Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Real Madrid Chelsea

Četrtek, 8. 8. 2013, 15.09

8 let

Mourinho ni delal drame, ampak Realu zaželel vse najboljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mourinho kot Mourinho. Spodbudne besede je našel tudi po porazu, prvem, ki ga je doživel po vrnitvi na klop Chelseaja. "Če bi z Realom izgubili v ligi prvakov, bi bila drugačna zgodba, " je dodal.

Nogometaši Chelseaja udeležbe na veličastnem turnirju osmerice, ki je potekal v različnih ameriških mestih, niso končali z zmago. V boju za lovoriko so priznali premoč madridskemu Realu ter zaploskali Cristianu Ronaldu, ki je dosegel dva zadetka in namučil obrambo Otočanov. "To je nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo. Naredili smo nekaj napak. Zdaj vemo, kaj je narobe, zato jih bomo lahko lažje odpravili. Že prejšnji teden sem dejal, da smo v pripravljalnem obdobju petkrat zmagali, a nismo osvojili niti točke. Zdaj imamo pet zmag in en poraz, a smo še vedno brez točk," je Jose Mourinho razkril "resnost " prijateljskih srečanj. Za Portugalca služijo le kot priprava na zahtevno sezono in nič več. Zato iz poraza z nekdanjimi izbranci ni delal drame, ampak ga doživljal kot nekaj pozitivnega, saj bo tako lažje analiziral pripravljenost moštva. "Real igra v španskem, mi pa v angleškem prvenstvu. Če se bomo srečali v ligi prvakov, bo to drugačna zgodba, poletni pripravljalni turnir pa je le poletni pripravljalni turnir," je podal primerjavo.

Ni bilo prvič, da se je v bogati trenerski karieri pomeril z nekdanjim klubom. Madridski Real še vedno doživlja kot prijatelja in mu želi vse najboljše. "V tem klubu je ogromno ljudi, ki jih obožujem, vse od predsednika pa do manj pomembnih uslužbencev. Realu želim vse najboljše. Upam, da bo postal španski prvak," je nizal komplimente "belim baletnikom", ki bodo v tej sezoni naskakovali tako želeni deseti evropski naslov.

Pohvalil je Cristiana Ronalda, ki si ga je pred dnevi privoščil v nekaterih pikrih primerjavah z brazilskim soimenjakom. "Je odličen igralec, ki v karieri dosega veliko zadetkov. To je nekaj običajnega, posebna novica je takrat, ko ga ne doseže. Upam, da bo dal še veliko zadetkov ter Realu pomagal do španskega naslova," je dejal mlajšemu rojaku, ki mu seveda ni zaželel, da osvoji ligo prvakov. V tem tekmovanju nastopajo namreč tudi "modri " iz Londona. Nogometašem Chelseaja je zameril, da so storili prekršek nad njim na mestu, ki omogoča dobro izvedbo prostega strela. Ronaldo je to smelo izkoristil in mojstrsko premagal Petra Čecha. Igralcem je zabičal tudi, naj ob predložkih s strani spremljajo vtekajočega Ronalda, ki je zelo nevaren v igri z glavo. Ko je Portugalec dosegel še drugi zadetek na tekmi, niso bili zbrani in dopustili napadalcu Reala, da še drugič premaga Čecha. To je le nekaj napak, ki so Mourinhu dale misliti, kako jih najhitreje odpraviti in začeti lov na lovorike. Prva se obeta že kmalu, saj bo konec meseca v Pragi odigran superpokalni evropski dvoboj z Bayernom, Mourinho pa se bo po daljšem času pomeril s "starim prijateljem " Josepom Guardiolo.

Ne spreglejte