Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
13.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67

Natisni članek

letalo Emiliano Sala

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 13.20

5 let, 2 meseca

Našli so letalo, s katerim se je ponesrečil nogometaš Emiliano Sala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,67
Emiliano Sala | S pomočjo zasebne preiskave so našli ponesrečeno letalo, ki je prevažalo argentinskega nogometaša. | Foto Getty Images

S pomočjo zasebne preiskave so našli ponesrečeno letalo, ki je prevažalo argentinskega nogometaša.

Foto: Getty Images

Z Otoka prihaja novica, da so našli letalo, s katerim sta se nogometaš Emiliano Sala in pilot David Ibbotson ponesrečila na letu iz Nantesa v Cardiff. V videoposnetku se med razbitinami vidi ena oseba.

Nesrečna zgodba Emiliana Sale je dobila v nedeljo novo nadaljevanje. Let iz Nantesa v Cardiff (22. januar) se je zanj in za pilota končal tragično. Nogometaš je namreč potoval iz Francije v Anglijo, saj sta se kluba dogovorila o prestopu Argentinca.

Letalo je imelo nesrečo, za njim pa je sprva izginila vsaka sled. Policija je iskala ostanke letala, vendar jih ni našla. Po treh dneh iskanja je akcijo prekinila. Ta konec tedna se je začela zasebna preiskava, za katero je bilo prek interneta zbranih več kot 300 tisoč evrov.

Emiliano Sala
Sportal Našli ostanke letala nesrečnega argentinskega nogometaša

In kot poroča Sky, so v nedeljo na dnu kanala La Manche našli lupino ponesrečenega letala. "Lahko potrdim, da smo našli lupino izginulega letala, na katerem sta bila Emiliano Sala in pilot David Ibbotson. Našla jo je moja ekipa v nedeljo zjutraj. Družini sta bili o tem obveščeni. Zaradi spoštovanja do družin več o tem ne bi govoril. Vse podrobnosti boste izvedeli ob pravem času," je za Sky dejal vodja iskalne akcije David Mearns.

Pozneje je navedel še več podrobnosti. "Letalo je polomljeno, ampak večino smo ga našli," je povedal Mearns za radio BBC in dodal, da so takoj, ko so našli razbitine, poklicali britansko komisijo za preiskavo letalskih nesreč (AAIB). "Sami so se potopili do razbitin s podmornico, opremljeno z lučmi in kamerami, ter potrdili, da gre za letalo. Našli so registrsko označbo. Presenečeni smo bili, da je večina letala na enem mestu," je dodal Mearns. Preiskovalec meni, da obstaja velika možnost, da sta trupli v letalu.

Njegova predvidevanja je v izjavi za javnost potrdila AAIB: "Na žalost se v videoposnetku med razbitinami vidi ena oseba." AAIB je še zapisala, da skupaj z družinama nogometaša in pilota, policijo in zasebni preiskovalci razmišljajo o naslednjih korakih reševanja.

Kmalu po tem se je iz Argentine oglasil Salov oče Horacio in dejal: "Ne morem verjeti. To so grde sanje." Horacio Sala je edini družinski član nesrečnega nogometaša, ki je ostal v Argentini, vsi drugi so odhiteli v Francijo in pomagali pri iskanju razbitin.

Neil Warnock
Sportal Po izginotju Argentinca razmišlja o trenerskem slovesu
Emiliano Sala
Sportal Drama na Otoku: izginilo letalo z Argentincem, za katerega so plačali 17 milijonov evrov
Ne spreglejte