Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2022,
13.48

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Bologna serie A Siniša Mihajlović

Sobota, 26. 3. 2022, 13.48

2 leti

levkemija

Mihajlović zaradi nevarnosti ponovitve bolezni znova hospitaliziran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Siniša Mihajlović | Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je danes sporočil, da bo zaradi nevarnosti ponovitve bolezni znova hospitaliziran. | Foto Guliverimage

Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je danes sporočil, da bo zaradi nevarnosti ponovitve bolezni znova hospitaliziran.

Foto: Guliverimage

Trener italijanskega nogometnega prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je danes sporočil, da bo zaradi nevarnosti ponovitve bolezni znova hospitaliziran.

Siniša Mihajlović
Sportal Mihajlović uspešno okreval po koronavirusu

"Stanje remisije, umiritve bolezni po presaditvi kostnega mozga oktobra 2019, je bilo odlično, a so te bolezni žal zahrbtne. Zadnje analize so pokazale tveganje za ponovitev. Da bi se temu izognil, bom moral znova na terapijo v bolnišnico," je na novinarski konferenci razlog za svojo prihodnjo odsotnost s trenerske klopi Bologne pojasnil 53-letni srbski strateg.

"Tokrat ne bom poskušal z drsečim startom na nasprotnika, ki mi želi pobegniti. To bom predvideval že vnaprej in mu ne bom dovolil, da me prehiti," je v nogometnem žargonu boj z limfomom opisal karizmatični trener.

Siniša Mihajlović
Sportal Siniša Mihajlović pri Bologni do leta 2023

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, veljal je za enega najboljših izvajalcev prostih strelov svoje generacije, bo prihodnji teden sprejet v bolnišnico Sant'Orsola v Bologni.

Ko je leta 2018 prispel v Bologno, je ekipo, ki ji je grozila selitev v drugo ligo, spravil na deseto mesto. Bologna je v naslednjih dveh sezonah končala na 12. mestu, kar je tudi trenutno mesto zasedbe v serie A.

Nogometaš iz okolice Vukovarja je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zaslovel predvsem v dresu Crvene zvezde, nato je odšel v Italijo, kjer je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in milanski Inter.

Z Apeninskim polotokom je ostal povezan tudi kot trener. Pred vnovičnim prihodom na klop Bologne je vodil Milan, Torino, Fiorentino, Sampdorio in Catanio, pa tudi Sporting Lizbono in reprezentanco Srbije.

Siniša Mihajlović
Sportal Mihajlović dobiva boj z levkemijo
Siniša Mihajlović
Sportal Mihajloviću eno najlepših priznanj v življenju
Ne spreglejte