Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2023,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

3

Natisni članek

NŠ Mura Damir Čontala Dejan Grabić Prva liga Telemach 1. SNL

Torek, 28. 2. 2023, 20.00

1 leto, 1 mesec

Dejan Grabić je novi trener NŠ Mura

Mura odslovila Čontalo, novi trener Bravov Grabić!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

3

Dejan Grabić | Mura ima novega trenerja. Javnosti se bo predstavil v sredo. Dejan Grabić. | Foto Vid Ponikvar

Mura ima novega trenerja. Javnosti se bo predstavil v sredo. Dejan Grabić.

Foto: Vid Ponikvar

Veliki trenerski prestop v prvi slovenski nogometni ligi. Damir Čontala ni več trener NŠ Mura. Zamenjal ga je Dejan Grabić, dolgoletni trener ljubljanskega Brava.

prva liga 25. krog NK Maribor NK Celje
Sportal Vipotnik se ne ustavlja, Maribor prvi zasledovalec Olimpije

 Damir Čontala | Foto: Sportida Damir Čontala Foto: Sportida Mura po 24 odigranih tekmah s šele osmimi zmagami zaseda šesto mesto prve lige. Brez zmage so zadnjih sedem tekem. Več dni se je govorilo, da se bo zgodila sprememba na trenerskem mestu. In res je Damir Čontala, ki je Muro prevzel decembra 2021 po odhodu Anteja Šimundže v tujino, plačal ceno slabih rezultatov. Črno-bele je vodil na 45 tekmah, od teh so jih dobili 17 (15 remijev). Čontala si je po pogovoru s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem in predsednikom kluba Robertom Kuzmičem vzel čas za premislek, a želja kluba je, da še naprej ostane in deluje v Muri.

Pozdrav Grabića in Čontale na zadnji medsebojni tekmi. | Foto: Nik Moder/Sportida Pozdrav Grabića in Čontale na zadnji medsebojni tekmi. Foto: Nik Moder/Sportida Njegov naslednik je 42-letni Dejan Grabić, ki je bil zadnjih šest let trener ljubljanskega Brava. Vodil ga je na 198 tekmah, kjer so zmagali 82-krat in 50-krat remizirali. Pripeljal ga je tudi v prvo ligo. Pred tem je vrsto let igral v prvi ligi kot član Olimpije, Ljubljane, Bele krajine, Domžal, Interblocka, Krke in Brava. V sredo se je že spoznal z novimi sodelavci, v sredo pa bo ekipo prvič vodil na treningu in se na novinarski konferenci predstavil tudi javnosti. Pogodbo z Muro je podpisal do poletja 2025.

"Čutim velik ponos in odgovornost. Obljubljam trdo delo, strast in veliko željo po zmagah. Rad bi se zahvalil Bravu, ki mi je omogočil uveljavitev v prvi slovenski nogometni ligi in mi dal vse pogoje za napredovanje. Vem, kam prihajam. Klub poganjata velika navijaška strast in ljubezen, ki je v Sloveniji ne najdeš," je v prvi izjavi dejal novi trener Mure Grabić, ki bo torej klub, kjer se uveljavljajo mladi talenti, zamenjal za klub, ki ima najvišje cilje v prvi ligi in je bil pred dvema letoma tudi državni prvak.

Mura je pretekli konec tedna igrala prav z Bravom. Neodločeno. | Foto: Nik Moder/Sportida Mura je pretekli konec tedna igrala prav z Bravom. Neodločeno. Foto: Nik Moder/Sportida "Dejana dobro poznamo, saj smo se v zadnjih petih letih z Bravom večkrat pomerili tako v drugoligaški kot v prvoligaški druščini. Gre za precej mladega, prodornega in ambicioznega trenerja, ki je v zadnjih letih dokazal, da ima perspektivo in zna delati z mladimi, kar je ena izmed osnovnih strategij našega kluba. Verjamem, da bo s svojo zagnanostjo, strokovnostjo, trdim delom in znanjem z Muro dosegel zastavljene cilje," je odločitev zanj pojasnil Robert Kuzmič.

Bravo: Grabiću smo omogočili korak naprej v karieri

Iz Brava imena novega trenerja še niso sporočili, so se pa v daljšem zapisu z veliko hvaležnosti in spoštovanja poslovili od Grabića. Na njegovo željo so predčasno končali sodelovanje, Mura pa jim je zanj plačala tudi odškodnino. "Kot smo vedno poudarjali, želimo razvijati tako igralce kot trenerje. Tudi tokrat smo pokazali veličino kluba in smo Grabiću omogočili korak naprej v njegovi karieri. Naše poti se trenutno razhajajo, kar pa ne pomeni, da se s tem končuje tudi naše dobro in iskreno sodelovanje. Prepričan sem, da se bodo naše poti znova srečale. Verjamem, da bomo ostali v odličnih odnosih," je ob odhodu dolgoletnega glavnega trenerja povedal športni direktor Brava Dejan Močnik.

Ivica Guberac
Sportal Koper obtožuje Riero številnih nečednosti. Guberca naj bi zmerjal s ciganom.
Ne spreglejte