Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
30. 8. 2015,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik NK Rudar Velenje Jernej Javornik

Nedelja, 30. 8. 2015, 21.52

8 let

Marijan Pušnik: Maribor je še vedno prvi favorit za naslov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zmagah z 2:0, s 4:1, 3:0, 6:0 in zdaj še s 5:0 so navijači Olimpije prepričani: "Osvojili bomo naslov." Trener Ljubljančanov umirja žogico in pravi drugače.

"Maribor je še vedno prvi favorit za naslov, tu so tudi Domžale, Gorica je na lestvici trenutno pred nami," je po zmagi s 5:0 nad Rudarjem v Stožicah povedal Marijan Pušnik, ki je zmagal že petič zapored in ima zdaj pred večnim tekmecem iz Maribora sedem točk naskoka.

"Igramo sijajno, zelo lepo je zmagovati in navduševati, tako kot nam uspeva zdaj, a za nami je šele osem krogov. Res je, da fantje igrajo zelo dobro, a šele zdaj bomo videli, iz kakšnega testa so. Dolga je še pot, ki nas čaka. Moramo iti korak za korakom. Čaka nas ogromno dela. Ne samo na igrišču, tudi okoli štadiona, znotraj kluba in marsikje. Je pa lepo videti, da se občinstvo vrača na štadion. Da lepo navija in nam stoji ob strani. Danes se jih je zbralo pet tisoč, v prihodnje upam, da jih bo še kakšnih tisoč več," si je zaželel trener Olimpije, ki je v osmih prvenstvenih krogih zbral 19 točk.

Vesel, da so si želeli še tretjega, četrtega …

Za igro proti Velenjčanom je svoje nogometaše seveda pohvalil. "Čestitam, spet so v celoti odigrali zelo dobro tekmo. Zaslužijo si le pohvale. Sploh zato, ker je bilo izredno soparno, naporno. Za obe ekipi, seveda. Tak je bil tudi tempo igre v prve pol ure tekme, v drugem polčasu smo zaigrali veliko bolje. Če zabiješ pet golov ekipi, ki je pred tem prejela največ dva zadetka, potem seveda moraš biti zadovoljen. Veseli me tudi dejstvo, da so tisti, ki so na igrišče prišli s klopi, še dvignili raven igre. Ko smo vodili z 2:0, smo želeli še tretji, četrti, tudi peti gol," je bil dobre volje Korošec, ki je na klop Ljubljančanov sedel pred začetkom sezone.

Če bi vedel, bi se raje ukvarjal z loterijo

Marsikdo je pričakoval, da bo Olimpija dobra, a tako optimističnih, ki bi napovedovali pet zaporednih zmag z razliko v zadetkih 20:1, verjetno ni bilo veliko. Je bil med njimi trener Ljubljančanov? "Ne, če bi znal tako dobro napovedovati, verjetno ne bi bil trener. Raje bi se ukvarjal z loterijo in živel od tega. Pričakoval sem dobre igre, saj fante vidim, kako delajo na treningih, a seveda gre lahko na tekmah marsikaj v drugo smer. Tudi danes bi lahko šlo, če pri našem minimalnem vodstvu naš vratar Aleksander Šeliga ne bi dvakrat odlično posredoval. Me pa veseli, da zmagujemo in igramo zanimivo, poletno. Gledalcem na naših tekmah zagotovo ni dolgčas," se je razgovoril Pušnik, a opozoril.

"Kdor misli, da bomo na vsaki tekmi zmagovali s 5:0, se pošteno moti. Prišle bodo tudi tekme, ko se bomo morali pošteno potruditi, da bomo v zadnjih minutah prišli do treh točk, morda tudi samo ene," je opozoril.

Še vedno vztraja pri okrepitvi ali dveh

Zdaj sledi reprezentančni premor in 14 dni brez tekem. Za Olimpijo prekinitev prvenstva prihaja v nepravem času, saj je v izjemni formi, a se njen trener s tem ne obremenjuje.

"Za ta premor smo vedeli že nekaj časa. Pet zmag, ki smo jih dosegli, je lepa popotnica za naprej. Zdaj se bomo lahko v miru pripravili na nadaljevanje prvenstva. Ta čas bomo izkoristili za pripravo, izboljšanje fizične pripravljenosti in uigravanje. Vrnili se bodo lahko tudi nekateri nogometaši, ki so zdaj zunaj pogona," je odgovoril Pušnik in za konec nekaj besed namenil še okrepitvam, ki morebiti še utegnejo priti v Stožice.

Znano je, da je v ponedeljek konec poletnega prestopnega roka. Ni skrivnost niti to, da lahko Olimpijo kdo okrepi tudi po tem, ko ga bo konec, a takrat lahko pridejo le nogometaši, ki so zdaj brez pogodb, zato je bolj verjetno, da bo kdo, če bo prišel, to storil jutri. "Vztrajam pri tem, da bi imel konkurenco na vsakem igralnem mestu. Ne glede na dobre igre. Prišle bodo poškodbe, potrebovali bomo dolgo klop. Ta bo odločala. Ne zahtevam okrepitve, a pričakujem enega, morda dva nova nogometaša. To smo načrtovali že nekaj časa," je povedal trener, ki je s 54 leti najstarejši v slovenski ligi.

Ne spreglejte