Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
18. 5. 2017,
8.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Slaven Belupo Matjaž Kek NK Rijeka Roman Bezjak Matic Črnic

Četrtek, 18. 5. 2017, 8.30

6 let, 6 mesecev

Navijači Rijeke nestrpno pričakujejo nedeljo

Matjaž Kek miri evforijo: Prosim, brez neumnosti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Prosim, brez neumnosti. Ni treba še slaviti. Šport je tak, da si najboljši šele takrat, ko je konec," je evforijo po zelo pomembni sredini zmagi v Koprivnici, ki je Rijeko povsem približala zgodovinskemu prvemu naslovu hrvaškega prvaka, med navijači in tudi nogometaši Rečanov miril Matjaž Kek.

"Zdaj smo pred finalom. Manjka nam še en korak. Treba je ostati miren, zbran in se osredotočiti na cilj. Tekma proti Cibalii, ki se bori za obstanek in v zadnjem času dosega dobre rezultate, mora biti naša edina misel," je po gostujoči zmagi nad Slavenom Belupom z 2:0, do katere je prišel po šestih tekmah oziroma treh letih brez zmage, govoril Matjaž Kek.

Rečani zdaj za prvi naslov v zgodovini kluba v predzadnjem krogu, ko bodo na domači Rujevici v nedeljo ob 19. uri gostili predzadnjeuvrščeno Cibalio, potrebujejo zmago proti ekipi, proti kateri imajo dober izkupiček. V tej sezoni so jo dvakrat premagali in enkrat remizirali.

Morda pa se celo zgodi, da bodo prvaki že pred začetkom tekme. Zagrebški Dinamo, ki zaostaja za pet točk in je nasprotnik Rijeke v zadnjem krogu prvenstva, bo namreč dve uri pred tem gostoval pri četrtouvrščenem Osijeku. Če ne bo zmagal, bo prvič po enajstih sezonah ostal brez naslova.

Upa, da se bodo navijačem oddolžili že v nedeljo

Še ena tekma do velikega cilja. | Foto: Vid Ponikvar Še ena tekma do velikega cilja. Foto: Vid Ponikvar Navijači Rijeke, ki niso manjkali niti v Koprivnici, so prepričani, da bodo v nedeljo na nabito polni Rujevici proslavljali zgodovinski uspeh. Na družabnih omrežjih je bilo že v sredo pozno zvečer zaznati veliko evforijo, ki bo do nedelje zagotovo rastla iz ure v uro.

"Moramo se dobro pripraviti. Štiri dni časa imamo, da pridemo k sebi, se pripravimo na naslednjega nasprotnika in skušamo priti do cilja. Fante, na katere sem zelo ponosen in jim lahko samo čestitam, moramo psihično pripraviti na nov velik izpit. Ni časa za veselje. Treba je uživati v trenutku, a živeti naprej. Veseli me, ker vem, kakšni so moji nogometaši. Spoštujejo vsakega nasprotnika, uživajo ob dobrih rezultatih in četo navijačev, ki stoji za njimi in nam je v veliko pomoč. Hvala jim in verjamem, da jim bomo že v nedeljo vrnili za vse, kar so nam dali," je navijačem in nogometašem za konec sporočil Kek.

Navijači Rijeke so prepričani, da se bodo v nedeljo zvečer veselili zgodovinskega naslova. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači Rijeke so prepričani, da se bodo v nedeljo zvečer veselili zgodovinskega naslova. Foto: Grega Valančič/Sportida

Po treh naslovih podprvaka je čas, da postane prvak

Nekdanji selektor Slovenije, ki je na Reki zelo priljubljen, ima tako sijajno priložnost, da se skupaj z rojakoma Romanom Bezjakom (v Koprivnici je igral od prve do zadnje minute) in Maticem Črnicem (spet je sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro) z zlatimi črkami vpiše v zgodovino reškega kluba.

Da Rijeki prinese prvi naslov državnega prvaka v 70 letih, kolikor obstaja. Po treh drugih mestih, ki jih je na Reko prinesel v zadnjih treh sezonah, pokalnemu in superpokalnem naslovu iz leta 2014, dveh nastopih v skupinskem delu lige Europa ima priložnost, da prinese še tisto, kar na Hrvaškem pomeni največ.


Kako je Rijeka prišla do zmage v Koprivnici:


Slavje nogometašev in navijačev Rijeke po zmagi v Koprivnici:

Ne spreglejte