Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
9.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

angleško prvenstvo Manchester United Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City Jürgen Klopp Tottenham

Sobota, 8. 8. 2015, 9.19

7 let, 12 mesecev

Mladeniči Uniteda šokirali Arsenal, lisice ostajajo na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V derbiju 27. kroga premier league je Manchester United, ki je igral brez številnih zvezdnikov, s 3:2 premagal Arsenal. Na vrhu ostaja Leicester City, tik za njim Tottenham.

V osiromašenem nedeljskem sporedu premier league, saj Liverpool in Manchester City zaradi finala ligaškega pokala v angleškem prvenstvu nista sodelovala, so bile vse oči uprte v Old Trafford, kjer je gostoval Arsenal.

Topničarji že dolgo niso bili taki favoriti, ko se gre za obračune z rdečimi vragi, saj so ti igrali brez polovice moštva, zato je zmaga domačinov še toliko bolj presenetljiva.

Louis van Gaal zaradi poškodb ni mogel računati na kar 13 igralcev (Shaw, Young, Jones, Schweinsteier, Rooney, Fellaini, Kean, Valencia, Smalling, Darmian, Martial, Borthwick-Jackson, Johnstone), zato je v napadu ponovno začel 18-letni Marcus Rashford, ki je zablestel v četrtek v ligi Europa, čudežni deček pa jo je z dvema zadetkoma zagodel tudi Londončanom. Rashford, ki ima zdaj po dveh tekmah za prvo ekipo rdečih vragov na svojem računu štiri zadetke, je zadel za 1:0 in 2:0, odločilni zadetek pa je v 65. minuti ravno po podaji mladega Rashforda dosegel Ander Herrera. Arsenal je do konca tekme prek Mesuta Özila uspel le omiliti poraz in ostal praznih rok.

V soboto je Leicester zabeležil novo zmago in ostaja na čelu premier league. Neverjetne lisice so se proti trdoživemu Norwichu dolgo mučile, na koncu pa jim je vendarle uspelo zmagati. Tekmo je v 89. minuti odločil Argentinec Leonardo Ulloa, ki je deset minut prej zamenjal Daniela Amarteyja.

Nove lepe zmage se je po preobratu veselil Chelsea. Londončani so pri vročih svetnikih, ki so v dvoboj z modrimi vstopili z bilanco petih zmag in remijem v zadnjih šestih tekmah, po prvem polčasu celo zaostajali, a so v drugem delu po popolnem preobratu vknjižili nove tri točke. Chelsea zdaj z devetimi zmagami, remiji in porazi (9,9,9) v angleškem prvenstvu zaseda 11. mesto.

Ne spreglejte