Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
22. 9. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Lyon nogomet Emmanuel Adebayor

Četrtek, 22. 9. 2016, 20.00

6 let, 7 mesecev

Na intervjuju za službo pil viski in kadil #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Emmanuel Adebayor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji nogometaš Arsenala, Man Cityja in Reala Emmanuel Adebayor je še vedno brez delodajalca. V zadnjih dneh prestopnega roka se je pogovarjal z Lyonom, ki pa se po zanimivi dogodivščini ni odločil za podpis pogodbe s Togovcem.

Svoj čas izjemno perspektivnega in visokoraslega napadalca je odkril nihče drug kot lovec na talente, Arsenalov trener Arsene Wenger, ki je reprezentanta Toga leta 2006 v London iz Monaca pripeljal za drobiž.

Adebayor je za topničarje odigral 142 tekem in dosegel 62 zadetkov, po štirih sezonah pa presenetljivo za skoraj 30 milijonov evrov prestopil k bogatemu Manchester Cityju, kjer pa je resno odigral le prvo sezono, potem pa so ga sinjemodri začeli posojati naokoli.

Med drugim je nekaj časa preživel tudi pri Realu, od tam pa je sledila selitev k Tottenhamu, kjer je ostal vse do leta 2015.

Nekaj najlepših zadetkov v Adebayorjevi karieri:

Zanj se je zanimal Lyon, a ...

Vse od takrat zdaj že 32-letni Afričan išče novega delodajalca. Januarja letos je polletno pogodbo podpisal s Crystal Palaceom, ki pa mu je po koncu sezone ni podaljšal. Iskanje kluba se je nadaljevalo tudi v tem poletju in kaj kmalu bi se zgodilo, da bi togovski zvezdnik le dobil službo, a je ni. Zakaj?

Reprezentant Toga je že odšel na pogovore z Lyonom, ki je iskal napadalca, a se mu je po zanimivem razgovoru hitro odrekel.

"Za Manuja smo imeli prostor v naši ekipi, zato smo se v Lyonu dogovorili, da odidemo na kavico in se o vsem skupaj pogovorimo. A ko je prišel v kavarno, je naročil dvojni viski in kavo, iz ust mu je bingljala še prižgana cigareta. Intervju nikakor ni šel po načrtih, čeprav sem bil pripravljen poslušati fanta, ki je igral za Arsenal, Man City in Real. Name ni naredil dobrega vtisa in na koncu smo se odločili, da se mu zahvalimo za porabljen čas in mu zaželeli srečo," je zanimivo prigodo z mediji delil trener Lyona Bruno Genesio.

Ne spreglejte