Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 8. 2018,
14.36

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Julian Draxler PSG francosko prvenstvo Sevilla poletni prestopni rok

Sreda, 22. 8. 2018, 14.36

5 let, 8 mesecev

Julian Draxler

Nemec tako nezadovoljen v Parizu, da se obeta selitev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Julian Draxler | Julian Draxler ni zadovoljen s klubskim statusom v Parizu. | Foto Guliver/Getty Images

Julian Draxler ni zadovoljen s klubskim statusom v Parizu.

Foto: Guliver/Getty Images

Nemški reprezentant Julian Draxler bi lahko do konca prestopnega roka zamenjal klubsko okolje. Za zveznega igralca PSG, ki pod vodstvom novega trenerja Parižanov Thomasa Tuchela ne dobiva veliko priložnosti, se zanima Sevilla.

Španski prvoligaški klub Sevilla, ki v tej sezoni nastopa v ligi Europa, tako da je že dejaven v kvalifikacijah, bi rad po poročanju španskega dnevnika Diario de Sevilla svoje vrste okrepil z Julianom Draxlerjem. Nemec, ki je leta 2014 pomagal elfu do naslova svetovnega prvaka v Braziliji, letos pa je branil nemške barve na SP v Rusiji, ni srečen v Parizu.

Ivan Rakitić
Sportal Bo PSG poskrbel za novo prestopno bombo?

V tej sezoni odigral le 20 minut

Če bo Draxler zapustil Pariz in se preselil v Sevillo, v tej sezoni ne bo igral v ligi prvakov. | Foto: Reuters Če bo Draxler zapustil Pariz in se preselil v Sevillo, v tej sezoni ne bo igral v ligi prvakov. Foto: Reuters Na Parku princev ni bil z minutažo zadovoljen že v prejšnji sezoni, ko je francoskega prvaka vodil Unai Emery, Draxler pa se je v začetni postavi v prvenstvu znašel le 19-krat, podobno pa je tudi v sezoni 2018/19, ko na odgovornem stolčku sedi njegov rojak Thomas Tuchel.

PSG je že osvojil francoski superpokal, Draxler pa ni dočakal priložnosti. Znašel se je v senci največjih zvezdnikov kluba, Brazilca Neymarja in Francoza Kyliana Mbappeja. Prvi in edini nastop v pariškem klubu je vpisal 12. avgusta, ko je v uvodnem krogu francoskega prvenstva proti Caenu (3:0) odigral zadnjih 20 minut. Na zadnji tekmi, v kateri je PSG premagala Guingamp, sploh ni kandidiral za dvoboj.

Nekdanji as Schalkeja in Wolfsburga, katerega tržna vrednost je po podatkih Transfermarkt.de ocenjena na 30 milijonov evrov, ima s PSG sklenjeno pogodbo do leta 2021. V španskih in nemških medijih se omenja tudi možnost, da bi se Draxler preselil v Andaluzijo kot posojen igralec.

Sevilla se je za usluge 24-letnega Nemca zanimala že lani, ko se je Draxler iz Wolfsburga preselil v francosko prestolnico za 36 milijonov evrov. Dnevnik Diario de Sevilla poroča o tem, da je večkratni zmagovalec evropske lige finančno zmožen odkupiti pogodbo nemškega asa, a bi prišla v poštev tudi posoja.

Neymar
Sportal Saint Etienne brez Berića do točke

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte