Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
30. 3. 2017,
17.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Miran Srebrnič ND Gorica Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Četrtek, 30. 3. 2017, 17.30

6 let, 6 mesecev

miran srebrnič

Marijana Pušnika je tolažil tudi trener Gorice

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Miran Srebrnič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"To je čudno in ni prav," je o žaljivkah navijačev Olimpije na račun trenerja Marijana Pušnika povedal njegov kolega na klopi Gorice po zmagi z 2:1 v Stožicah, Miran Srebrnič.

Medtem ko je Olimpija v petih prvenstvenih tekmah v letošnjem letu osvojila le točko, jih je Gorica kar 12. Zadnje tri včeraj v Stožicah, ko je do zmage prišla z golom Dejana Žigona v sodnikovem dodatku.

"Zdaj nam gre odlično, smo samozavestni in igramo sproščeno. Ravno obratno, kot velja za Olimpijo. Res je, da je pri nas manj pritiska, a z vsemi ekipami, tudi tistimi najboljšimi na svetu, je podobno. Ko gre, gre. Ko ne gre, ne gre. V naši ligi ti lahko spodrsne proti vsakemu, je zelo izenačena. Psihološki moment je včasih še bolj pomemben, kot so treningi. Olimpija je očitno padla v črno luknjo," je po zmagi povedal Miran Srebrnič.

To je čudno

Gorica je letos osvojila že 12 točk. | Foto: Vid Ponikvar Gorica je letos osvojila že 12 točk. Foto: Vid Ponikvar "To, da so navijači Olimpije žalili svojega trenerja, je čudno. Prišel je pred kratkim, potrebuje še nekaj časa. Delo trenerja se vidi na dolgi rok. Po vsaj mesecu oziroma dveh. Ni dobro, da so navijači obrnili hrbet svojemu trenerju," je kolegu Marijanu Pušniku v bran stopil legendarni Primorec, ki je živa legenda novogoriškega kluba. Najprej je njegov dres kar 14 let nosil kot igralec, zdaj njegove barve brani v vlogi trenerja.

"Igrali smo zelo dobro. V prvem polčasu smo bili odlični, po vodstvu, do katerega smo prišli v drugem delu igre, smo imeli še nekaj priložnosti za gol, morali bi zadeti še drugič, a smo potem prejeli gol. Po golu Olimpije smo nekaj časa trpeli, a potem k sreči iz protinapada zadeli še drugič in zmagali. Mislim, da zasluženo. Ničesar nismo ukradli. Pokazali smo dobro igro, ki nas krasi že zadnjih pet krogov in premagali dobrega nasprotnika," je povedal trener Gorice.

Najraje bi bil prvak, a realnost je drugačna

Gorica je na četrtem mestu, ki ob koncu sezone prinaša Evropo, a se je po dobrih rezultatih v začetku drugega dela sezone približala tretjemu oziroma drugemu mestu. Za Olimpijo po novem zaostaja za sedem točk, za Domžalami za šest. So se apetiti Novogoričanov po zadnjih uspehih dvignili?

Takole se je Rifet Kapić veselil zadetka za vodstvo Gorice z 1:0 na začetku drugega polčasa. | Foto: Vid Ponikvar Takole se je Rifet Kapić veselil zadetka za vodstvo Gorice z 1:0 na začetku drugega polčasa. Foto: Vid Ponikvar

"Sam bi najraje osvojil naslov, a realnost je drugačna. Naš prvi cilj je, da ustvarjamo igralce za prodajo. Od sponzorjev ne dobimo veliko denarja, zato moramo, da bi preživeli, prodajati. Mislim, da nam gre to kar dobro. Imamo kar nekaj nogometašev, ki so zanimivi tujim snubcem," je 47-letni trener povedal najprej.

Cilj je četrto mesto, a če se bo ponudila priložnost za kaj več ...

"Sicer pa si želimo, da bi bili ob koncu četrti. Evropa prinaša finančno injekcijo, ki bi prijala, a nam v boju za četrto mesto ne bo lahko. Celje je dobro, Koper prav tako. Gledam predvsem iz tekme v tekmo in si želim, da bi se na vsakega naslednjega nasprotnika kar se da dobro pripravili. Cilj je četrto mesto, seveda pa bomo, če se bo ponudila priložnost za kaj takega, poizkusili narediti še kaj več," je sklenil vedno mirni strateg Gorice, štirikratnega slovenskega prvaka.

Najlepši zadetki 26. kroga:

Ne spreglejte