Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 6. 2016,
11.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Amel Mujčinović Anži Mahačkala Euro 2016 Hrvaška Ante Čačić

Sreda, 29. 6. 2016, 11.56

6 let, 7 mesecev

Ante Čačić prejel ponudbo Anžija

Najbolj kritiziranega Hrvata vabijo v Rusijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Čačić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Ante Čačić bi lahko trenersko kariero nadaljeval v Rusiji in prevzel vodenje ruskega prvoligaškega kluba Anži Mahačkala. Nekdanji trener Dinama in Maribora je na Euru Hrvaško popeljal v osmino finala, nato pa po dramatičnem dvoboju izgubil s Portugalsko in postal tarča številnih kritik.

Zagrebčan Ante Čačič, ki je nekaj mesecev prebil tudi na trenerskem stolčku mariborskega kluba, je po porazu s Portugalsko napovedal, da bo o njegovi nadaljnji usodi odločalo vodstvo Hrvaške nogometne zveze (HNS). Na Hrvaškem so mnenja o njegovem vodenju reprezentance različna. Po šokantnem porazu s Portugalsko (0:1) so mu mnogi, med njimi tudi priznana trenerska imena, očitali pomanjkanje drznosti in občutka za pravočasne menjave. Postal je dežurni krivec za izpad, ki ga navijači po treh odličnih nastopih v skupinskem delu Eura niso pričakovali že v osmini finala.

Anži je pred leti veljal za kovnico denarja

Hrvaški časnik Večernji list poroča, da se je hrvaški selektor znašel na seznamu želja Anžija. Klub iz Mahačkale, mesta v pokrajini Dagestan, je pred leti spadal med najbogatejše v Rusiji. Vodil ga je Nizozemec Guus Hiddink, barve kluba so branili tudi Kamerunec Samuel Eto'o ter Brazilca Willian in Roberto Carlos. V zadnjih letih je klub zapadel v finančne težave, v prejšnji sezoni pa si obstanek v ruski premier ligi zagotovil šele po dodatnih kvalifikacijah. Po koncu stresne sezone je trener Ruslan Agalarov zapustil klub, vodstvo kluba, ki ga pooseblja bogati lastnik Sulejman Kerimov, pa si želi čim prej najti novega stratega, saj se bo rusko prvenstvo začelo že konec julija.

Rekorder 1. SNL Amel Mujčinović je pred dobrim desetletjem branil za klub iz Mahačkale. V četrtek bo  sklenil vratarsko pot. | Foto: Rekorder 1. SNL Amel Mujčinović je pred dobrim desetletjem branil za klub iz Mahačkale. V četrtek bo sklenil vratarsko pot.

Za Anži je pred 14 leti igral tudi nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine Amel Mujčinović, najstarejši igralec, ki je zaigral v zgodovini 1. SNL. Dolgoletni vratar Celja bo v četrtek na prijateljski tekmi med Celjani in škotskim Celticom končal vratarsko pot ter se posvetil le trenerskim izzivom. Jeseni bo dopolnil 43 let.

 

Ne spreglejte