Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 6. 2017,
16.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka

Četrtek, 15. 6. 2017, 16.05

6 let, 7 mesecev

Marin Bradarić v Bologni

Matjaž Kek polni blagajno in avtobus za Slovenijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
NK Rijeka, Matjaž Kek | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na Reki, ki nestrpno pričakuje začetek kvalifikacij za ligo prvakov, je vse v znamenju nogometa. Izbranci Matjaža Keka se bodo v ponedeljek odpravili na priprave v Kranjsko Goro. Na avtobusu bo kar nekaj novih obrazov, manjkal pa bo eden od najboljših igralcev Filip Bradarić, ki se za pet milijonov evrov seli v Bologno.

Najboljši hrvaški klub sestavlja igralsko zasedbo, s katero želi ubraniti lovoriki, hkrati pa poskrbeti za čim boljši dosežek v Evropi. Nogometaši so se po koncu sanjske sezone, v kateri so izgubili le dvakrat, lahko za nekaj tednov odpravili na zaslužen dopust, za športnega direktorja Srećka Juričića in njegovega pomočnika Ivana Manceja pa je napočilo zahtevno obdobje.

Drugi največji prestop v zgodovini NK Rijeka

Marin Bradarić se poslavlja od Rijeke. | Foto: Vid Ponikvar Marin Bradarić se poslavlja od Rijeke. Foto: Vid Ponikvar Na vrata Rijeke trka kar nekaj snubcev, ki se zanimajo za najboljše posameznike hrvaškega prvaka, velik promet pa pričakujejo tudi v obratni smeri, saj se želijo Rečani kakovostno okrepiti in poskrbeti, da izpad najboljših nogometašev, s katerimi bodo napolnili klubsko blagajno, ne bo pustil za seboj usodnih posledic.

Prvi, ki bo zapustil Rujevico, je Filip Bradarić. Eden izmed številnih Dalmatincev, ki so v dresu Rijeke ujeli življenjsko formo, se seli v serie A. V svoje vrste ga je privabila Bologna, ki bo reškemu klubu zanj odštela pet milijonov evrov.

Prestop še ni bil uradno sklenjen, a sta se kluba po poročanju reškega dnevnika Novi list že dogovorila o vseh podrobnostih, pomembnih za podpis pogodbe. To bo drugi največji prestop nogometaša Rijeke. Višjo odškodnino je reškemu klubu zagotovil le odhod Andreja Kramarića v vrste Leicester Cityja, ki je bil vreden kar devet milijonov evrov.

Eden novinec že podpisal, dva tik pred vrati

Matjaž Kek bo v ponedeljek popeljal izbrance na Gorenjsko. | Foto: Grega Valančič / Sportida Matjaž Kek bo v ponedeljek popeljal izbrance na Gorenjsko. Foto: Grega Valančič / Sportida Trener Matjaž Kek, ki uradno še ni podaljšal pogodbe z Rijeko, se bo v ponedeljek z izbranci odpravil na priprave v Sloveniji. Na naporno sezono, ki prinaša izziv v ligi prvakov, se bo pripravljal v Kranjski Gori. Na avtobusu bo zagotovo 22-letni novinec Tomislav Gobelt. Mladi hrvaški zvezni igralec je nazadnje branil barve italijanskega drugoligaša Barija, pred tem pa se je dokazoval tudi v mlajših kategorijah Tottenhama in Espanyola. V zadnjih sezonah je igral pri romunskem Cluju.

Poleg Gobelta naj bi se v ponedeljek na avtobusu znašel tudi 25-letni Brazilec Heber, ki pozna dobro razmere v hrvaškem klubskem nogometu, saj je branil barve Slaven Belupa iz Koprivnice, kjer si je nekaj časa delil slačilnico tudi s slovenskimi legionarji (Matjaž Rozman, Nejc Potokar in Dalibor Stevanović). Brazilski krilni napadalec je tik pred sklenitvijo sodelovanja, podobno velja za hrvaškega branilca Roberta Punčeca, ki je v prejšnji sezoni nastopal za nemškega drugoligaša Union, nato pa mu je potekla pogodba z berlinskim klubom.

Ne spreglejte