SiolNET. Sportal Nogomet
1,79

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Matjaža Keka zanima selektorsko mesto, z NZS že sestankoval

1,79

termometer

Matjaž Kek | Matjaž Kek se je že sestal s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem. | Foto: Vid Ponikvar
Matjaž Kek se je že sestal s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance in trener hrvaškega prvoligaša Rijeke Matjaž Kek je v intervjuju za slovenski športni dnevnik EkipaSN potrdil, da je že sestankoval s predstavniki Nogometne zveze Slovenije in govoril o selektorskem položaju. Vendar si Kek v prvi vrsti želi čisto in konkretno komunikacijo.

V obširnem intervjuju za slovenski športni dnevnik EkipaSN je Matjaž Kek potrdil, da ga je slovenska zveza že klicala, da so se že sestali, vendar želi v prvi vrsti čisto in konkretno komunikacijo - v vseh pogledih.

Radenko Mijatović Sportal Kek in Zahović vse bolj pritiskata na predsednika NZS

"Kajti moje prepričanje je, da veliko stvari na tem področju doslej ni bilo dobrih. Morda tega nimam pravice govoriti, a sem rekel vseeno. Pogovori so bili, pogovori so, verjetno vam je jasno, da kaj dosti od tega ne morem in nočem razlagati. Hkrati pa želim biti dovolj korekten, konkreten, direkten - in mislim, da sem bil. Ker to je osnova, brez tega ne bo šlo. Verjetno se bo razvijalo dalje," je svoje stališče razkril Kek.

Na sestanku s predsednikom NZS se je dobro počutil

Mariborčan je zadnjič vodil Slovenijo pred sedmimi leti proti Srbiji (1:0). | Foto: Vid Ponikvar Mariborčan je zadnjič vodil Slovenijo pred sedmimi leti proti Srbiji (1:0). Foto: Vid Ponikvar Na vprašanje, ali ga položaj selektorja zanima, pa je na kratko odvrnil: "Seveda ni bil moj odgovor ne. Zakaj bi bil?"

"Nimam razloga, da bi že vnaprej zavrnil nogometno zvezo in da se z njenim predsednikom ne bi pogovarjal. Še več, želel sem tudi predstaviti svoje videnje vsega tega, zdaj ko sem prost. Lansko leto je bilo precej drugače, bodimo si na jasnem. Z moje strani je bil pristop povsem drugačen. Ker so me z NZS korektno poklicali, sem korektno povedal svoje mnenje in tu se je vse končalo. Zdaj, ko nisem več vezan in ko nisem obvezan nikogar obvestiti, da se pogovarjam okrog reprezentance, pa je moč mojega razmišljanja občutno drugačna," je v naslednjem odgovoru nadaljeval Kek.

Ni želel povedati, ali mu je NZS dala vedeti, da je prva izbira. Poudaril je le, da se mu je sestanek zdel "OK". "Bil je všečen, dobro sem se počutil. Naj se pogovarjajo z drugim, tretjim, četrtim - mislim, da bodo na tak način prišli do prave rešitve. Ker položaj, v katerem je trenutno vse skupaj ... Bodimo iskreni, to res ni dobro," je del intervjuja okrog reprezentance sklenil 57-letni Mariborčan.

Kdo naj bo novi selektor slovenske nogometne reprezentance?

 • Matjaž Kek 2168 glasov
  46,45%
 • Slaviša Stojanović 76 glasov
  1,63%
 • Ante Šimundža 113 glasov
  2,42%
 • Zlatko Zahović 1329 glasov
  28,48%
 • tujec 727 glasov
  15,58%
 • nihče izmed naštetih 254 glasov
  5,44%
Oddanih 4667 glasov

Slovenska reprezentanca si zasluži, da za njo igrajo vedno najboljši

Matjaž Kek je v preteklosti že sodeloval s Tomažem Kavčičem, ki se je nedavno poslovil od vročega selektorskega stolčka. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je v preteklosti že sodeloval s Tomažem Kavčičem, ki se je nedavno poslovil od vročega selektorskega stolčka. Foto: Vid Ponikvar Del pogovora je tekel tudi o prvemu zvezdniku slovenskega nogometa Janu Oblaku, ki pod vodstvom zdaj že nekdanjega selektorja Tomaža Kavčiča ni bil del slovenske reprezentance. Na vprašanje, ali hoče govoriti z vratarjem Atletico Madrida, je novinarju odgovoril: "Šla sva predaleč. Za zdaj. Razumite."

"Naj povem še, da si slovenska reprezentanca zasluži, da za njo vedno igrajo najboljši. Je pa to izbira nekoga, za katero nekdo odgovarja, je zanjo poklican in plačan," je dodal.

V primeru, če bo prevzel vodenje Slovenije, je Kek jasno povedal, da so najpomembnejši igralci. "Pri meni okrog tega vprašanja ne more biti 'foliranja'. Treba je prevzeti odgovornost in povedati: ali sem ali nisem."

Tomaž Kavčič Sportal Skrita sporočila načelnega selektorja

Nekaj misli je namenil še drugemu slovenskemu zvezdniku Josipu Iličiću. Zanj je prevzel svoj del odgovornosti, da 30-letnik v reprezentanci še ni zablestel, tako kot blesti na evropski sceni: "Tudi jaz sem kriv za to. A ni še prepozno." Priznal je, da je naredil napako, ko je bil Iličić vroč v klubskem dresu, Kek pa ga ni izstrelil v izbrani vrsti.

Matja Sportal Grafit, ki bo Rečane večno spominjal na njihovega Slovenca #video Matjaž Kek Sportal Kek: Ne bi bilo korektno, da govorim o tem Računalnik, evri, tipkovnica, denar Sportal NZS bo med slovenske klube razdelila kar 650 tisoč evrov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 256
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin