Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2024,
17.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

slovaška nogometna reprezentanca Martin Dubravka Euro 2024 Euro 2024

Torek, 18. 6. 2024, 17.00

3 mesece, 1 teden

Slovaški junak

Martin Dubravka po neprijetnem dogodku s sekiro zamenjal šport

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Martin Dubravka | Martin Dubravka je bil junak prvega večjega presenečenja na evropskem prvenstvu. Njegovo športno pot je v otroštvu zaznamoval neprijeten dogodek s sekiro. | Foto Guliverimage

Martin Dubravka je bil junak prvega večjega presenečenja na evropskem prvenstvu. Njegovo športno pot je v otroštvu zaznamoval neprijeten dogodek s sekiro.

Foto: Guliverimage

Junak ponedeljkove zmage Slovaške nad favorizirano Belgijo (1:0) vratar Martin Dubravka je v otroštvu doživel neprijeten dogodek, ki bi se lahko končal precej huje, kot se je, in ki je zaznamoval njegovo športno pot.

Filip Kostić Euro 2024
Sportal Srbi na derbi s Slovenci brez Kostića
Srečko Katanec 2000
Sportal Srbi poklicali Srečka Katanca, sledilo je opozorilo Slovenca!

Nogometaš, ki si je ob ponedeljkovi zmagi Slovaške nad Belgijo prislužil najvišjo oceno, je bil vratar zmagovalcev Martin Dubravka, ki je uspešno zaustavljal poskuse favoriziranih tekmecev in se na koncu z rojaki veselil velike zmage z 1:0.

Nič kaj vesel pa ni dogodek iz otroških dni danes 35-letnega čuvaja mreže. "Imel sem pet let, ko sem nekega dne želel narediti vtis na očeta. Videl sem ga, kako seka drva, mu želel pomagati in mu prinesti drva. Deževalo je in vse je bilo mokro, vzel sem sekiro in želel očetu prinesti drva, a je sekira končala v moji nogi," so besede Dubravke povzeli pri Kurirju. 

Sprva je treniral hokej, po poškodbi, ki si jo je zadal s sekiro, pa se je preusmeril v nogomet. | Foto: Guliverimage Sprva je treniral hokej, po poškodbi, ki si jo je zadal s sekiro, pa se je preusmeril v nogomet. Foto: Guliverimage

Zdravniki so mu rano oskrbeli in povedali, da je imel veliko srečo. Če bi sekira končala nekaj centimetrov višje, bi lahko ostal brez noge in postal invalid. Na srečo se to ni zgodilo, se je pa po neljubem dogodku spremeni tok Slovakove športne poti.

Dubravka je bil pred tem hokejist, a se po poškodbi s sekiro ni več vrnil k temu športu, pač pa se je preusmeril v nogomet. V tem je zgradil lepo kariero. Ne le, da je postal pomemben člen reprezentance, vse od sezone 2017/18 igra v angleški Premier ligi, kjer brani barve Newcastla.

Slovake v skupinskem delu evropskega prvenstva v Nemčiji čakata še tekmi z Ukrajino in Romunijo.

Erik Janža
Sportal Velika prevlada Maribora na Euru 2024, v Sloveniji mu ni nihče blizu
Nikola Vlašić
Sportal Hrvati ostali brez poškodovanega Nikole Vlašića

 

 

Ne spreglejte