Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
22. 9. 2016,
7.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6

Natisni članek

Josep Guardiola Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Jose Mourinho Manchester City Luis Enrique Neymar Luis Suarez špansko prvenstvo liga prvakov

Četrtek, 22. 9. 2016, 7.30

6 let, 6 mesecev

Lionel Messi bo odsoten tri tedne

Navijačem Barcelone se je stemnilo pred očmi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6
Lionel Messi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Argentinec Lionel Messi, najboljši nogometaš na svetu, ima v zadnjih sezonah vedno manj sreče z zdravjem. Na tekmi z Atleticom, ki se je končala brez zmagovalca (1:1), si je poškodoval stegensko mišico. Z igrišč bo odsoten vsaj tri tedne.  

Katalonci v sredo niso znali prednosti domačega igrišča pretopiti v zmago nad velikim tekmecem iz Madrida. Atletico, za katerega je vso tekmo branil Jan Oblak, je osvojil točko (1:1) in prekrižal načrte branilcem španskega naslova, za dodatno slabo voljo v taboru Barcelone pa je poskrbela vnovična poškodba Lionela Messija.

Prvi zvezdnik španskega prvaka je moral zaradi poškodbe mišice na desni nogi zapustiti igro še pred polovico drugega polčasa. Navijačem Barcelone se je stemnilo pred očmi, saj se zavedajo, koliko pomeni Argentinec moštvu katalonskega nogometnega ponosa.

Trener Barcelone: Vsi izgubljamo, zlasti nogomet

Argentinec je v prejšnji sezoni zaradi poškodbe kolena manjkal kar dva meseca. | Foto: Reuters Argentinec je v prejšnji sezoni zaradi poškodbe kolena manjkal kar dva meseca. Foto: Reuters Klubski zdravniki so po dvoboju ocenili, da bo moral počivati vsaj tri tedne. "Nisem zdravnik in vam ne morem posredovati informacij, lahko pa povem, da takrat, ko je Messi poškodovan, vsi izgubljamo. Zlasti nogomet," je po remiju z Atleticom in začasni izgubi najboljšega strelca dejal trener Luis Enrique.

Barcelona se je v zadnjih sezonah navadila na posamezna obdobja, v katerih pogreša prvega asa. V prejšnji sezoni ga je zaradi poškodbe kolena pogrešala dva meseca, v tistem obdobju pa na desetih tekmah vknjižila kar osem zmag. Strelsko sta se prebudila Neymar in Luis Suarez.

Enrique pričakuje, da bi se lahko letos ponovil scenarij. "Brez Messija smo manj močni, a smo lahko še vedno močni," ostaja optimist Enrique.

Do dvoboja z Guardiolo bi se moral že vrniti

Josep Guardiola se je v sredo s Cityjem uvrstil v osmino finala angleškega ligaškega pokala. | Foto: Reuters Josep Guardiola se je v sredo s Cityjem uvrstil v osmino finala angleškega ligaškega pokala. Foto: Reuters Če bi obveljale prve napovedi iz tabora Barcelone, bi se lahko Messi vrnil na igrišče šele sredi oktobra. Barceloni gre na roko, da bo zaradi bližajočega se reprezentančnega oktobrskega premora do takrat odigrala le še tri tekme.

Čakajo jo tri gostovanja. V prvenstvu v Gijonu proti Sportingu (24. september), v Vigu pri Celti (2. oktober) ter v ligi prvakov v Mönchengladbachu pri Borussii (28. september).

Če bi poškodba povzročila več težav in bi se odsotnost podaljšala, bi lahko Messi poleg reprezentančnih srečanj, Argentina nastopa v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2018 (oktobra proti Peruju in Paragvaju), preskočil tudi domača dvoboja z Deportivom iz La Corune (15. oktober) in Manchester Cityjem v ligi prvakov (19. oktober).


Kaj se dogaja v preostalih ligah:


 

Zadnji prinaša čustveno nabit spektakel, saj bo na Camp Nouu ponovno gostoval nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola. Tokrat bo vodil bogati angleški klub, s katerim mu gre v premier ligi izvrstno.

Zidane zaman naskakoval Guardiolov rekord

Zinedine Zidane se je izenačil z Josepom Guardiolo po rekordnem številu zaporednih zmag v prvenstvu. | Foto: Reuters Zinedine Zidane se je izenačil z Josepom Guardiolo po rekordnem številu zaporednih zmag v prvenstvu. Foto: Reuters Pep je v sredo City popeljal do napredovanja v angleškem ligaškem pokalu, v katerem je v gosteh ugnal Swansea City (2:1). V osmini finala se bo pomeril z Josejem Mourinhom in njegovim Manchester Unitedom, v ligi prvakov pa ga jeseni čakata jeseni tudi obračuna z "njegovo" Barcelono.

Guardiola je bil v sredo posredno v središču pozornosti, čeprav ni igral oziroma vodil ekipe na nobenem dvoboju. Njegovo ime se je omenjalo zaradi rekorda, ki ga je na trenerskem stolčku Reala neuspešno naskakoval Francoz Zinedine Zidane.

Villarreal je zaslužen, da je Pep zadržal rekord s 16 zaporednimi zmagami v španskem prvenstvu, ki ga je postavil pred šestimi leti. Zidanov niz z belimi baletniki se je ustavil pri enaki številki. Ni šlo dlje, čeprav je imel v sredo idealno priložnost, saj je doma pričakal rumeno podmornico, a le remiziral. Real je zaigral v skoraj najmočnejši postavi, a mu to ni pomagalo do uresničitve cilja.

Messi bi lahko poleg klubskih preskočil tudi nekaj reprezentančnih preizkušenj. | Foto: Reuters Messi bi lahko poleg klubskih preskočil tudi nekaj reprezentančnih preizkušenj. Foto: Reuters

Njegova prednost pred Barcelono (+3) in Atleticom (+4) ostaja nespremenjena, saj so vsi trije velikani v tem krogu remizirali z 1:1. Prvi el clasico v tej sezoni bo 4. decembra na Camp Nouu.

Ne spreglejte