Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
9.26

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gianluca Lapadula ND Gorica Pescara Juventus Napoli

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 9.26

4 leta

Najboljša italijanska kluba želita nekdanjega napadalca Gorice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes se bo končal zimski prestopni rok v Italiji. Med nogometaši, ki bi lahko zamenjali klub, se omenja tudi Gianluca Lapadula. Nekdanjega napadalca Gorice želijo Juventus, Napoli in Chievo.

Na Apeninskem polotoku se bo kmalu končal zimski prestopni rok. Italijanski klubi pospešeno iščejo zadnje rešitve, kako okrepiti ekipo. Vodilni prvoligaški klub Napoli se lahko pohvali z odličnima napadalcema. V svojih vrstah ima z naskokom prvega golgeterja serie A Gonzala Higuaina (22 zadetkov), z zadetki izstopa tudi Lorenzo Insigne (10 golov). Neapeljčani želijo okrepiti konkurenco v konici napada, na seznamu zimskih želja pa so podčrtali tudi ime nekdanjega napadalca Gorice. To je Gianluca Lapadula, 25-letni Italijan, ki je v sezoni 2013/14 nosil dres vrtnic. Na 28 nastopih je dosegel 11 zadetkov in novogoriški zasedbi na slovenskih tleh pomagal do pokalnega naslova. V mesto vrtnic je prispel kot posojeni igralec Parme, po sezoni 2013/14 pa ni več zaigral v Sloveniji.

Najprej Juventus, šele nato Napoli

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis ne skriva želje, da bi Lapadulo pripeljal v mesto pod Vezuvom. Po poročanju Rai Sport je stopil v neposredni stik s stanovskim kolegom Danielejem Sebastinijem pri Pescari in se pozanimal o tem, ali bi lahko nekdanjega napadalca štirikratnih slovenskih prvakov pripeljal v Neapelj.

To se bo zgodilo, če bodo padli v vodo dogovori Juventusa in Pescare. Predstavniki stare dame se bodo danes v Pescari pogovarjali o statusu Lapadule. Prišel bo športni direktor Fabio Paratici. Šele po tem bo jasno, ali bi lahko Lapadula prestopil v vrste tekmecev črno-belih. Pescara vztraja pri tem, da morajo snubci za njenega najboljšega strelca ponuditi vsaj pet milijonov evrov. Juventus ga namerava v Torino pripeljati po koncu sezone, dogovor z njim pa skleniti še danes.

V italijanskem prvenstvu sta Napoli in Juventus trenutno razred zase, prednost Neapeljčanov pa znaša dve točki, tako da se obeta napeto nadaljevanje sezone.

Poleg Lapadule na Apeninskem polotoku z dobrimi igrami nase opozarjajo še nekateri Italijani, ki so v sezoni 2013/14 kot posojeni nogometaši Parme pomagali Gorici do zadnje klubske lovorike.

Ne spreglejte