Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
20. 9. 2015,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krunoslav Jurčić NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares

Nedelja, 20. 9. 2015, 15.54

8 let

Mariborčani se težko sprijaznijo s šokom v Zavrču

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po visoki prvenstveni zmagi nad Gorico ob debiju in uspehu v pokalu proti Tolminu je Krunoslava Jurčića v Zavrču doletel nepričakovan poraz, s katerim se težko sprijazni.

Maribor je v soboto gostoval v Zavrču, kjer je zaostajal po prvem polčasu, prišel do izenačenja, a potem tik pred koncem tekme, ki je bila zaradi divjanja najzvestejših mariborskih navijačev dvakrat prekinjena in je trajala kar 121 minut, po veliki napaki vratarja Jasmina Handanovića izgubil.

"Težko je analizirati tekmo, ki jo izgubiš na tak način. Po dveh avtogolih, ki nista bila običajna, ampak sta se zgodila ravno v trenutkih, ko smo prevladovali na igrišču in bi tekmo lahko preusmerili v svoj prid," se Krunoslav Jurčić ni mogel sprijazniti z bolečim porazom, po katerem za prvim mestom in Olimpijo zaostaja že deset točk.

"Zavrč je garal, bil dobro postavljen na igrišču, zato Zavrčanom čestitam za zmago. Tudi moja ekipa se je trudila po najboljših močeh, zato so igralci res težko sprejeli ta poraz. Zdaj je najbolj pomembno, da jih psihološko dvignemo in se vrnemo k navadam zmagovanja," je dodal.

"Vsak poraz je neprijeten, ta še posebej, saj smo se želeli vrniti v zmagoviti ritem, ki bi nas lahko vrnil k vrhu, toda v nogometu se dogaja marsikaj, tudi take tekme. Do zdaj se mi sicer še ni zgodilo, da bi si ekipa, ki sem jo vodil, na eni tekmi zabila kar dva avtogola, a se moram sprijazniti tudi s tem. Gremo naprej, iz tekme v tekmo z namenom, da bi zmagovali," je še povedal Hrvat.

Ostajajo najboljši z najboljšimi navijači

Ko je najtežje, pri Mariboru pred novinarje stopi tudi Marcos Tavares. Ta je, ko so divjali, vzpostavil tudi dialog z navijači. "Zelo grenka izkušnja, s katero se ni lahko sprijazniti, a kljub temu. Smo Maribor, ostajamo ekipa. Za nami je nenavadna tekma. Zavrč ni imel veliko priložnosti, mi pa smo si kar dvakrat zabili avtogol. Bili smo boljši, a smo izgubili. Zdaj je treba odmisliti, kaj se je zgodilo in začeti gledati v prihodnost. Na naslednjo tekmo proti Domžalam. Ne bomo dovolili, da bi nas ta poraz potolkel. Rezultatsko krivuljo bomo spet obrnili navzgor," je povedal in nekaj besed namenil tudi navijačem.

"Ko je bila tekma prekinjena, sem jim rekel, naj se umirijo. Da bomo zabili gol. Medtem so pojasnili, zakaj se je zgodilo, kar se je. Rekli so, da je do incidenta prišlo, ker jih je vratar Zavrča izzival z neprimernimi besedami. To se ne sme dogajati. Situacija ni prijetna, a naši navijači so vedno z nami. Ostajamo najboljša ekipa z najboljšimi navijači in skupaj se bomo izkopali iz tega. Že v sredo bo v Ljudskem vrtu drugače," je prepričan najboljši strelec v zgodovini Maribora.

Ne spreglejte