Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
25. 2. 2014,
10.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juan Mata Manchester United Ryan Giggs

Torek, 25. 2. 2014, 10.37

8 let

Nekdanji trener Uniteda rdečim vragom olajšal delo?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred nami je nova tekma osmine finala nogometne lige prvakov. Nocoj se bosta na prvi tekmi v Pireju udarila domači Olympiakos in angleški velikan Manchester United. Prenos tekme bo tudi na Planet TV.

Favorit za uvrstitev v četrtfinale je samo eden, a tudi Grki ne poznajo poraza vse od predzadnjega kroga skupinskega dela lige prvakov, ko jih je samo z 2:1 v Parizu premagal PSG. Odtlej je grški velikan v vseh tekmovanjih zbral kar 16 zmag in tri remije, v domačem prvenstvu so oddali le štiri točke od maksimalnega izkupička in imajo pred drugouvrščenim PAOK že neulovljivih 20 točk prednosti.

Rdečim vragom v tej sezoni ne gre, zasedajo skromno šesto mesto v Premier League, a forma v ligi prvakov je bila takšna, kakršno Man Utd v zadnjih letih ni kazal niti pod vodstvom sira Alexa Fergusona. Rdeči vragi so v skupini z Bayerjem, Šahtarjem in Real Sociedadom, da, tistim Realom, ki je ta konec tedna ponižal veliko Barcelono, zbrali štiri zmage, dva remija in zanesljivo osvojili prvo mesto v skupini.

Trener Olympiakosa: Boljši smo kot pred dvema mesecema

"Vesel sem, da se nam je uspelo prebiti iz težke skupine. Komaj čakam tekmo z Manchester Unitedom, na kateri nismo brez možnosti. Dobro smo pripravljeni, motivacije ne manjka, tudi večjih težav s poškodbami nimamo. Čeprav United ni tisti United, ki je v preteklih letih mlel vse pred sabo, so veliki favoriti, a favoriti ne zmagajo vedno. S pomočjo domačih gledalcev jim lahko prekrižamo načrte," pred obračunom razmišlja trener Olympiakosa, Michel.

Po poškodbi Argentinca Javierja Saviole bo v napadu po vsej verjetnosti začel Nigerijec Michel Olaitan, izključen pa ni niti Paragvajec Nelson Valdez, ki se je ravno vrnil po poškodbi. Španec ne bo mogel računati na srbskega napadalca Marka Šćepovića (v kvalifikacijah igral za Partizan), ki je pretekli konec tedna debitiral s hat-trickom, v kadru Olympiakosa pa ni več prvega moža predtekmovanja Konstantinosa Mitroglouja, ki ga je v januarskem prestopnem roku na Otok zvabil še lani pomočnik trenerja Man Utd Rene Meulensteen. Ne dolgo po podpisu pogodbe z izjemnim napadalcem ga je vodstvo londonskega kluba odpustilo, na njegovo mesto pa je sedel Nemec Felix Magath.

Moyes: Imamo priložnost, da osvojim ligo prvakov

"Vedno, ko gre za tekme v ligi prvakov, mi zaigra srce. To je posebno tekmovanje, kjer se dogajajo verjetne in tudi neverjetne stvari. Tekmovanje smo začeli z zmago v skupini, zdaj pa sta pred nami dve težki tekmi z Olympiakosom, ki je paral živce tudi Parižanom. Ne bo lahko, a smo veliki optimisti. Imamo izvrstno priložnost, da zmagamo v ligi prvakov, a najprej moramo preskočiti grško oviro," zanimivo razmišlja trener Uniteda David Moyes.

Po dolgem času lahko računa na vsa svoja največja orožja: "Ko imamo v postavi Rooneyja in van Persieja smo povsem drugo moštvo. Oba sta tudi strelsko razpoložena in to je povsem druga zgodba kot prej, ko sta bila na bolniškem dopustu."

Moyes v Grčijo ni pripeljal dveh poškodovanih osrednjih branilcev Phila Jonsa in Jonnyja Evansa, računati ne bo mogel niti na že dalj časa odsotnega Portugalca Nanija, pravice nastopa pa nima niti Juan Mata, ki je v tej sezoni v ligi prvakov nastopal že v dresu Chelseaja.

Rooney: Ena ni nobena

Manchester United je nazadnje ligo prvakov osvojil leta 2008 v Moskvi proti Chelseaju, nato pa je še dvakrat zaigral v finalu in obakrat izgubil proti Barceloni. Naslov iz Moskve je tudi edina medalja v ligi prvakov za Wayna Rooneyja, ki hoče še.

"Ena ni nobena. Sploh za klub, kot je United. Naredili bomo vse, da bomo spet zaigrali v finalu. Dokler smo v tekmovanju, imamo možnosti," pravi prvi zvezdnik ekipe Rooney, ki je pred dnevi svojo zvestobo rdečim vragom obljubil še za pet let.

Giggs, edini "preživeli" borec, ki je zabijal Olympiakosu

Angleški in grški velikan sta se do zdaj v evropskih pokali pomerila štirikrat. To je bilo dve leti zapovrstjo (2001/02, 2002/03) v skupinskem delu lige prvakov, prav vse štiri tekme pa so dobili rdeči vragi. Tri zadetke je pred več kot desetimi leti Grkom zabil še zdaj član Man Utd, Ryan Giggs.

Ne spreglejte