Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
4. 7. 2014,
10.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andreas Brehme Francija Nemčija četrtfinale

Petek, 4. 7. 2014, 10.21

2 meseca, 2 tedna

Nemški junak iz leta 1990: Če se ne izboljšamo, nimamo možnosti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav so Nemci na zadnjih svetovnih prvenstvih stalni gostje v polfinalu, četrtega zaporednega bodo lovili danes proti Franciji, pa na nov, četrti naslov svetovnih prvakov čakajo že dolgih 24 let.

Zadnjič so na nogometni Mount Everest stopili v Italiji leta 1990, ko so v finalu z 1:0 premagali Argentino. Veliki junak pa je bil Andreas Brehme, ki je v 85. minuti zadel z bele točke in Zahodni Nemčiji zagotovil tretji naslov svetovnih prvakov.

Nemci se v zadnjem času na svetovna prvenstva podajajo z enim in istim ciljem: osvojiti zlato. A vedno znova se jim nekje zalomi. Tudi letos ne blestijo. Po uvodnem uničenju Portugalske, so v nadaljevanju kazali nič kaj navdušujoče predstave, v četrtfinale pa so se uvrstili šele po podaljških proti Alžiriji.

"Nemčija na tem prvenstvu ni igrala slabo, zato je zasluženo v četrtfinalu, a če bodo Löwovi izbranci ponovili predstavo proti Alžiriji, to ne bo dovolj za Francijo. V to sem prepričan, Francija je povsem drugačen in veliko močnejši nasprotnik," opozarja junak iz Italije leta 1990, Andreas Brehme, a verjame, da je bila tekma proti Alžiriji le slab dan. "Zdaj se prvenstvo seli v najbolj ključne trenutke in tam se Nemci znajdejo. Nemci so turnirska ekipa. Fantje se zavedajo, kako velika tekma jih čaka, zato menim, da bodo pokazali povsem drug obraz. "

"Pričakujem trdo in izenačeno tekmo"

Nemčija in Francija sta se nazadnje na svetovnem prvenstvu srečali leta 1986 v Mehiki, ko so bili v polfinalu uspešnejši ravno Nemci. Tudi tam je bil strelec že v deveti minuti Brehme, ki ima občutek, da bomo na Maracani gledali pravo nogometno poslastico. "Tekme med Francijo in Nemčijo so vedno zanimive in nabite s čustvi. Tako je vedno, ko se srečajo velike evropske ekipe. Če se Nemčija izboljša, kar srčno upam, pričakujem trdo in izenačeno tekmo. V obeh ekipah je veliko izjemnih igralcev, na koncu pa bodo odločale malenkosti. Morda bo ravno Manuel Neuer tisti, ki bi lahko prevesil tehtnico na nemško stran. Menim, da je eden najboljših igralcev na tem turnirju," dodaja 53-letni nekdanji nemški reprezentant.

Prvi četrtfinalni dvoboj na tem SP, tekma med Nemčijo in Francijo, se bo na Maracani začel ob 18. uri.

Ne spreglejte