Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2016,
21.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Natisni članek

špansko prvenstvo Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 22. 9. 2016, 21.44

6 let, 7 mesecev

Špansko prvenstvo, 5. krog

Jan Oblak se iz Barcelone prvič vrača neporažen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Ivan Rakitić, Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Jan Oblak je v derbiju 5. kroga španskega nogometnega prvenstva med Atleticom Madridom in Barcelono prvič po 401 minuti nepremaganosti prejel gol, a znameniti štadion Camp Nou zapušča zadovoljen. Prvič na njem ni izgubil, s soigralci je remiziral z 1:1. Real si je v Madridu privoščil spodrsljaj.

Brazilec fotografiral "luknjo" v nartu, Urugvajec ... #foto
Lionel Messi bo odsoten tri tedne

Jan Oblak je v sredo prvič po štirih tekmah, treh v prvenstvu in eni v ligi prvakov, prejel gol med vratnicama Atletica. Ko ga je v 41. minuti po podaji Andresa Inieste s strelom z glavo premagal Hrvat Ivan Rakitić, je od 90. minute tekme prvega prvenstvenega kroga, ko ga za remi z 1:1 v zadnji minuti tekme premagal nogometaš Alavesa Manu Garcia, je od trenutka, ko je bil premagan pred natanko enim mesecem (21. avgust) minila 401 minuta.

Pozneje, v 61. minuti, so gostje izkoristili serijo napak domače obrambe, in prišli do izenačenja. Zadel je Argentinec Angel Corea, ki je na igrišče prišel nekaj trenutkov, preden je premagal vratarja Barcelone. Pred tem so Katalonci doživeli šok, saj je moral z igrišča njihov najboljši strelec in prvi zvezdnik Lionel Messi. Ustavila ga je poškodba prepone. Zdaj bodo v Barceloni trepetali in z nestrpnostjo čakali izvide zdravniških pregledov.

Oblak je imel nekaj dela in ga dobro opravil. V njegova vrata je šlo šest žog, pet jih je ustavil. Pri golu bi težko bolje posredoval. Z znamenitega štadiona Camp Nou, na katerem se je zbralo več kot 89 tisoč gledalcev, prvič prihaja neporažen. Pred tem je štirikrat izgubil in na štirih tekmah prejel osem golov. Njegova bilanca s tekem proti Barceloni je zdaj sedem porazov, remi in zmaga. 

Cristiano Ronaldo in soigralci pri Realu so v Madridu razočarali. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo in soigralci pri Realu so v Madridu razočarali. Foto: Reuters

Prvi spodrsljaj Reala

Medtem je Real, ki je v prvih štirih krogih štirikrat zmagal, izpustil prve prvenstvene točke v tej sezoni. Doma je, tudi s Cristianom Ronaldom in Garethom Balom, ki sta bila poškodovana, remiziral z Villarrealom z 1:1. Pri gostih tudi tokrat niti na klopi ni bilo slovenskega reprezentanta Bojana Jokića.

Na delu je bila tudi Granada, ki je doma izgubila proti Athletic Bilbau z 1:2. Reneja Krhina ni bilo na igrišču. Na priložnost je čakal na klopi, a je ni dobil.

Kaj se dogaja v preostalih ligah:

Najboljši strelci:

4 - Castro (Betis), Griezmann (At. Madrid), Messi (Barcelona), Suarez (Barcelona), Moreno (Espanyol)
3 - Leon (Eibar), Sansone (Villarreal),  Vietto (Sevilla), Čop (Gijon), Willian (Real Sociedad)
...

Ne spreglejte