Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2019,
22.37

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Kevin Kampl Bundesliga

Sreda, 18. 12. 2019, 22.37

4 leta, 4 mesece

Nemško prvenstvo, 16. krog

Hertha premagala Bayer, do zmag še Bayern, Borussia Mönchengladbach in Köln

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Robert Lewandowski | Münchenski Bayern je premagal Freiburg in poskočil na lestvici bundeslige.Že 19. gol v tej sezoni nemškega prvenstva je dosegel poljski ostrostrelec Robert Lewandowski. | Foto Reuters

Münchenski Bayern je premagal Freiburg in poskočil na lestvici bundeslige.Že 19. gol v tej sezoni nemškega prvenstva je dosegel poljski ostrostrelec Robert Lewandowski.

Foto: Reuters

Vodilni RB Leipzig po šestih zmagah, ki jih je nanizal, v 16. krogu nemške nogometne bundeslige v gosteh pri Borussii Dortmund ni osvojil vseh treh točk, a po spektakularnem remiju s 3:3 spet ni izgubil. Kevin Kampl za goste proti svojemu nekdanjemu klubu ni igral, saj je poškodovan. Berlinska Hertha je v sredo premagala Bayer Leverkusen, Bayern München je bil v gosteh boljši od Freiburga, Borussia Mönchengladbach je doma porazila Paderborn ...

Derbi kroga je bil že v torek zvečer v Dortmundu, kjer je Borussia, ki je na tretjem mestu, gostila vodilni RB Leipzig, ki sanja o prvem naslovu nemškega prvaka v svoji zgodovini, in vodila z 2:0 ter 3:2, a na koncu ni osvojila vseh treh točk. So pa rumenočrni končali zmagovit niz Leipziga, ki je trajal šest tekem.

Preostali nemški klubi, ki ciljajo na vrh, so bili na delu v sredo, ko je Borussia Mönchengladbach, ki je največje presenečenje sezone in je do prejšnjega kroga vztrajala na vrhu, doma z 2:0 ugnala Paderborn, ki je na zadnjem mestu in je do zdaj zmagal le dvakrat,   Schalke in Wolfsburg sta se razšla brez zmagovalca, prvak Bayern München, ki je v zadnjih treh tekmah kar dvakrat izgubil, pa je s 3:1 odpravil Freiburg, Bayer Leverkusen pa je že izgubil z novinko v ligi, berlinsko Hertho.

Nemško prvenstvo, 16. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

19 - Lewandowski (Bayern),
18 - Werner (Leipzig),
10 - Hennings (Fortuna),
9 - Reus (Borussia D.), Sancho (Borussia D.), 
8 - Anderson (Union),
...
1 - Kampl (RB Leipzig),

Ne spreglejte