Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
8. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

1

Natisni članek

Jose Mourinho Manchester United Juventus UEFA liga prvakov

Četrtek, 8. 11. 2018, 4.00

1 leto

Portugalec spomnil na stare čase

Mourinho slavil v svojem slogu: igralci in navijači Juventusa pobesneli #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

1

Jose Mourinho | Jose Mourinho je po tekmi poskrbel za deljena mnenja. Unitedovi in Interjevi navijači so mu ploskali, Juventusovi pa so bruhali ogenj. | Foto Reuters

Jose Mourinho je po tekmi poskrbel za deljena mnenja. Unitedovi in Interjevi navijači so mu ploskali, Juventusovi pa so bruhali ogenj.

Foto: Reuters

Manchester United je po preobratu in dveh zadetkih ob koncu tekme z 2:1 šokiral Juventus in tako ostal v boju za prvo mesto v skupini H. Zmage nad staro damo se je še posebej razveselil trener rdečih vragov Jose Mourinho, ki je z gesto, "kaj ste že dejali", še bolj razjezil že tako razočarane igralce in navijače italijanskih prvakov.

Karim Benzema
Sportal Ronaldo navdušil z mojstrovino, sledil je velik šok za Juventus

Po previdnem prvem polčasu, v katerem ni bilo veliko akcije, so v drugem delu nogometni navdušenci vendarle prišli na svoj račun. Večinoma po zaslugi domačih, ki so bili nevarnejši, po imenitnem zadetku Cristiana Ronalda pa so povedali v 65. minuti.

Portugalec ni kazal nobene naklonjenosti nekdanjemu klubu in svoj prvi evropski zadetek v dresu Juventusa proslavil s kazanjem izklesanega trebuha.

Mojstrovina in trebušne mišice:

Z menjavami zadel v polno

Tudi v nadaljevanju si je Juve priigral še nekaj priložnosti, a kot po tekočem traku vse zapravil. Kazen je prišla v 86. minuti, ko je le sedem minut po prihodu v igro s prostega strela za izenačenje poskrbel Juan Mata.

Za popoln preobrat in veliko zmago v Torinu pa je poskrbel še en rezervist Marouane Fellaini, ki je bil po podaji Ashleyja Younga najvišji v skoku, nato pa je žogo nesrečno v lastno mrežo preusmeril branilec bianconerov Alex Sandro.

Španec je poskrbel za izenačenje:

Po zbadljivkah se ni mogel zadržati

Slavje rdečih vragov se je začelo. Kot rečeno, je bil še posebej vesel Jose Mourinho, ki so mu domači navijači vso tekmo namenjali številne zbadljivke. Kot vse kaže, še vedno niso pozabili sezon, ko je Portugalec z Interjem vladal Italiji.

Ta jim je po zadnjem sodnikovem žvižgu vrnil z dlanjo za ušesom in mežikanjem ter s tem dodobra razjezil tako igralce kot navijače Juventusa.

Poteza Portugalca, ki je razjezila igralce in privržence Juventusa:

"Žalili so me 90 minut. Prišel sem, da opravim svoje delo, nič več," je za italijanski Sky Sport dejal Mourinho.

"Z gesto sem hotel navijače spodbuditi, naj bodo še glasnejši. Želel sem slišati, kaj imajo povedati po tekmi. Nikogar nisem užalil. Mogoče tega ne bi smel storiti, s hladnejšo glavo tudi ne bi, a ker so žalili mojo družino, tudi mojo Interjevo družino, sem se odzval," je Mourinho po tekmi zagovarjal potezo, ki so jo večinoma vsi obsodili in Portugalca označili za osebo, ki se ne zna obnašati kot gospod.

"Kot trener Uniteda moram pozabiti na prejšnje svoje službe, a Juventusovi navijači so tisti, ki še niso pozabili, koga sem treniral. Sam sem v Torino prišel kot profesionalec," je za konec dejal Mourinho.

Še vedno v odličnem položaju

Juventus ima kljub porazu pred zadnjima dvema krogoma skupinskega dela še vedno dve točki več (9) kot Manchester United (7) in je blizu temu, da zmaga v skupini H. V naslednjem krogu bo Juve doma pričakal Valencio, United pa Young Boys.

Preberite še:

Raheem Sterling
Sportal Kontroverzna 11-metrovka v Manchestru postala spletni hit
Ne spreglejte