Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 8. 2024,
7.50

Osveženo pred

4 ure, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Manchester City Khadija Shaw angleško prvenstvo Premier League Phil Foden

Natisni članek

Sreda, 21. 8. 2024, 7.50

4 ure, 56 minut

Najboljša nogometaša v Angliji po izboru stanovskih kolegov

Sindikat je odločil: Najboljša sta Phil Foden in Khadija Shaw

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Phil Foden | Phil Foden je najboljši nogometaš v Angliji po izboru stanovskih kolegov.  | Foto Reuters

Phil Foden je najboljši nogometaš v Angliji po izboru stanovskih kolegov.

Foto: Reuters

Anglež Phil Foden in Jamajčanka Khadija "Bunny" Shaw, oba člana Manchester Cityja, sta postala najboljša nogometaša v Angliji po izboru stanovskih kolegov. Sindikat profesionalnih igralcev PFA je nagrade za minulo sezono 2023/24 razglasil v torek zvečer.

Jamie Vardy
Sportal Klubska ikona Leicester Cityja pokvarila načrte Tottenhamu

Foden je bil ključnega pomena pri Cityju, ki je osvojil četrti zaporedni naslov angleškega prvaka, saj je dosegel 19 zadetkov in prispeval osem podaj, njegove dosežke pa so zdaj s priznanjem počastili tudi njegovi vrstniki.

"To, da me kolegi profesionalci tako prepoznajo, mi pomeni vse na svetu. Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame," je dejal 24-letnik za spletno stran kluba.

"Posebej se želim zahvaliti tudi Pepu (trener Guardiola, op. STA), drugim trenerjem Cityja in vsem soigralcem, saj mi pomagajo, da poskušam biti vsak dan boljši," je dodal Foden, ki je v boju za nagrado premagal soigralca Erlinga Haalanda, lanskega dobitnika nagrade PFA, ter Rodrija, pa tudi Cola Palmerja (Chelsea), Martina Odegaarda (Arsenal) in Ollieja Watkinsa (Aston Villa).

Jamajška napadalka Shaw je bila z 21 goli najboljša strelka ženske superlige. | Foto: Guliverimage Jamajška napadalka Shaw je bila z 21 goli najboljša strelka ženske superlige. Foto: Guliverimage

Jamajška napadalka Shaw je bila z 21 goli najboljša strelka ženske superlige, City pa je v boju za naslov prvaka premagal Chelsea na podlagi gol-razlike.

"Vesela in ponosna sem, da sem prejela to nagrado. Da so me tako prepoznale moje vrstnice, je prav posebna čast," je dejala 27-letnica.

Vezist Chelseaja Cole Palmer, strelec 22 golov v prejšnji sezoni premier league, je prejel nagrado za najboljšega mladega igralca leta. To je prvič po sezoni 2009/10 (Wayne Rooney in James Milner), da sta ti dve nagradi v istem letu osvojila dva Angleža.

Danilo Nottingham
Sportal Grozljivi prizori z Otoka. Brazilec si je zlomil nogo, gledalci obnemeli.
Vanja Drkušić
Sportal Vanja Drkušić prišel v Crveno zvezdo
Ne spreglejte