Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
22. 9. 2016,
12.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,50

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Luis Suarez nogomet Luis Enrique Diego Simeone Atletico Madrid Barcelona Filipe Luis

Četrtek, 22. 9. 2016, 12.04

6 let, 7 mesecev

Po tekmi v Barceloni

Brazilec fotografiral "luknjo" v nartu, Urugvajec se je le nasmehnil: Nogomet je za moške #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,50

1

Diego Simeone | Foto Reuters

Foto: Reuters

Veliki derbi petega kroga španskega prvenstva med Barcelono in Atleticom se je na Camp Nouu končal brez zmagovalca (1:1). Domačini so povedli ob koncu prvega polčasa prek Ivana Rakitića, točko pa je gostom iz Madrida le nekaj sekund po prihodu v igro zagotovil rezervist Angel Correa.

Za Madridčane je točka na Camp Nouu velik uspeh, saj jih v zadnjih letih tukaj niso pogosto osvajali. Na zadnjih 15 tekmah na dvorišču Barcelone so kar 11-krat izgubili in štirikrat remizirali, v sredo pa so po zaostanku v prvem polčasu prišli do novega pozitivnega rezultata, na zmago na štadionu, ki sprejme skoraj 100 tisoč gledalcev, ki jo čakajo že vse od leta 2006, pa bodo morali še malce počakati.

"Za nas je vedno težko igrati na Camp Nouu in iztržiti kaj pozitivnega. V prvem polčasu smo se dobro branili, nismo pa mogli izpeljati protinapadov. Zadetek Barcelone nas je predramil in začeli smo igrati bolje. To je odlika največjih ekip. V drugem delu smo bili bolj nevarni in trend se je nadaljeval tudi po izenačujočem zadetku. Na koncu moramo biti s točko zadovoljni," je po tekmi na novinarski konferenci povedal argentinski strateg Diego Simeone.

Enrique: Zaslužili smo si več

Nekoliko manj je bil s točko razumljivo zadovoljen njegov stanovski kolega na klopi Barcelone Luis Enrique, ki ne samo da je izgubil nove točke, izgubil je tudi svojega najboljšega moža Lionela Messija, ki ga ne bo vsaj tri tedne.

"Take tekme odločajo malenkosti. Zaslužili smo si več, kot smo na koncu dobili," je dejal Enrique, ki s svojim izbranci za vodilnim Realom še vedno zaostaja tri točke, Atletico pa še eno več.

Jan Oblak je klonil po več kot 400 minutah, a zbral tudi šest obramb in bil spet eden boljših pri Atleticu. | Foto: Reuters Jan Oblak je klonil po več kot 400 minutah, a zbral tudi šest obramb in bil spet eden boljših pri Atleticu. Foto: Reuters

Oblak brez napak, nov mejnik Inieste

Čeprav je moral slovenski vratar Jan Oblak, ki brani za Atletico, enkrat po žogo v svojo mrežo – to je bil sploh prvi zadetek v njegovi mreži po 401. minuti –, lahko predstavo Škofjeločana ocenimo z zelo visoko oceno. Pri izjemni podaji Andresa Inieste na glavo Ivana Rakitića je bil povsem brez moči, vseeno pa je skupaj zbral šest obramb in spet pokazal, da je v izjemni formi.

Iniesta je z asistenco za vodstvo postal prvi nogometaš, ki mu je uspelo v 14 zaporednih sezonah v španski La Ligi prispevati vsaj eno podajo.

Kaj se dogaja v preostalih ligah:

Suarez: Če bi to vsi počeli, bi bil nogomet cirkus

Omenimo še manjši incident nekaj minut pred tekmo, ki je nadaljevanje dobil tudi po njej. Urugvajski napadalec Barcelone Luis Suarez je v borbi za žogo nevarno s podplatom zadel Brazilca Filipeja Luisa in prejel rumeni karton.

Luis Suarez se po štartu s podplatom na Brazilca ni opravičil in mu dal nasvet: "Vse, kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču." | Foto: Luis Suarez se po štartu s podplatom na Brazilca ni opravičil in mu dal nasvet: "Vse, kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču."

Suarez je takoj po prekršku trdil, da Brazilca ni zadel in da Luis pretirava, zato je jezni Brazilec po tekmi na svojem Instagramu objavil fotografijo svojega okrvavljenega narta in pripisal ciničen komentar: "Pa se me res ni dotaknil."

Na pikro sporočilo se je odzval tudi kontroverzni Urugvajec, ki ni imel prav nobenega namena, da bi se komu opravičil in dejal: "Nogomet je moške. Vse, kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču. Če bi vsi dajali podobne slike na družabna omrežja, bi nogomet postal cirkus."

Barcelono v naslednjem krogu španskega prvenstva čaka obračun s Sportingom Gijonom, ki ga je Atletico pred tedni ponižal s 5:0, colchonerosi pa bodo doma pričakali Deportivo.

Ne spreglejte