Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
29. 11. 2018,
10.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Gerard Pique UEFA liga prvakov špansko prvenstvo PSV Eindhoven Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 29. 11. 2018, 10.20

1 leto

Nov rekorder lige prvakov

Messi z novo čarovnijo izmaknil rekord Ronaldu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Lionel Messi | Lionel Messi je s 106. zadetkom v ligi prvakov za Barcelono v posebni statistični rubriki prehitel Cristiana Ronalda. | Foto Guliver/Getty Images

Lionel Messi je s 106. zadetkom v ligi prvakov za Barcelono v posebni statistični rubriki prehitel Cristiana Ronalda.

Foto: Guliver/Getty Images

Kapetan Barcelone Lionel Messi je zaznamoval dvoboj v Eindhovnu, na katerem so Katalonci premagali PSV z 2:1 in potrdili prvo mesto v skupini. Argentinec se je izkazal z zadetkom in podajo. Mrežo nizozemskega prvaka je zatresel po mojstrskem strelu, s katerim je na posebnem seznamu rekorderjev lige prvakov prehitel velikega tekmeca Cristiana Ronalda.

V zadnjem desetletju ga skoraj ni tedna, ko ne bi poročali o novem statističnem presežku Lionela Messija oziroma Cristiana Ronalda. Superzvezdnika iz Argentine in Portugalske še naprej skrbita za strelske rekorde. Enaintridesetletni Messi še vedno ostaja zvest dresu Barcelone, dve leti starejši Ronaldo pa se je poleti odločil, da bo kariero nadaljeval v Torinu. S tem je ponudil čarovniku iz Rosaria možnost, da mu na posebni lestvici strelcev lige prvakov izmakne rekord.

Atletico Jan Oblak Monaco
Sportal Evropa ploska veliki gesti Jana Oblaka, ki ruši slovenske mejnike

Messi jih je dal 106, Ronaldo enega manj

Veselje Argentinca po zadetku proti PSV Eindhovnu. | Foto: Reuters Veselje Argentinca po zadetku proti PSV Eindhovnu. Foto: Reuters Kapetan Barcelone je zavihal rokave in sprejel izziv, nato pa navijačem na tekmah lige prvakov ponudil obilico strelskih užitkov. V zgolj treh nastopih v tej evropski sezoni je mrežo tekmecev zatresel kar šestkrat, tako da si s Poljakom Robertom Lewandowskim (Bayern) deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev, hkrati pa je poskrbel za nov mejnik.

V dresu Barcelone je dosegel v ligi prvakov že 106 zadetkov in s tem na lestvici strelcev v najmočnejšem tekmovanju v dresu enega kluba prehitel Ronalda. Portugalec je kot nogometaš madridskega Reala v ligi prvakov zabil 105 golov, Messi pa je storil še korak več in se med strelce v dresu katalonskega nogometnega ponosa uvrstil 106-krat.

 

Najboljši strelci lige prvakov v tej sezoni:

6 - Lewandowski (Bayern), Messi (Barcelona)
5 - Džeko (Roma)
4 - Dybala (Juventus), Griezmann (Atletico), Kane (Tottenham), Kramarić (Hoffenheim), Marega (Porto), Neymar (PSG)

Cristiano Ronaldo se je v dresu belih baletnikov iz Madrida v ligi prvakov podpisal pod 105 zadetkov. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo se je v dresu belih baletnikov iz Madrida v ligi prvakov podpisal pod 105 zadetkov. Foto: Reuters

Za ta dosežek je potreboval 128 tekem, medtem ko je Ronaldo pred selitvijo k Juventusu za Real v ligi prvakov odigral 163 tekem in se veselil 105 zadetkov. Portugalec ostaja v vodstvu, kar se tiče večne lestvice strelcev lige prvakov, saj je, če se prištejejo še zadetki v dresih Manchester Uniteda in Juventusa, trenutno pri rekordni številki 121.

Atletico Madrid Monaco
Sportal PSG zagrenil življenje Liverpoolu, Handanović v skrbeh

Mojstrovina in podaja, ki sploh ni bila mišljena kot podaja

Messi, ki za Ronaldom v skupnem številu zadetkov zaostaja 15 golov, je v Eindhovnu pokazal mojstrstvo, ko je obkrožen s kar petimi nogometaši PSV z izjemnim občutkom udaril proti vratom in z natančno odmerjenim udarcem v 61. minuti prisilil vratarja nizozemskega prvaka Jeroena Zoeta k predaji.

Prekrasen zadetek Messija:

Poskrbel je za najlepši trenutek dvoboja, po tem, ko je popravil rekord Ronalda, pa je dejal: ''Sem presrečen. Vesel sem za ta dosežek. vesel sem tudi, da smo uresničili cilj in v zahtevni skupini s težkimi gostovanji osvojili prvo mesto,'' se je nogometaš, ki nosi na hrbtu številko 10, najbolj razveselil uspeha Barcelone. V skupini z Interjem Samirja Handanovića, Tottenhamom in PSV si je krog pred koncem zagotovil prvo mesto.

Argentinec je po zadetku prispeval še podajo, po kateri je Gerard Pique povišal vodstvo na 2:0. Na koncu se je dvoboj končal z zmago Barcelone 2:1. | Foto: Reuters Argentinec je po zadetku prispeval še podajo, po kateri je Gerard Pique povišal vodstvo na 2:0. Na koncu se je dvoboj končal z zmago Barcelone 2:1. Foto: Reuters

Messi je na gostovanju na Nizozemskem prispeval tudi podajo za zadetek Gerarda Piqueja. V 70. minuti je izvajal prosti strel in pomagal branilcu Barcelone do gola za 2:0. Čeprav si je marsikdo mislil, da je bil to plod vnaprej premišljene akcije, je Messi po dvoboju priznal, kako je imel Pique veliko sreče.

''Ne bom lagal in bom priznal, da sem prosti strel nameraval izvajati povsem drugače. Nisem načrtoval takšnega strela, a se je Gerard znašel ob pravem trenutku na pravem mestu in na srečo zatresel mrežo,'' je pojasnil Messi, ki si od srede dalje lasti še enega v množici rekordov.

Jose Mourinho
Sportal Kakšen večer! Najprej nora obramba Španca, nato se je "utrgalo" Mourinhu #video

V la ligi gleda v hrbet Stuaniju

V španskem prvenstvu za razliko od lige prvakov ni prvi strelec v tej sezoni. | Foto: Getty Images V španskem prvenstvu za razliko od lige prvakov ni prvi strelec v tej sezoni. Foto: Getty Images Za odmevno predstavo na štadionu Philips je prejel tudi nagrado za najboljšega igralca tekme, nov izziv pa ga čaka v nedeljo, ko se bo v 14. krogu španskega prvenstva na Camp Nouu udaril z Villarrealom.

Za razliko od lige prvakov Messi ni najboljši strelec la lige. V tej sezoni je dosegel devet zadetkov, kar trenutno zadošča za drugo mesto, na vrhu pa je Urugvajec Cristhian Stuani (Girona), ki bo poskušal v nedeljo pokvariti načrte Janu Oblaku in njegovemu Atleticu. 

Bayern München
Sportal Nizozemski junak se je potegnil za kritiziranega Hrvata
Camp Nou, el clasico
Sportal Barcelona načrtuje prenovo svojega stadiona Camp Nou
AEK Ajax
Sportal Navijaški izgredi v Atenah pod drobnogledom Uefe
Ne spreglejte