči strelec Stuttgarta v tej sezoni Serhou Guirassy. Reprezentant Gvineje je popeljal gostitelje v vodstvo v 54. minuti, to je bil že njegov 18. zadetek v 13. nastopu, v 77. minuti pa je končni rezultat postavil napadalec iz DR Kongo Silas. Borussia Dortmund, ki čaka na novo lovoriko vse od sezone 2020/21, je proti Stuttgartu izgubila že pred nekaj tedni v prvenstvu.

Napadalec Stuttgarta Silas je na petih tekmah proti Borussii Dortmund dosegel kar štiri zadetke.  | Foto: Reuters Napadalec Stuttgarta Silas je na petih tekmah proti Borussii Dortmund dosegel kar štiri zadetke. Foto: Reuters

Vodilni klub nemškega prvenstva Bayer Leverkusen je upravičil vlogo favorita in s 3:1 ugnal Paderborn. Lekarnarji sicer več mesecev ne bodo mogli računati na Brazilca Arthurja. Na ponedeljkovem treningu si je poškodoval desno mečno mišico, čaka ga operacija. Arthur se je šele vračal na treninge po podobni poškodbi, ki jo je staknil septembra na reprezentančni tekmi mlade brazilske izbrane vrste. Bayer je 20-letnega branilca pripeljal kot veliko okrepitev iz Belo Horizonteja, a je za nemško ekipo v tej sezoni odigral le dve tekmi.

Na prvih dveh torkovih tekmah sta napredovala Kaiserslautern in Fortuna Düsseldorf. St. Pauli je s kar 4:1 izločil FC 08 Homburg.

Prestavljena tekma lige Bayern - Union konec januarja

Nemška liga je sporočila, da bo tekma 13. kroga med Bayernom in Unionom na sporedu 24. januarja naslednje leto. Dvoboj bi morala kluba odigrati minulo soboto, a so ga zaradi izrednih snežnih razmer v Münchnu odpovedali. Obstal je javni potniški promet, v soboto so zaprli tudi letališče. Zaradi nedelujočega javnega prometa in zastojev na cestah bi bil močno otežen prihod gledalcev na tekmo, zagotoviti niso mogli niti potrebnega števila varnostnikov in osebja na stadionu Allianz Arena.

Nemški pokal, 3. krog:

Torek, 5. december:

Sreda, 6. december:

Jude Bellingham
Sportal Bellingham zlati deček, Šeško na osmem mestu
Ne spreglejte