Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 5. 2020,
8.22

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Žiga Frelih Matija Rom Sandro Bloudek Simon Rožman NK Rijeka

Sreda, 20. 5. 2020, 8.22

3 leta, 11 mesecev

Na Hrvaškem se že igra, Rožman navdušil navijače Rijeke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
NK Rijeka, Matjaž Kek | Tako so navijači Rijeke proslavljali zgodovinski naslov hrvaškega prvaka, ki ga je Rijeka pod vodstvom Matjaža Keka osvojila 21. maja 2017. Takrat so bile lahko tribune še polne ... | Foto Grega Valančič/Sportida

Tako so navijači Rijeke proslavljali zgodovinski naslov hrvaškega prvaka, ki ga je Rijeka pod vodstvom Matjaža Keka osvojila 21. maja 2017. Takrat so bile lahko tribune še polne ...

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski nogometni trener Simon Rožman je po več kot dveh mesecih vodil Rijeko in pred praznimi tribunami stadiona Rujevica popeljal varovance do prepričljive zmage nad Interjem iz Zaprešića (4:1). V nedeljo bo odigral še eno pripravljalno tekmo, konec meseca pa sledi veliki vrhunec, polfinalna pokalna tekma z Osijekom (31. maj).

Maribor Olimpija
Sportal Prva liga Telekom Slovenije se bo nadaljevala 5. junija! #video

Hrvaški prvoligaški klubi že igrajo pripravljalne tekme. Varaždin je tako v torek premagal zagrebško Lokomotivo (4:3), Rijeka pa je napolnila mrežo Interju iz Zaprešića (4:1). Izbranci Simona Rožmana so se s klubom, ki je zaradi finančnih težav in zadnjega mesta na lestvici v nehvaležnem položaju, v prvenstvu nazadnje pomerili 3. marca. Takrat so ga na Rujevici premagali s 4:1, podobno pa je bilo tudi v torek, le da je tokrat srečanje potekalo pred praznimi tribunami. To je bila prva tekma, ki jo je Rijeka odigrala po dolgem prisilnem premoru zaradi epidemije koronavirusa.

Hrvaška nogometna zveza je sporočila, da so bili vsi nogometaši in člani strokovnih štabov v elitni ligi negativni na koronavirus. Na Hrvaškem so skupno testirali 350 nogometašev in članov strokovnih štabov.

Rožman: Ne moreš zgolj tleskniti s prsti

Simon Rožman ima priložnost, da v prvi sezoni kot trener Rijeke osvoji lovoriko. | Foto: Hina/STA Simon Rožman ima priložnost, da v prvi sezoni kot trener Rijeke osvoji lovoriko. Foto: Hina/STA Rožmanova četa se pripravlja na napet zaključek sezone, v katerem branijo drugo mesto na prvoligaški lestvici (to vodi v kvalifikacije za ligo prvakov), hkrati pa želijo ubraniti pokalno lovoriko, ki jo je Rijeka v prejšnji sezoni osvojila pod vodstvom Igorja Bišćana.

"Zelo je pomembno, da se vrnemo na igrišče in dobimo občutek, saj smo do zdaj trenirali le v manjših skupinah. Pripravljalne tekme so pomembne, saj ne moreš zgolj tleskniti s prsti in vrniti avtomatizmov. Tekme bodo pokazale našo trenutno pripravljenost," je pred srečanjem poudaril 37-letni slovenski strateg, ki med navijači Rijeke uživa vedno večje zaupanje. Po visoki zmagi nad Interjem, na tej tekmi je Rožman poslal v ogenj kar 23 igralcev, jih je še bolj navdušil, saj so Rečani na dobri poti, da uresničijo zadane cilje.      

Matija Rom je v preteklosti branil barve Domžal, kjer je sodeloval tudi s Simonom Rožmanom. | Foto: Vid Ponikvar Matija Rom je v preteklosti branil barve Domžal, kjer je sodeloval tudi s Simonom Rožmanom. Foto: Vid Ponikvar

Pri gostih, ki so pred kratkim dobili novega trenerja, to je nekdanji vratar jugoslovanske nogometne reprezentance Tomislav Ivković, je v drugem polčasu zaigral Matija Rom. Nekdanji nogometaš Domžal je moral čestitati za zmago nekdanjemu trenerju, s katerim je sodeloval v mestu ob Kamniški Bistrici, vratar Žiga Frelih, drugi slovenski legionar na začasnem delu v Zaprešiću, pa na Reki ni zaigral.

Simon Rožman
Sportal Simon Rožman se je vrnil na Reko, kjer bo živel kar na stadionu

"Slovenski" finale pokala na Hrvaškem?

Zadnjeuvrščeni Inter čaka zelo zahtevno delo v nadaljevanju prvenstva. Začel ga bo 5. junija z gostovanjem pri splitskem Hajduku, ravno na dan, ko se bo nadaljevala tudi Prva liga Telekom Slovenije. Takrat bo že jasno, ali se je Rijeka uvrstila v finale hrvaškega pokala ali ne.

V drugem polfinalnem paru se bosta spoprijela zagrebška Lokomotiva in Slaven Belupo iz Koprivnice, pri katerem vlogo pomočnika prvega trenerja opravlja nekdanji up slovenskega nogometa Sandro Bloudek. Tako bi se lahko zgodilo, da bi se v finalu pomerila kluba, ki sodelujeta s slovenskima strategoma.

liga prvakov, lovorika
Sportal Liga prvakov naj bi se nadaljevala 8. avgusta, dokončna odločitev 17. junija
Ne spreglejte