Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 5. 2017,
21.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Hrvaška Dalibor Stevanović Slaven Belupo Dinamo Zagreb Matic Črnic Roman Bezjak Rijeka Matjaž Kek

Sreda, 17. 5. 2017, 21.55

6 let, 6 mesecev

Rijeka pred zgodovinskim uspehom

Najslajša zmaga Keka, ki drvi proti zgodovinskemu naslovu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Rijeke so pod vodstvom Matjaža Keka v sredo storili pomemben korak k osvojitvi zgodovinskega naslova hrvaških prvakov. V gosteh so odpravili klub Slaven Belupo (2:0) in zadržali prednost petih točk pred zagrebškim Dinamom. Do konca prvenstva sta le še dva kroga. Rečani si lahko naslov zagotovijo že v nedeljo pred domačimi navijači proti Cibalii!

Navijači Rijeke so se danes v velikem številu odpravili v Koprivnico, kjer so pomagali Rijeki do zelo pomembne zmage nad Slaven Belupom (2:0), s katero so Rečani povišali prednost pred zagrebškim Dinamom na pet točk. Edini Slovenec, ki je zaigral na igrišču, je bil Roman Bezjak. Odigral je vso tekmo za Rijeko in v drugem polčasu zapravil lepo priložnost za povišanje vodstva, Matic Črnic pa je dvoboj tako kot na številnih prejšnjih tekmah spremljal s klopi za rezervne igralce. Pri gostiteljih je manjkal nekdanji slovenski reprezentant Dalibor Stevanović.

Rečani so v dvoboj vstopili odločno in že v 14. minuti prek Franka Andrijaševića, najboljšega nogometaša v tej sezoni, povedli z 1:0. V izdihljajih prvega polčasa je zadel v polno še črnogorski reprezentant Marko Vešović in popeljal svoj klub v sedma nebesa. Rezultat se ni več spreminjal do zadnjega sodnikovega piska, Rijeka pa si je s svežim paketom treh novih točk na široko odprla vrata do hrvaškega naslova, ki si ga lahko zagotovili že v nedeljo.

Lestvica dva kroga pred koncem:

1. Rijeka 85 točk, 2. Dinamo 80, 3. Hajduk 63, 4. Osijek 63, 5. Lokomotiva 40, 6. Slaven 38, 7. Istra 33, 8. Inter 28, 9. Cibalia 20, 10. Split 18

Navijači Rijeke na Mestnem štadionu v Koprivnici:

Dinamo si ni privoščil spodrsljaja

Rečani so zmago v Koprivnici naredili ključen korak do hrvaškega naslova. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rečani so zmago v Koprivnici naredili ključen korak do hrvaškega naslova. Foto: Grega Valančič/Sportida Izbrancem Matjaža Keka je zmaga nad Slaven Belupom prinesla marsikaj lepega. Dinamu, ki je v popoldanskih urah doma premagal Istro 1961 (2:1), je poslala jasen odgovor, da želi hrvaški naslov osvojiti že v nedeljo. Zagrebčanom do zmage nad Puljani ni pomagal občasni slovenski reprezentant Petar Stojanović, ki sploh ni kandidiral za srečanje.

Rečanom se ponuja enkratna priložnost, da se največjega uspeha v zgodovini kluba razveselijo že v nedeljo pred domačimi navijači in priredijo slavje, kakršnega prestolnica Kvarnerja ne pomni.

Vrhunci srečanja v Koprivnici:

Konec tedna bodo na domači Rujevici na tekmi predzadnjega kroga hrvaškega prvenstva gostili v tej sezoni zelo neprepričljivo Cibalio, po še eni zmagi pa jim naslova ne bi mogel več vzeti nihče.

Lani so v Koprivnici doživeli pokalni potop, tokrat navdušili

Roman Bezjak je s soigralci prekinil ne preveč uspešen niz gostovanj Rijeke v Koprivnici. | Foto: Grega Valančič/Sportida Roman Bezjak je s soigralci prekinil ne preveč uspešen niz gostovanj Rijeke v Koprivnici. Foto: Grega Valančič/Sportida Rečani so osvojili štadion, kjer so pred letom dni doživeli hudo ponižanje v polfinalu hrvaškega pokala (0:3) in izpadli iz boja za lovoriko. To je bil dolgo časa zadnji poraz reškega kluba, ki pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja tako v Evropi kot tudi na domačih tekmovanjih ni izgubil več kot leto dni. Nepremagan je ostal vse do nedavnega gostovanja pri zagrebški Lokomotivi (0:1).

V Zagreb se bo vrnil še v zadnjem krogu (27. maja), ko ga čaka gostovanje pri branilcu naslova, 11-kratnem zaporednem prvaku Dinamu. Če bo v nedeljo upravičil vlogo favorita proti Vinkovčanom, derbi v hrvaški prestolnici sploh ne bo imel resnejšega tekmovalnega naboja, saj se bo Rijeka tudi uradno že lahko pohvalila z naslovom prvaka.

Veselje po zmagi v Koprivnici:

Kek prvič do zmage v Koprivnici po letu 2014

Rijeka ima v zadnjih sezonah ogromne težave na gostovanjih pri Slaven Belupu. Pri njem je pred sredino tekmo nazadnje zmagala leta 2014. Odkar je trener ekipe iz Koprivnice Željko Kopić, Slaven doma še ni podpisal predaje proti Kekovim izbrancem. V sredo jo je, Matjaž Kek pa je poskrbel za najverjetneje ključen korak do naslova, o katerem sanja mlado in staro na Reki.
Ne spreglejte