Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
20. 11. 2014,
15.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nani Manchester United

Četrtek, 20. 11. 2014, 15.21

7 let, 12 mesecev

Nani januarja nazaj v Manchester? Malo verjetno …

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Portugalec Luis Nani je po prijateljskem obračunu med Portugalsko in Argentino po nekaj mesecih spet zaigral na Old Traffordu, kjer je igral dolgih sedem let, zdaj pa je posojen Sportingu.

Še vedno rdeči vrag se proti Argentincem ni izkazal. Vse, kar je naredil, je, da je grdo pokosil Angela di Mario, igralca, zaradi katerega je po sedmih letih tudi zapustil vrste Man Utd in odšel v matični Sporting na enoletno posojo.

"Louis van Gaal mi je dovolil oditi. Imel sem tudi možnost, da ostanem, a mislim, da sta bila odhod in menjava okolja tisto, kar sem najbolj potreboval," se je ozrl na prestopni rok portugalski zvezdnik. Odšel je v Sporting, kjer je treniral in igral vse od svojega devetega leta, leta 2007 pa ga je za veliko vsoto denarja v svoje vrste zvabil prav Manchester United.

Nani je v tej sezoni za lizbonsko ekipo odigral 17 tekem in se tudi petkrat vpisal med strelce. Kot sam pravi, se v svojem matičnem klubu odlično počuti. "Zelo sem zadovoljen, kako stvari potekajo v Sportingu. To je tisto, kar sem želel. Želel sem igrati več, želel sem priti na raven, na kateri sem že bil, želel sem ponovno začeti uživati v nogometu. Vse to se je tukaj tudi zgodilo. Moja samozavest je spet visoka, a vse to se ne bi zgodilo, če bi ostal v Manchester Unitedu," je v svojem čustvenem pogovoru za spletno strani manchestereveningnews dejal 28-letni nogometaš.

V tem trenutku razmišlja le o Sportingu

V zadnjem času je bilo veliko napisanega, da si Nani močno želi nazaj, da si ga zelo želi tudi trener rdečih vragov, a govorice je zanikal kar sam nogometaš. Nani je vprašanje o tem, da se govori, da ga morda Manchester United januarja morebiti potegne nazaj na Otok, ostal skrivnosten, a potrdil, da bi še vedno bil zelo rad del rdeče zgodbe.

"Še vedno sem igralec Manchester Uniteda, še vedno mislim, da lahko klubu veliko dam, zato moja vrnitev na Old Trafford ni dokončno prečrtana. Zakaj ne? O vsem skupaj se bomo morali pogovoriti, pogledati, ali smo vsi enakih misli, nato pa bo padla odločitev. V tem trenutku razmišljam le o Sportingu, kjer se odlično počutim. Da bi se v Manchester vrnil že januarja, bo zelo težko, a nikoli se ne ve. Bomo videli, kaj se bomo ali bodo dogovorili pristojni," je dodal Portugalec.

Sporting, ki v portugalskem prvenstvu trenutno zaseda šele osmo mesto, po reprezentančnem premoru konec tedna čaka tekma v gosteh pri ekipi Espinho, v torek pa na štadion Joseja Alvaldeja prihaja slovenski državni prvak Maribor, ki bo moral ujeti vsaj kakšno točko, če še želi upati na napredovanje iz skupine.

Ne spreglejte