Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2019,
16.11

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

škandal rasizem Bolgarija

Četrtek, 17. 10. 2019, 16.11

4 leta, 6 mesecev

Med obtoženimi bolgarskimi navijači tudi 18-letnik, o kazni 28. oktobra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Bolgarija huligani | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bolgarske oblasti so v zvezi z rasizmom na nogometni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 med Bolgarijo in Anglijo identificirali devet osumljencev, med njimi je tudi najstnik. Ta je obtožen huliganizma, štiri izgrednike pa so že denarno kaznovali in jim prepovedali vstop na športne dogodke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na ponedeljkovi tekmi so bolgarski navijači poskrbeli za neljube rasistične vzklike in nacistične pozdrave ter žaljenje temnopoltih angleških nogometašev. Izgredi so vodili v odstop predsednika bolgarske nogometne zveze, ta pa še čaka na kazen Evropske nogometne zveze, ki incident preiskuje.

Policija v Sofiji je s pomočjo videoposnetkov s stadiona identificirala devet osumljencev, šest jih je v sredo pridržala.

Kazen za rasizem v Sofiji 28. oktobra

Disciplinski odbor Evropske nogometne zveze (Uefe) bo odločitev o kazni po rasističnih izgredih na tekmi med Bolgarijo in Anglijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 sporočila 28. oktobra, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdila Uefa.

Disciplinski odbor bo sprejel odločitev o kazni 28. oktobra, javnosti pa jo bo razkril isti dan ali dan kasneje, poroča AFP.

Do rasističnih izgredov, žaljenja temnopoltih igralcev Anglije in nacističnih pozdravov bolgarskih navijačev je prišlo na ponedeljkovi tekmi v Sofiji. Izgredi so vodili v odstop predsednika bolgarske nogometne zveze. Fifa je tako kot Uefa je dogodke obsodila že v torek.

"Osemnajstletnika smo v sredo pozno zvečer obtožili huliganizma in mu podaljšali pripor za naslednjih 72 ur," je za AFP povedala tiskovna predstavnica tožilstva Nevena Zartova. Najstnik je obtožen kazanja opolzkih kretenj in nacističnih pozdravov, dvakrat pa se je obrnil proti nogometni zelenici in slekel hlače. Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi petletna zaporna kazen.

"Preostala četverica je dobila denarno kazen v višini 511 evrov in dvoletno prepoved obiskovanja športnih dogodkov. Postopek proti petemu osumljencu, ki je mladoleten, še traja," pa je dodala tiskovna predstavnica policije Svetoslava Kostadinova.

Preberite še:

Bolgarija Avstrija
Sportal Škandal, ki je šokiral Angleže, odnesel predsednika bolgarske zveze. Oglasil se je tudi Čeferin.
Ne spreglejte