Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2018,
15.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nogometna zveza Slovenije NK Maribor NK Maribor

Sreda, 24. 10. 2018, 15.10

5 let, 6 mesecev

Rekorden znesek z naslova trženja medijskih in sponzorskih pravic

NZS bo med slovenske klube razdelila kar 650 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Računalnik, evri, tipkovnica, denar | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na seji v Miklavžu na Dravskem polju odločal o višini sredstev od trženja medijskih in sponzorskih pravic za prvoligaške klube ter o razdelitvi solidarnostnih sredstev Evropske nogometne zveze za delo z mladimi v sezoni 2018/2019. Kot pravijo pri NZS, bodo ta sredstva rekordna.

"Izvršni odbor NZS je potrdil, da bo v letošnji sezoni med prvoligaške klube na podlagi delno centraliziranega trženja sponzorskih in centraliziranega trženja medijskih pravic razdeljenih 650 tisoč evrov. Gre za rekordno visok znesek, v preteklih treh sezonah so bili klubi upravičeni do 500 tisoč evrov, sredstva pa se razdelijo po udeležbi (50 odstotkov v enakih deležih) in uspešnosti (50 odstotkov na osnovi osvojenih točk v lanski sezoni)," so v sporočilu za javnost zapisali pri NZS.

Radenko Mijatović
Sportal Kek in Zahović vse bolj pritiskata na predsednika NZS

Kot pravijo, je vodstvo NZS sprejelo tudi sklep o razdelitvi solidarnostnih sredstev lige prvakov, ki so namenjena za razvoj mladinskega klubskega nogometa. Sredstva v vrednosti 3.633.581 evrov za tekmovalno leto 2018/2019 so v tem tekmovalnem letu rekordno visoka tudi zaradi uspeha NK Maribor v lanski evropski sezoni in se bodo razdelila med klube, katerih ekipe nastopajo v 1. SNL, klube 1. SML/SKL, ki nimajo članske ekipe v 1. SNL (skupno 80 odstotkov sredstev), in klube 2. SML/SKL (skupno 20 odstotkov sredstev).

Solidarnostna sredstva Uefe so sredstva, ustvarjena z vrhunskim nogometom in se delijo namensko za izvajanje mladinskih razvojnih programov, z namenom zagotoviti čim boljše pogoje in ustvarjanje možnosti za razvoj vrhunskih nogometašev. Nad namensko porabo sredstev bo s sklepom IO NZS bedela strokovna služba NZS.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte