Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
17.58

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Sergej Milinković-Savić AC Milan

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 17.58

5 let, 8 mesecev

Sergej Milinković-Savić naj bi bil velika želja Milana

Milan pripravlja ponudbo za Srba, ki bo "sezula" nogometno Italijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Sergej Milinković-Savić | Sergej Milinković - Savić se mirno pripravlja na začetek nove sezone. V dresu katerega kluba bo igral? | Foto Getty Images

Sergej Milinković - Savić se mirno pripravlja na začetek nove sezone. V dresu katerega kluba bo igral?

Foto: Getty Images

Z Apeninskega polotoka prihajajo novice o bajni ponudbi, ki naj bi jo za zvezdnika rimskega Lazia Sergeja Milinkovića - Savića pripravljali pri Milanu. Sedemkratni evropski prvaki naj bi si želeli srbskega vezista najprej izposoditi in ga potem prihodnje leto odkupiti v poslu, ki naj bi krepko presegel sto milijonov evrov.

Calciomercato.com piše o bogati ponudbi, ki naj bi jo pripravljali pri nekdanjem velikanu svetovnega nogometa, ki se želi vrniti na pota stare slave. Milančani, ki se lahko pohvalijo z 18 naslovi italijanskega in kar sedmimi naslovi evropskega prvaka, naj bi po nekaterih okrepitvah, ki so si jih že privoščili letos poleti, želeli poskrbeti še za najbolj spektakularno.

V svoje vrste naj bi si želeli zvabiti vročega srbskega reprezentanta Sergeja Milinkovića - Savića, ki je že nekaj mesecev predmet natolcevanj o velikem prestopu, povezovali so ga predvsem s selitvijo na Otok. Za 23-letnika naj bi pri Milanu pripravljali ponudbo, ki bo "sezula" nogometno Italijo, kot je zapisal eden izmed tamkajšnjih medijev.

Prestop, ki naj bi bil vreden 110 milijonov evrov

Srbski vezist je "vroča roba". | Foto: Reuters Srbski vezist je "vroča roba". Foto: Reuters Za vezista, ki je za srbsko reprezentanco do zdaj nastopil samo sedemkrat, od tega trikrat na letošnjem svetovnem prvenstvu, naj bi ponudili 40 milijonov evrov za enoletno posojo, potem pa še 70 milijonov evrov za odkup njegove pogodbe prihodnje poletje, kar pomeni, da bi bil prestop vreden kar 110 milijonov evrov.

To pomeni, da bi Milinković-Savić postal drugi najdražji nakup v zgodovini prve italijanske lige takoj za Cristianom Ronaldom, ki je s prestopom iz Real Madrida v Juventus, vrednim 117 milijonov evrov, rekorder postal letos poleti.

Je misija nemogoče res mogoča?

Nekateri italijanski mediji sicer pišejo o tem, da je prestop misija nemogoče, saj je predsednik Lazia Claudio Lotito, ki slovi kot trd pogajalec, že večkrat dejal, da Milinkovića - Savića ne bo prodal, sploh pa ne kateremu od konkurentov iz prve italijanske lige.

Za Srbijo je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji odigral vse tri tekme. | Foto: Reuters Za Srbijo je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji odigral vse tri tekme. Foto: Reuters

Ob tem gre v prestop podvomiti tudi zaradi tega, ker je Milan trenutno daleč od stare slave, zaradi katere ga v nogometnem svetu še vedno umeščamo med velikane svetovnega nogometa. V tej sezoni bo spet nastopal v ligi Europa, v prvenstvu pa je v prejšnji sezoni končal na šestem mestu, mesto in deset točk za Laziem. Rimljani so bili v zadnjih štirih sezonah v italijanskem prvenstvu kar trikrat višje od Milančanov, ki jih v ligi prvakov ni bilo že pet sezon v nizu.

Milinković - Savić, ki ima pogodbo z Laziem do junija 2022, je v Lazio za 18 milijonov evrov prišel pred tremi leti iz belgijskega Genka. V Belgijo je leto pred tem prišel iz Vojvodine za vsega milijon evrov, danes pa je vreden vsaj stokrat toliko.

Kdo je odšel?

Pri Milanu so letos poleti sicer precej dejavni na nogometni tržnici. Prodali so branilca Leonarda Bonuccija, ki se je za 35 milijonov evrov vrnil v Juventus, odšel je tudi hrvaški napadalec Nikola Kalinić, za katerega je Atletico Madrid odštel nekaj manj kot 15 milijonov evrov, odšli pa so še trije napadalci.

M'Baye Niang se je za 12 milijonov evrov preselil v Torino, Gianluca Lapadula pa je za milijon manj odšel v Genoo, medtem ko se je Portugalec Andre Silva, za katerega so Milančani Portu lani odšteli 38 milijonov evrov, k Sevilli preselil kot posojen nogometaš.

Gonzalo Higuain je največja dozdajšnja okrepitev Milana letošnjega poletja. | Foto: Getty Images Gonzalo Higuain je največja dozdajšnja okrepitev Milana letošnjega poletja. Foto: Getty Images

Kdo vse je že prišel?

Najbolj odmeven prihod v Milan letošnjega poletja pa je seveda argentinski napadalec Gonzalo Higuain, ki je za 18 milijonov evrov iz Juventusa prišel kot posojen nogometaš, medtem ko so 35 milijonov evrov Milančani za branilca Mattia Caldara odšteli Juventus, 5,5 milijona evrov pa za krilnega napadalca Fabia Borinija iz angleškega Southamptona.

Iz Sampdorie je brez odškodnine prišel svetovni podprvak s Hrvaško, branilec Ivan Strinić, iz HSV njegov rojak, nekoč veliki up svetovnega nogometa Alen Halilović, niti evra pa pri Milanu niso plačali za vratarskega veterana, Španca Pepeja Reino, ki je prišel iz Napolija.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Alen Halilović
Sportal Nekdanji čudežni deček hrvaškega nogometa podpisal za AC Milan
AC Milan
Sportal Preobrat: Milan vendarle v evropski ligi
Gonzalo Higuain
Sportal V Italiji se obeta nov mega prestop
Higuain
Sportal Prestopna rošada leta med Milanom in Juventusom
Andre Silva
Sportal Milan Silvo posodil Sevilli
Ne spreglejte