Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
30. 3. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,73

6

Natisni članek

ND Gorica naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Milan Mandarić Mladen Rudonja Ranko Stojić Kenan Bajrić

Četrtek, 30. 3. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Po novem polomu nogometne Olimpije

Marijan Pušnik po novih žaljivkah: Ne vem, s čim sem si to zaslužil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,73

6

Marijan Pušnik | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Očitno so se navijači odločili, da sem za nekaj kriv," je po porazu proti Gorici z 1:2 o žaljivem skandiranju navijaške skupine Green Dragons na njegov račun povedal trener Olimpije Marijan Pušnik. "Igrali smo katastrofalno. Ne vem, kaj se dogaja," je povedal o igri, ki so jo njegovi varovanci prikazali pri četrtem porazu v petih letošnjih tekmah.

Olimpija, ki jo je poletna Gorica - v petih letošnjih tekmah je že štirikrat zmagala - z golom Dejana Žigona v 91. minuti premagala z 2:1, je v leto 2017 vstopila izenačena na vrhu lestvice z Mariborom. Po petih odigranih tekmah ima za največjim tekmecem s štajerskega konca države, v kateri je lani postala prvak, 12 točk zaostanka. Osvojila je le eno točko.

"Igrali smo neverjetno slabo. Sploh prvi polčas je bil katastrofalen. Če v noge nasprotnika podaš 12 žog, je očitno, da je težava v glavah. Neodgovorno smo se obnašali tudi pri našem prvem zadetku. Na treningih se nekaj dogovorimo, a nekateri potem ne spoštujejo dogovorjenega. Ne ve se, kdo je zadnji, kdo pomaga, kdo stisne nasprotnika. Fantje bezljajo po igrišču gor in dol. Vsak dela nekaj po svoje. Čaka nas ogromno dela," se je o tekmi, v kateri je njegova ekipa nekaj pokazala le v minutah po golu Blessinga Elekeja, ki je zadel po kar 14 tekmah strelskega posta, razgovoril Marijan Pušnik.

Ko pride tekma, se vsi skrivajo

Žaljivk navijačev ne razume. | Foto: Vid Ponikvar Žaljivk navijačev ne razume. Foto: Vid Ponikvar "Treba je strniti glave in pošteno delati. Fantje se preveč ukvarjajo z nekaterimi drugimi stvarmi. Pomemben je samo nogomet, pomembno je samo delo. Če se bodo fantje usmerili v pravo smer, se lahko dvignemo. V nasprotnem primeru nas ne čaka nič dobrega," je nadaljeval.

"Ne razumem, zakaj se dogaja, da je na treningih slika ena, na tekmah pa povsem drugačna. Naš vratar Rok Vodišek je danes udaril 15 žog, še na niti enem treningu od 18, ki sem jih vodil do zdaj, ni bilo tako. Ko pride tekma, vsi nabijajo žogo in se skrivajo. Nihče ne pride po njo, nobene odgovornosti ni. Fantje so zagotovo sposobni veliko več, a glave trenutno niso na pravem mestu," je še povedal Korošec, ki se je v Stožice vrnil po letu in treh mesecih.

Ne ukvarja se z mediji, ne hodi po lokalih

Ko je bil v Ljubljani prvič - Olimpijo je moral takrat zapustiti, čeprav je bil z njo na vrhu lestvice -, so ga navijači kovali v zvezde. Danes je drugače. Vsaj s tistimi najzvestejšimi. Člani organizirane navijaške skupine Green Dragons so svojega trenerja tudi tokrat žalili.

Kdo je glavni krivec za slabe rezultate nogometne Olimpije?

  • predsednik Milan Mandarić
    25,97 %
    140 glasov
  • nekdanji športni direktor Ranko Stojić
    56,22 %
    303 glasov
  • trener Marijan Pušnik
    1,48 %
    8 glasov
  • nogometaši
    9,83 %
    53 glasov
  • neučakani navijači
    6,49 %
    35 glasov
Oddanih 539 glasov

"Vedno sem govoril, da so navijači najpomembnejši. Za njih igramo nogomet. Ne vem, s čim sem si to zaslužil. Očitno so se nekateri odločili, da sem za nekaj kriv. Ne vem, zakaj. Škoda, a tako je. Sem pa vesel, da nas preostali navijači še vedno spodbujajo. Hvala jim. Kakorkoli že, vsi skupaj bomo morali dajati več. Ne ukvarjam se z mediji, ne hodim po lokalih. Delam na igrišču ali doma, ko opravljam analize," je povedal Pušnik.

"Vsekakor pa ni dobro, če moji nogometaši vidijo, da njihov trener nima zaupanja navijačev. To verjetno vpliva tudi nanje. Ne vem, vprašajte jih," je končal bolečo tematiko.

Tako ne gre več naprej

Nogometaši Olimpije so potolčeni. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Olimpije so potolčeni. Foto: Vid Ponikvar Po novem porazu so bili nogometaši Olimpije zelo razočarani. Kenan Bajrić, ki je tokrat igral v zvezni vrsti, si je želel tekmo proti Gorici zapomniti po dobrem, saj je bila njegova jubilejna 100. v dresu Olimpije, a končalo se je katastrofalno.

"Ne vem, kje naj začnem. Dogovorili smo se nekatere zadeve, a nam nikakor ni steklo. Nič nam ni steklo. Trudili smo se stvari izboljšati, ampak ni šlo. Tako ne gre več naprej," je povedal 22-letni nogometaš, ki za Olimpijo igra že šesto sezono. "Za vsako najmanjšo napako smo kaznovani. Trudimo se, si priigramo priložnost, potem pa naredimo majhno napako in je konec. Glave so še vroče. Moramo prespati zadevo in se jutri resno pogovoriti," je sklenil nekdanji nogometaš Interblocka.

Dogaja se marsikaj, kar vpliva tudi na igralce

Ko je bil na klopi Olimpije prvič, ga je odslovil športni direktor Ranko Stojić. Srb, ki se je ravno na dan tekme proti Gorici od kluba moral posloviti tudi sam. Še drugič v manj kot letu dni. 

"To sem izvedel šele danes. Že včeraj sem slutil, da se nekaj dogaja, saj ga ni bilo v klub, a izvedel sem šele danes. V zadnjem času se v klubu dogaja marsikaj. Očitno so to zadeve, ki vplivajo tudi na nogometaše. Vprašati morate igralce. Sam o tem ne bom več govoril. Vprašajte predsednika," je o novi kadrovski spremembi v Olimpiji povedal povratnik na njeno klop, ki je v treh tekmah osvojil eno točko.

Javna skrivnost je, da z Rankom Stojićem trener Olimpije ni bil v najboljših odnosih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Javna skrivnost je, da z Rankom Stojićem trener Olimpije ni bil v najboljših odnosih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na žgečkljivo vprašanje, ali je ob visokem zaostanku za Mariborom po novem porazu dokončno obupal nad naslovom prava, je odgovoril diplomatsko. "Rekel sem že, da imamo večje težave, kot je Maribor in to, ali bomo osvojili naslov. Moramo začeti igrati. Moramo se dvigniti. Seveda pa se kot športnik nikoli ne bom predal. Dokler bomo imeli vsaj teoretične možnosti za naslov, ne bomo obupali. Sem športnik in drugače ne morem razmišljati," je povedal.

Sam besede strah ne pozna, a nekatere je očitno strah

"V mojem besednjaku besede strah ni, ampak pri nekaterih igralcih je očitno prisoten. Veliko se posvečamo igri, na treningih je to delal že moj predhodnik Luka Elsner, želimo si hitre, preproste igre, a potem pride tekma in sproščenosti ni. Igralci so zakrčeni, nikakor nam ne steče. Je pa jasno, da tudi igralcem ni lahko. V eni sezoni so zamenjali že tri trenerje, že tri načine dela. Toda ne glede na vse smo profesionalci, ki so plačani za svoje delo. Opravljati ga moramo odgovorno," se je razgovoril.

"Delam pošteno in tako bom delal še naprej, na drugih pa je, da moje delo ocenjujejo," je dodal Pušnik, ki se je v Olimpijo vrnil pred tremi tedni.

Mandarić na tekmi v družbi Rudonje in zanimivega Hrvata

Boško Balaban, Milan Mandarić in Mladen Rudonja | Foto: Boško Balaban, Milan Mandarić in Mladen Rudonja Stojića, ki je na uradni klubski strani sicer še vedno zapisan kot športni direktor, ni več v Olimpiji, kdo ga bo nasledil? "Ne bomo iskali in ne iščemo novega športnega direktorja, v klubu imamo dovolj kompetentnih ljudi," je ob njegovem odhodu dejal predsednik Milan Mandarić. Toda jasno je, da bo zelo pomembno vlogo nekdo moral opravljati.

Po naših informacijah bi to utegnil biti Mladen Rudonja, ki v klubu, vsaj uradno, deluje kot skavt. Prav v družbi nekdanjega slovenskega reprezentanta, strelca zgodovinskega gola v Bukarešti proti Romuniji leta 2001 za nastop na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji in na Japonskem leto pozneje, si je predsednik Mandarić ogledal tekmo proti Gorici.

Ob njima je sedel Boško Balaban, nekdanji hrvaški reprezentant, znan tudi po tem, da je označen kot eden izmed najbolj zgrešenih nakupov v zgodovini angleške premier lige (za Aston Villo, ki je zanj leta 2001 odštela 7,8 milijona evrov, kar je bil eden izmed rekordnih nakupov kluba, je odigral vsega 175 minut in ni dosegel gola). Danes 38-letni nekdanji napadalec je zdaj nogometni menedžer. Med drugim je sodeloval tudi v devet milijonov evrov vrednem prestopu Andreja Kramarića iz Rijeke v Leicester City leta 2015.

O polfinalu pokala in Mariboru ne razmišlja

Več možnosti za naslov kot v prvenstvu ima Olimpija v pokalu, v katerem je v polfinalu. Tam se bo že prihodnji teden v prvi tekmi pomerila prav z Mariborom, a njen trener pravi, da o vijoličastih za zdaj še ne razmišlja.

Mu bo uspelo dvigniti Olimpijo? V naslednjem krogu ga čaka gostovanje pri predzadnjem Aluminiju. | Foto: Vid Ponikvar Mu bo uspelo dvigniti Olimpijo? V naslednjem krogu ga čaka gostovanje pri predzadnjem Aluminiju. Foto: Vid Ponikvar

"Rekel sem že, da imamo velike težave, zato trenutno razmišljam le o naslednjem nasprotniku. Čaka nas Aluminij. Končno moramo odigrati pravo tekmo. Moramo dvigniti glave in iti naprej. Vem, da mediji in javnost niste zadovoljni, zato moramo zdaj vsi skupaj dati vse od sebe, da zgodbo zasučemo v drugo smer. Ne bo korenitih sprememb, ne boste dočakali bombastičnih besed iz mojih ust. Preveč je bilo sprememb v preteklosti. Zdaj moramo dati glave gor in iti naprej," je vodilo, ki se ga bo držal v prihodnjih tednih, predstavil Pušnik.

Po vročem obdobju, ki ga je v drugi polovici lanskega leta preživel na klopi splitskega Hajduka, si je morda mislil, da bo v Ljubljani nekoliko mirnejše, a se je pošteno uštel. "Ni mi žal, da sem se vrnil. Vedel sem, v kaj se spuščam," je povedal za konec.

Kako je Olimpija spet izgubila v Stožicah?

Najlepši zadetki 26. kroga:

Ne spreglejte