Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 2. 2015,
20.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Glasgow Rangers Haris Vučkić

Nedelja, 8. 2. 2015, 20.13

7 let, 12 mesecev

Mešani občutki Vučkića: zadel v polno, a izpadel in poslušal žvižge

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski nogometaš Haris Vučkić je v dresu škotskega velikana Glasgow Rangers debitiral z zadetkom, a tudi izpadom iz škotskega pokala. Raith Rovers so osvojili Ibrox Park prvič po 56 letih.

Ko se je Haris Vučkić zadnji dan zimskega prestopnega roka skupaj še s štirimi soigralci iz Newcastla odpravil v Glasgow, si je zaželel, da bi bil končno deležen večjega zaupanja trenerjev ter na igrišču prebil večje število minut. Želja se mu je uresničila. K temu je pomagal tudi dogovor med vodstvoma Newcastla in škotskega kluba, ki je veleval, naj se posojenim srakam na začasnem delu v Glasgowu omogoči nastop v začetni postavi. Tako je od prve minute prejel priložnost tudi 22-letni Domžalčan.

Pričakoval je, da bo obračun med Rangers in Raith Rovers v osmini finala škotskega pokala na Ibrox Parku spremljalo ogromno število gledalcev, a se je zmotil. Dvoboj si je ogledalo le 11.422 gledalcev, kar je eden najslabših obiskov srečanj najbolj trofejnega kluba na svetu (114 lovorik) v zadnjih letih, pogojen z bojkotom velikega dela navijačev, ki jih sodelovanje kluba z Newcastlom ni navdušilo. Tribune so zato skoraj samevale, navijači pa malodane prepoznali, da nedelja njihovim ljubljencem ne bo prinesla nič dobrega.

Trener se opravičuje navijačem

V zadnjem obdobju so v veliki krizi, saj so v zadnjih devetih nastopih izgubili kar petkrat. Zaradi skromnih rezultatov je trenersko mesto pred tedni zapustil Ally McCoist, nič bolje pa se ne godi njegovemu začasnemu nasledniku Kennyju McDowallu. ''Rad bi se opravičil navijačem. Zdaj smo izpadli še iz tega pokala in se moramo osredotočiti na ligo,'' je dejal strateg Rangers, ki v drugi škotski ligi za vodilnim Heartsom ob treh tekmah manj zaostaja debelih 19 točk.

V prvem polčasu sta ostali mreži nedotaknjeni, nato pa so najprej prešli v vodstvo gostje. Glasgow je hitro vrnil udarec, v 62. minuti je v polno zadel Vučkić in se tako po dolgem času na uradni tekmi vpisal med strelce. Odigral je vso tekmo in si prislužil dobre ocene, škotski novinarji pa so mnenja, da lahko pokaže še več.

Zmeda v domači obrambi je po izenačanju na 1:1 še naprej spodbujala goste, da pridejo bliže in prizadanejo domačinom usoden udarec. Ko je v polno zadel branilec Christian Nade, se je jeziček na tehtnici spet prevesil na stran gostov. Pri tem je tudi ostalo, Rangers je izgubil z 1:2, razočarani navijači pa so nogometašem namenili glasne žvižge.

V ligi so jih ponižali, v pokalu naleteli na mino

Rangers so tako izpadli proti ekipi, s katero v tej sezoni tekmujejo v drugem kakovostnem ligaškem razredu na Škotskem in so jo že dvakrat ponižali s 4:0 in 6:1. V pokalu je bilo razmerje moči drugačno, tokrat so naleteli na mino in tako v enem tednu izpadli še iz drugega pokala. Prejšnji konec tedna so v težko pričakovanem večnem derbiju, prvem po nekaj letih, izgubili s Celticom in izpadli iz ligaškega pokala, zdaj so se poslovili še od škotskega.

Razočaranje je ogromno, do boljših rezultatov za zdaj niso pomagale niti okrepitve iz Newcastla. Poleg Vučkića je od prve minute zaigral še eden posojen nogometaš Newcastla. To je bil Remie Streete, ki pa je zaradi poškodbe odšepal iz igrišča še pred koncem prvega polčasa. Ni kaj, nad Ibrox Parkom se je v nedeljo kopičila negativna energija, edini, ki ima vsaj delne razloge za zadovoljstvo, pa je mladi slovenski legionar.

Ne spreglejte