Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Miral Samardžić Rijeka

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 8.11

8 let

Matjaž Kek na Reko zvabil slovenskega reprezentanta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo Matjaž Kek na Reko spet pripeljal kakšnega slovenskega nogometaša. Hrvaškega podprvaka bo, kot kaže, okrepil Miral Samardžić, ki po štirih letih zapušča Moldavijo.

Rijeka želi nadaljevati ambiciozni načrt, kako se še bolj približati zagrebškemu Dinamu. Po prvi lovoriki, ki so jo dosegli pod vodstvom Matjaža Keka (hrvaški pokal), so želje navijačev poskočile. V prihajajoči sezoni želi nogometni ponos Kvarnerja loviti naslov hrvaškega prvaka, znova pa pustiti dober vtis v evropskem tekmovanju. Zato ne čudi odločitev za okrepitev obrambne vrste. V prihodnjih dneh naj bi bil dokončno sklenjen dogovor s 27-letnim branilcem Miralom Samardžićem. Jeseničan je zadnja štiri leta prebil v Moldaviji, kjer si je pri prvaku Šerifu izboril status enega izmed najboljših igralcev. Njegovo roko je krasil tudi kapetanski trak. Neprestana osvajanja naslovov v Moldaviji ter občasni prebliski v ligi Europa niso zadoščali, da bi Gorenjec, ki si je nogometno ime ustvaril v Ljudskem vrtu, ostal v Tiraspolu. Čeprav ga s klubom veže še polletna pogodba, želi srečo poiskati drugod, neprimerno bližje domovini.

Šerif sprejel ponudbo, Samardžić prvi po Škarabotu

Športni direktor Rijeke Srećko Juričić je potrdil, da je hrvaški klub našel skupen jezik s Šerifom, ki naj bi tako že sprejel ponudbo, posel pa naj bi bil uradno končan še ta teden. Blagajna prvaka Moldavije bo bogatejša za okrog 150 tisoč evrov, na Hrvaško pa se bo preselil slovenski reprezentant, ki se je na zadnjih akcijah redno pojavljal na spisku selektorja Srečka Katanca.

Na Reki ga bo vodil nekdanji slovenski selektor, s katerim imata veliko skupnega. Oba sta doživela ogromno lepega v mariborskem dresu, Miral pa se je nekajkrat reprezentančnih priprav udeležil še v obdobju, ko je selektorsko vlogo opravljal prav Kek. V državnem dresu je debitiral lani v Celju, ko se je s Slovenijo veselil tesne zmage nad Kanado.

Zadnji Slovenec, ki je nastopal za Rijeko, je bil Matija Škarabot. Primorec je v prejšnji sezoni pomagal Rijeki do odmevnega preboja v skupinski del lige Europa (prek Stuttgarta), nato pa zaradi številnih zdravstvenih težav izgubil stik z udarno enajsterico.

Rijeka premagala Domžale

Vodstvo kluba je na Kantrido že pripeljalo nekaj poletnih okrepitev, med katerimi izstopa občasni hrvaški reprezentant Mato Jajalo, ki je po neuspešnem dokazovanju pri Kölnu zadnji del prejšnje sezone prebil v Sarajevu.

Prišel je tudi Fausto Budičin. Izkušeni branilec je pred mnogo leti sestavljal prvo obrambno linijo Olimpije. To je bilo še v času, ko je domovala za Bežigradom in osvajala lovorike, zdaj pa se je iz puljske Istre za začetek priključil drugi ekipi Rijeke.

Rijeka je na pripravah v Sloveniji. Že drugo leto zapored baterije za novo sezono polni v Kranjski Gori, v soboto pa je na prijateljskem srečanju v Domžalah, ki je bil zaprt za javnost, premagala Elsnerjevo četo z 1:0.

Ne spreglejte