Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2019,
19.26

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Euro 2020 kvalifikacije Severna Makedonija Rene Krhin Matjaž Kek evropsko prvenstvo

Sobota, 23. 3. 2019, 19.26

5 let

Novinarska konferenca pred tekmo s Severno Makedonijo

Matjaž Kek: Športno napoved sem vedno slabo izpolnjeval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Matjaž Kek | Matjaž Kek se zaveda, da v Stožice prihaja zelo kakovostna reprezentanca. | Foto nzs.si

Matjaž Kek se zaveda, da v Stožice prihaja zelo kakovostna reprezentanca.

Foto: nzs.si

Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 20.45 v Stožicah igrala drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 v Izraelu bodo izbranci Matjaža Keka proti Severni Makedoniji lovili prvo zmago.

Rene Krhin
Sportal Prvič za točke, a če se po prijateljskih tekmah dan pozna …

Kot pravi selektor, večjih težav v ekipi nimajo, pozna se nekaj utrujenosti, ki pa ne bi smela posebej vplivati na obraz Slovenije v nedeljo zvečer. Poudarja, da na vse poskuša gledati s pozitivnega zornega kota, hkrati pa je treba biti tudi samokritičen. "Da, proti Izraelu smo streljali 16-krat, 17-krat, ampak to ni to. Moramo dati kakšen zadetek več," pravi Kek.

Kakšen bo razplet nedeljske tekme med Slovenijo in Makedonijo v Stožicah?

  • zmagala bo Slovenija
    77,74 %
    496 glasov
  • zmagala bo Makedonija
    11,44 %
    73 glasov
  • ne bo zmagovalca
    10,82 %
    69 glasov
Oddanih 638 glasov

Posamezniki ga ne zanimajo

Rene Krhin se je proti Izraelu zelo izkazal. | Foto: Vid Ponikvar Rene Krhin se je proti Izraelu zelo izkazal. Foto: Vid Ponikvar Želi si ustvariti prepoznavno slovensko igro in se ne toliko ukvarjati s tekmecem, pa čeprav je ta v zadnjem času v dobri formi, prav tako nekateri njihovi glavni aduti, kot sta tudi nekdanji soigralec Reneja Krhina pri milanskem Interju Goran Pandev in mladi soigralec Mihe Zajca pri Fenerbahceju Elif Elmas.

"Posamezniki me ne zanimajo, ne bom izpostavljal igralcev ne svoje ne makedonske ekipe. Zanima me pa pozitiven rezultat. Kakšen bo? Športno napoved sem vedno slabo izpolnjeval, saj me razumete, kaj hočem reči," je dejal Kek.

Elif Elmasi
Sportal Čudežni makedonski deček, ki ga boste lahko občudovali v Ljubljani

Kek pohvalil Makedonce

Poudaril pa je, da je Severna Makedonija že v ligi narodov in na kvalifikacijski tekmi z Latvijo, ki jo je dobila s 3:1, pokazala, da njeni izidi niso slučajni. "Je dobro selekcionirana, nekaj igralcev poznam in so v osnovi zgradili dobro ekipo," pravi Kek.

Slovenci so proti Izraelu veliko, a Kek ve, da to še ni to. | Foto: Reuters Slovenci so proti Izraelu veliko, a Kek ve, da to še ni to. Foto: Reuters

"V Stožice prihaja pravi tekmec, dovolj velik izziv za nas. V Izraelu smo odigrali po mojih pričakovanjih, prepričan sem, da bodo igralci poskušali narediti korak naprej. In to z mislijo o naših dobrih stvareh, ki jih moramo razvijati, in slabih, ki jih moramo popraviti. S pomočjo navijačev bo veliko večja možnost, da pridemo do točk," je na novinarski konferenci povedal Kek, ki si želi trmaste, odločne in hrabre igralce.

Josip Iličić
Sportal Po iskrici v Izraelu vsi ponavljajo iste besede

Igral bo proti prijatelju

Da bo težka tekma, je poudaril Krhin. "Zagotovo je vsaka tekma težka, ni več slabih ekip. Danes smo se malo pogovarjali o njih, tudi na treningih smo se pripravljali nanje. Jutri bomo dali vse od sebe, poskušali bomo igrati po napotkih selektorja in prinesti čim boljši izid."

O Makedoncih je povedal, da so kakovostni, imajo nevarne igralce, eden teh je tudi Pandev, makedonski rekorder po številu nastopov in številu golov za izbrano vrsto. "Goran je moj prijatelj, nekaj let sem igral z njim. Vemo, kaj pomeni za Makedonijo, vemo, kako kakovosten je. Poskušali ga bomo ustaviti," je še povedal Krhin.

Goran Pandev je v sredo pokazal, da je še vedno izjemen.  | Foto: Reuters Goran Pandev je v sredo pokazal, da je še vedno izjemen. Foto: Reuters

Slovenija ima dober protinapad, nevarne nogometaše ...

Slovenija sicer lovi prvo zmago po letu in pol na uradnih tekmah in prvo domačo po septembru 2017. To bo poskušal preprečiti Igor Angelovski s svojimi izbranci. "Vsak tekmec je različen, vsak ima svoje dobre in slabe stvari. Veste, kako igra Makedonija pod mojim vodstvom in to bomo poskušali nadaljevati. Slovenija ima dober protinapad, nevarne nogometaše, a pomembno je, kako bodo igrali moji igralci," je dejal nekdanji igralec Celja, ki pričakuje dobro tekmo med zelo dobrima ekipama.

Poudarja, da so zadnji uspehi Makedonije tudi del tega, da ima nogometno in karakterno kakovostne igralce in da ima dobro vzdušje v ekipi, ki ga vzdržujejo tudi z nekakšnimi otroškimi igricami na treningih.

Preberite še:

Matjaž Kek
Sportal Zadovoljni Matjaž Kek je v Izraelu zanetil iskro
Španija nogomet
Sportal Tudi Španci in Italijani brez napak, veseli se tudi BiH
Ne spreglejte